Liv

Lidt om tid

Jeg tænker meget på tid lige for tiden. På flere planer. Lige for tiden lever jeg i en lille boble – en ganske særlig tid. Barselstiden. Jeg er på barsel indtil efter sommeren. Så det liv jeg lever nu, er en slags tidslomme, en parentes, som ikke kommer igen – men gør nogen perioder i ens liv forøvrigt det?

Jeg lagde mærke til, at jeg bevægede mig ganske langsomt, da jeg var færdig med min kaffe og sandwich på La Cabra. Rejste mig op, tog min jakke på, viklede tørklædet om halsen, lagde mine ting i tasken, satte den halvtomme kaffekop oven på tallerken med krummer fra min sandwich, drak den sidste slurk fra vandglasset inden jeg også satte det på ovenpå tallerkenen, foldede min serviet og lagde den ved siden af, stillede det hele over på disken, sagde farvel og tak, inden jeg gik ud til barnevognen, lagde mine ting ned under den og tog mine handsker på, før jeg var klar til at gå videre. Jeg havde god tid, ingen pligter som sådan, ikke nogen deadlines (en spøjs term), noget jeg skulle nå.

Men tiden ikke mig egen. Den er styret af Madelines rytme – hvornår hun skal sove eller spise. Pludselig skal ting gå stærkt – så skal jeg pakke mine ting i al hast, give hende tøj på, og skynde mig ud af døren med vådt hår og jakken halvt på, så hun kan få sin lur. Og så indordner jeg mig og forsøger at finde en rytme i dét.

Dagene går, en efter en bliver de fyldt med hverdagens gøremål og aftaler. Fyldt ud af hendes rytme, og hendes formål med at udvikle og vokse.

Og Madeline vokser og vokser virkelig (#7kgkærlighed), bliver større og større. For ikke så længe siden pakkede jeg hendes første tøjstørrelse, str. 56, ned, og tænkte vemodigt, at nu har jeg ikke en lille baby mere. At have en baby minder mig om tid – at tiden går, at alt udvikler sig, hun bliver ældre, og det samme gør jeg. En dag ad gangen.

Jeg har ikke haft travlt

Ofte når der har været stille på en blog, så bliver der skrevet noget med “undskyld tavsheden – jeg har haft travlt…” men sandheden her er ikke, at jeg ikke har haft tid til at skrive herinde. Jeg har faktisk haft rigeligt med tid – og den har jeg brugt på at finde ud af mange ting – en hel del af tingene trivielle og praktiske, noget af det er faktisk gabende kedsomligt. Men vigtigt for at få vores nye hverdag til at gå op. Og den er så hyggelig, varm og ganske særlig.

Og så nyder jeg min baby. Madeline. Hun er så sød, at jeg nogle gange får helt ondt i maven.

DSCF0352

 

Decemberglimt

dscf0185dscf0108 dscf0182

dscf0213

dscf0197

Denne december har indtil videre været ekstra sød og ekstra hyggelig. Jeg tilbringer dagene sammen med vores lille bøf, ofte er vi på tur ude i byen og ses med gode veninder, der også er på barsel eller på anden vis har tid til at ses. Måneden er fløjet afsted og lige om lidt er det juleaften, snart nytår og så står et nyt år for døren. Jeg vil dvæle i julestemning disse sidste dage i langsomt tempo. Lige nu i skrivende stund ligger Madeline og sover, imens Jonas og jeg putter på sofaen. Han har netop fået juleferie, og vi fejrede ved at tage på Aarhus Street Food.

1) Julekrans på vores hoveddør.
2) To af de fineste butikker på Vestegade. Har I besøgt Confortable? Det er byens fineste interiørbutik, og jeg har købt noget ganske særligt fint julepynt der. Snart fusionerer de med Utzon i øvrigt, så det bliver til én butik. Lidt ærgerligt tænker jeg, da det er så fin en lille butik, men nu må vi se.
3) Der er ikke noget som juleblomster og ditto grønt til at skabe julestemning.
4) Jeg har drukket exceptionelt meget glögg i år.
5) Et lille glimt fra Godsbanens julemarked. Min svigerfar får altid et chok, når han hører, hvad juletræer koster herinde i Aarhus.

The big 3 0

pic3
(Billede herfra)

I dag er det min fødselsdag. Jeg fylder 30. Dagen bliver fejret lidt mere stille og roligt end sidste år. Og havde man spurgt mig dengang, ville jeg nok ikke kunne forestille mig, at det ville være OK med mig – og at det er af den årsag, som det nu engang er.

Jeg skal fejre dagen med mine to favoritter. Vi skal starte dagen stille og roligt. Jeg skal forbi Naturskøn til en pedicure – mine fødder og ben fortjener en kærlig omgang, efter de så fint har båret mig igennem en hel graviditet. Senere i dag skal jeg mødes til frokost med Jonas og Madeline, og derefter skal vi købe de sidste julegaver og tulle. Måske vi skal have et glas vin eller en kop kaffe et sted. Og det er det. Og jeg tror, det bliver den bedste dag.

(Men jeg regner bestemt med at holde stor festlig fødselsdagsfejring senere! Med masser af bobler og dans.)

 

 

 

December is here!

dsc_0045-jpg_effected

Glædelig 1. december! Denne decembermåned bliver lidt speciel for mig i år – jeg er på barsel med Madeline. Jeg skal lige finde ud af, hvad man kan lave sammen med sådan en lille prut. Men uanset så skal vi jule maks igennem. Jonas tager juleferie forholdsvis tidligt i december, og jeg glæder mig til, at vi skal være os tre sammen i december.

dsc_0035_2-jpg_effected

 

Lejligheden er så småt ved at blive pyntet op. Jeg har en ret fin samling af gamle glaskugler, og jeg kan ikke lade vær med at købe et par nye hvert år- både fra genbrug men også fra Søstrene Grene eller lignende.  Det må være min indre skade, der elsker alt, hvad der skinner. Der skal også være lyskæder og tændte stearinlys overalt.

Derudover så elsker jeg at købe blomster og grønt pynt hos blomsterhandleren – hyacinter, grene med røde bær, amaryllis, protea – jeg kan ikke få nok. Hos Bang og Thy (elsker den butik!) hvis det skal være ekstra fint, og lærkegrene, gran og eukalyptus hos blomstermanden på strøget

dscf65181

dsc_0040-jpg_effected1

 

Julebag skal der til! Der er allerede luciaboller/lussekatte i fryseren (hurra for at være i god tid!), og så har jeg bestilt min svigerindes pebernødder, som vitterligt er de bedste! Jeg håber, at kunne få bagt nogle fedtebrød, og måske Jonas får lavet vaniliekranse. Ellers vil jeg spise churros fra juleboderne og norske klejner til jeg segner. Jeg har allerede tyvstartet lidt på honningkagesnitterne. Chokolader fra summerbird hører også julen til.

Når sukkerchokket er blevet for stort vil jeg supplere med clementiner, og så skal jeg drikke glögg. Og portvin!

dscf6593

 

Min farmor var en dannet slagterkone, og hun gik op i et veldækket bord, og jeg ved ikke noget bedre end at dække op til gæster til jul. Der skal stofservietter  foldet i servietringe naturligvis, fint service (gerne genbrug), juledug og masser af grønt på bordet.

I år holder vi juleaften hos min søster her i Aarhus, og jeg glæder mig. Vi skal spise and, danse om juletræet og se Disney’s Juleshow (den vigtigste tradition for mig).

 

dsc_0193

dsc_0247-jpg_effected

Vi skal alle tre gå ture (nogen mest i barnevognen eller båret i slyngen) og få frostbidte kinder og nyde mørket, og kigge ind af folks vinduer med tændte lys. Måske besøge et julemarked eller to, hvis vi gider, men ellers så blot gå rundt på må og få med en kop kaffe i hånden.

Julepakkerne skal købes (mangler faktisk kun to!) og pakkes ind. I år har jeg noget fint guldpapir, silkebånd og så skal de blot pyntes med lidt grønt og noget skinnende. Jeg er udstyret med klistermærker og dymo. Jeg elsker at give gaver.

Madeline har i øvrigt været så sød at give Jonas en adventskalender (hun er et fremmeligt barn).

dscf6602

dscf6618

I år skal jeg ikke til så mange julefrokoster eller -fester, men jeg skal dog ud til drinks en aften med mediepigerne, jeg skal ses til æbleskiver og hygge med De Blå Tænder og vores babyer. Derudover håber jeg, at Jonas og jeg selv kan invitere til glögghygge, for der er ikke noget bedre at ses med dem, man holder mest af, at tage læbestift på (og julens læbestift er postkasserød), finde den glimtende kjole frem og dulle sig ud (især rart efter et par måneder med stor dunk og ben fyldt med vand). Hvem ved, måske Madeline og jeg har et koordineret juleoutfit? Watch this space.

Jeg tror, at denne december bliver exceptionel hyggelig.

Hvad med jer? Hvad er jeres planer og forhåbninger for julen?

 

Hej fra barselsland

pic

Nogle gange tager livet en uventet drejning. Som når ens lille pige melder sin ankomst 2 uger før tid. Der er så meget jeg gerne vil fortælle og vise. Jeg havde planlagt at fortælle om, hvad jeg bruger (brugte) min tid på inden babyens ankomst, hvilke ting jeg havde forberedt, og hvad der manglede (mangler) at blive gjort, og hvordan min kalender har været fyldt med gode oplevelser som en tur til Stockholm med de bedste mediepiger, sommerhustur med Jonas, babyshower (I did not see that coming!). Det hele må komme lidt i bagvendt rækkefølge.

Jeg har indenfor 1 uge og 2 dage lært at ting ikke nødvendigvis sker sådan som man forestiller sig det. Men at det faktisk er OK.

En helt særlig taxatur…

Aldrig har mine sanser været så skærpede, som da vi tog en taxa hjem fra Skejby efter 6 dage.
Vinden mod mine kinder, bilernes susen, skydedøren der blev ved med at gå op og i, patienter der gik langsomt omkring, ansatte der gik i rask tempo.

Inde i taxaen kørte radioen ligeså stille, bilerne holdt for rødt og kørte overfor grønt som sædvanligt, Randersvej var stadig under ombygning, dækkene mod asfalten, et blidt gearskifte og et sving. Bilerne overhaler hinanden. En sms tikker ind på min telefon med et blip. Taxachaufførens telefon ringer.

Jeg er blevet mor. Jonas er blevet far. Vi er blevet forældre.
Madeline er blevet til.

dscf0026

Mit hjerte står helt åbent.

Barsel

Jeg er gået på barsel. Faktisk har jeg været på barsel i snart to uger (!). Det er rart og mærkeligt på samme tid. Da jeg er offentligt ansat, har jeg ret til otte ugers barsel inden termin, og det privilegie har jeg benyttet mig af. Det vil sige, at jeg har fri i ret lang tid. Med en særlig slags “deadline” (i mangel af bedre ord), som jeg ikke kender, og med et output, jeg ikke helt forstår. Men jeg hygger mig, og har det rart. Sover (tiltrængte) middagslure de dage, hvor jeg ikke har planer, og fylder kalenderen med hyggelige aftaler, træning og hjemlige sysler og redebygning.


dscf9719

dscf9722

 

Jeg har været til brunch sammen med de bedste Blå Tænder.

dscf9725

dscf9730

 

Barslen startede jeg med en søster-tur til Skallerklup Klit, hvor vi brugte en hel dag i Romulus-spaet. Det var så hyggeligt, skønt og særdeles afslappende.

 

dscf9679

 

Jeg tager mig god tid til at spise god morgenmad.

 

dscf9739

Og så har jeg været i teatret og set “En kvinde uden betydning”. Den er færdig nu, men det var en absolut seværdig oplevelse. Scenografien var i topklasse!  (at stykket manglede lidt hist og her for at være samtidigt ser jeg igennem fingre med).

Derudover har der været en masse andre hyggelige ting på programmet – en god venindes 30års fødselsdagsfest, endnu en omgang brunch denne gang med mediepigerne, PJ Harvey koncert (det var FANTASTISK!) (omend mine ben og fødder endnu ikke har tilgivet mig). Kaffebesøg af gode veninder, og så er jeg begyndt til fødselsforberedelse (#syret).

Lige om lidt hopper jeg (så elegant, som jeg nu kan med min fodboldmave) afsted på weekendtur. Vi mediepiger skal fejre vores gode veninde på en overraskelsestur til en hemmelig destination – dét glæder jeg mig til.

Og efter turen står der lidt mere ro på i kalenderen med endnu mere redebyggeri og flere middagslure.

Der hænger en baby…

på mit køleskab. Jeg er så småt begyndt at forstå, at den hænger sammen med den fodboldform, min mave efterhånden har taget form som. At jeg ikke behøves at gå hen til køleskabet for at snakke med babyen. At vænne mig til spark og puf – at det ikke (kun) er prutter.

Hvad det helt præcist indebærer, det må jeg vente og se til slut-november. Men jeg tror egentligt, at det bliver meget hyggeligt ♡

DSCF9626

ps. Jeg savner G&Ts…

Postkort fra sommeferien

DSCF8954

DSCF8963

DSCF8970

DSCF8983

DSCF9007

DSCF9012

DSCF9033

DSCF9039

DSCF9040

DSCF9056

DSCF9101

DSCF9105

 

Sommerferien synger på sidste vers. Selvom det har været en regnfuld en af slagsen, så har det været SÅ hyggeligt og afslappende. Vi har boet non-stop ude i vores lille kolo, hvor vi har haft gang i en række projekter. Bad er blevet taget udenfor under åben himmel med vand fra en haveslange. Nu er vi blevet færdige med vores træterasse og udebad. Det skal jeg have vist frem. Det er blevet SÅ flot. Vi har haft flere afstikkerture indtil byen for at nyde gode kopper kaffe og lækre frokoster.

Jeg har:

Spist: Masser af bær, hjemmebagt kage, god morgenmad næsten hver dag – blandt andet en omgang french toast som var virkelig formidabel, is – Sun Lolly fra fryseren, og flødeis fra diverse is-steder.
Haft på: Løse kjoler, Birkenstocksandaler og læbestift, når det hele skulle peppes lidt op.
Kysset: Rigtig meget med Jonas
Besøgt: Ingerslev Loppemarked, hvor vi testede hvad vi kunne balancere med på cyklerne. Jo man kan snildt have et natbord på bagagebæren.
Læst: Svend Åge Madsens “Pigen i cementblanderen” og Watership Down”/”Kaninbjerget” af Richard Adams. Og et bjerg af magasiner.
Lyttet til: Primært P1 fra radioen i koloen. Og Airs “Moonsafari” en solskinseftermiddag.

Lige nu er vi tilbage i lejligheden, og selvom det er verdens bedste lille lejlighed, så er jeg ramt en smule af “post-ferie-blues”. I morgen kalder arbejdet, og det er tilbage til hverdagen – jeg har virkelig nydt de langsomme og lange dage. Må se, om jeg kan forlænge stemningen her i August.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...