Mad

Aarhus Street Food Market

 


dscf9634

dscf9632

dscf9641

Aarhus bugner i øjeblikket med forskellige madmarkeder. Et af dem er nede ved busstationen, Aarhus Street Food Marked – stemningen er meget som hos Pairøen – dog er det til rent faktisk at få en siddeplads. Jeg har været dernede nogle gange efterhånden, og det er virkelig hyggeligt der.

Dog synes jeg, at for at man kan kalde det street food skal det være 1) hurtigt, 2) billigt. Det synes jeg umiddelbart ikke det er (de fleste måltider koster 50 – 60kr og er små og tager ofte 20 minutter for at være klar). Ligeudover pizzaboden, som serverer nogle virkelig lækre stykker pizza for 30kr. Jeg glæder mig til, at der åbner flere nye boder der. Det hele skal jo lige igang. Stemningen er tilgengæld helt i top, og deres vinbar ser aldeles fortrinlig ud! Og så er der et drinkskort, som jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med.

Tilgengæld laver den lille kaffebar, som holder til dernede, en virkelig god kop kaffe. Er man heldig kan man få en plads i sensommersolen. Jeg kan i hvert fald anbefale deres cappuccino med et stykke kage til.

 

Til the hos Den Gamle By

Forleden sensommereftermiddag var jeg inviteret til the hos Den Gamle By i anledning af lanceringen af to bøger om henholdsvis the og kaffe som nydelsesmidler i Danmark. Det var en rigtig fin og hyggelig eftermiddag,

PicMonkey Collage2

Vi blev budt på the serveret af Perchs. De har i samarbejde med Den Gamle By udviklet en særlig the, som lanceres i her i efterårsferien. Jeg vælger egentlig altid grøn the, men denne sorte the havde en dejlig let og frisk eftersmag og serveret med en af Den Gamle Bys legendariske hindbærsnitter, så var jeg en happy camper. Jeg er vild med, hvor mange slags the med mange forskellige smage, der egentlig findes.

Anette Hoff, seniorforsker hos Den Gamle By og forfatteren bag de to bøger gjorde et fantastisk fund, da hun i arkiverne fandt varelister for alle danske købmænd i perioder i 1700-tallet. Ved at man sammenholde dem med skifterprotokollerne, kunne hun finde ud af, hvem der købte te, og hvor meget de købte. På den måde har hun undersøgt henholdvis théen og kaffens historie og betydning i Danmark.

PicMonkey Collage
PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5

Da jeg gik derfra helt mæt i hindbærsnitter, scones og the var der helt stille og tomt i Den Gamle By. Jeg tror virkelig, at det kunne være et godt udflugtsmål en eftermiddag – måske med en madpakke, som man så kunne nyde på en lille picnic i Botanisk Have.

Ting jeg kan lide

DSCF6247

Mit duftlys fra Diptyque, som dufter af koriander.

DSCF6248

I NYC fandt Stine og jeg den fineste lille butik, som havde specialiseret sig i customized punge og tasker. Jeg købte denne lille taske med min “nye” initialer. Den er smørblød og har lige plads til det mest nødvendige: Pung, mobil, nøgler, læbestift og solbriller.

DSCF6251

I vores kolo står der et bugnende æbletræ, der virkelig giver mange æbler. De er syrlige, sprøde og får et fint rødt skær. Kender I sorten?

DSCF6255

Min weekendparfume. Fra Maison Martin Margiela’s Replica-serie: Lazy Sunday Morning. En helt ren og blid duft.

DSCF6256

Kultur og ideer-tillæggene i Weekendavisen. Perfekt til en søndag formiddag i vinduet. (ps. Ih, hvor gad jeg godt at bo tættere på Louisiana!)

Til kamp mod regnen

DSCF4704

DSCF4711

Når nu foråret ikke viser sig fra sin allerbedste side (men det gør det helt sikkert til næste weekend..!) gælder det om at putte sig indendøre og hygge igennem. Herhjemme gør vi det med en god serie fra netflix. Vi er netop blevet færdige med Breaking Bad, der med sit farverige persongalleri sørgede for at levere spændning og et vanvittigt plot. Skal det være mindre spændende og mere hyggeligt, så slår vi over på Modern Family, der altid garanterer høje grin. Og så følger vi troligt med hver mandag aften, når nye hovedpersoner bliver slået ihjel i Game of Thrones. (Jeg kan snart ikke holde det ud! Kan det ikke snart gå godt for Sansa?)

Forleden bagte jeg et æblebrød, som smager fantastisk med en kop Pukka the til. Her får I min opskrift, som er freestylet ud fra denne opskrift:

  • 3 æbler
  • 3 æg
  • 200g yoghurt
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosfibermel
  • 1 dl kokossukker (jeg havde ikke noget, så jeg brugte almindeligt sukker)
  • 2 spsk kanel

Gem 1/2 æble, men skær ellers resten i tern. Bland æbleternene med kanel. Pisk æg, sukker og yoghurt sammen. Kom æblestykkerne vendt i kanel i sammen med og tilføj mandelmelet samt kokosfibermelet. Hæld i en brødform foret med bagepapir og pynt med det sidste 1/2 æble skåret i skiver. Drys med sukker og lidt mere kanel. Bag ca. 60 minutter ved 170 grader.

Da der ikke er fedtstof i kagen, kan man ligesom med en øl-kage med fordel spise en skive med et tyndt lag smør eller peanutbutter.

 

Et vinhit: S’vinbar

DSCF3374

DSCF3376

Der er åbnet en ny vinbar i Aarhus. Hvis man som jeg nyder et glas vin (eller to), så skal man unde sig selv et besøg hos S’vinbar. I en lille hyggelig biks på hjørnet af Gamle Munkegade og Klostergade har den super seje sommelier Sabrine åbnet en vincafé – fordi hun elsker vin, og gerne vil dele den passion med andre. Det gør hun i en uformel og afslappet stemning. I weekenden er der altid fyldt til randen med mennesker, og man skal være heldig hvis man får en siddeplads. Her regner jeg med at hænge ud en hel del weekender fremover. Skål!

One year ago: Marts 2014

For et år siden…

DSC_0016

Fortalte jeg om mit dengang nye job. Et job jeg stadig er glad for – omend der er run på.

DSC_0011

Tog Jonas og jeg ud at spise på Grappa. Her planlagde vi også vores sommerferie til Italien. Vi blev vist inspireret af den gode mad, haha.

DSC_0045

Sprang krokusen atter ud i Rådhusparken. Ligesom de har gjort det igen i år. Intet symboliserer forår, som når Rådhusparken har lilla søer.

 

DSC_0081 Købte jeg lidt nyt til køkkenet. Når nu viskestykkerne alligevel skal hænge fremme og opvaskebørsten står ved køkkenvasken, må det gerne være lidt fint at se på.

DSC_0002

Brugte jeg mine søndage på at tage den med ro og slappe af.

DSC_0051

Gik jeg ture i den spæde forårsol og nød hvordan min yndlingsblomsterbutik altid har smukke blomster i bundter ud til vejen.

 

Drinks

DSCF3257

DSCF3258

DSCF3263

Nogle gange så er alt, hvad jeg behøver, en god G&T eller Dark ‘n Stormy. De bedste drinks i byen får man hos Sct. Paul’s Apotek. Det er et af mine favoritsteder til at hænge ud en lørdag aften. Enten bare for drinksene men ellers kan man også få Apotekerkuren med tre retter og tre drinks til. Det er et perfekt sted til at flette fingre og blinke med øjnene. Og hvis man skal bruge toilettet kan man få læst Jørgen Leth’s selvbiografi højt.

 

One year ago: Februar 2014

For et år siden…

DSC_0029

Smugstartede jeg på foråret ved at købe en masse blomster.

DSC_0003

Jeg købte ind hos Ren Kost.

DSC_0005

Jeg havde den bedste Valentinsdag med Jonas.

DSC_0074

Der blev drukket en kop kaffe hos Street Coffee en formiddag. Efter jeg har fået nyt arbejde (hvilket er for et år siden nu. *gisp!*) besøger jeg Street Coffee rimelig ofte, da mit arbejde ligger uhyggeligt tæt på.

DSC_0062

Lidt skønhedsprodukter flyttede ind. Hårbeskytter-sprayen fra EVO er i øvrigt først ved at være tom nu, så den må siges at være drøj i brug.

DSC_0033

Jeg besøgte København med mit arbejde, og der blev tid til et besøg på Kalasset sammen med nogle veninder. De pandekager der… jeg drømmer stadig om dem. Det er de bedste pandekager, jeg nogensinde har fået.

Super søndag

Sidste søndag var en af de der søndage, som gerne må gentage sig igen snarest. Vi sov, til vi vågnede stille og roligt af os selv. Jeg tog afsted for at træne, og bagefter besøgte vi Klassisk Bistro 65, som er kendt for deres legendariske brunch.

DSCF3341

DSCF3343

DSCF3344

DSCF3345

Konceptettet er simpelt.  Med det samme man kommer ind af døren til det hyggelige, lille intime sted, hvor man kanter sig imellem bordene og kasserne med vin, som står stablet og presset ind i alle kroge og lommer, hen til ens plads, bliver der stillet en kande kaffe og en flaske sød, friskpresset jus d’orange på bordet. Man kan forsyne sig i en lækker fransk buffet, der blandt andet består af fem forskellige franske oste, et utal af pålæg og gode pølser, honning man skraber ned fra vokspladen og youghurt med den sødeste og sprødeste müsli. I køkkenet beder man blot kokken om at lave lige den type æg, man ønsker. Jonas fik blandt andet en omelet med spidskål, søde løg og emmentaler, og jeg fik scramled eggs med laks. Vi sluttede af med de sprødeste, let syrlige pandekager.

Glemt alt om overfyldte forvirrede buffetter og om over-hypede avocadomadder til overpris. Her får man gode gedigene franske lækkerier uden så meget vrøvl. Betjeningen er sød, charmerende og rustik, og man føler sig straks velkommen, og man får lyst til at blive siddende der hele dagen, med sin kop kaffe eller the, imens man kigger ud på Jægergaardsgade og mennesker, der er ude på deres søsndagstur. Nå ja, og fik jeg nævnt, at der også er bobler -ad libitum – til?

Klassisk Bistro 65
Jægergaardsgade 65 – 67, 8000 Aarhus C

Kaffeslabberas og rejseplanlægning

DSCF3280

DSCF3281

DSCF3282

DSCF3285

DSCF3287

Forleden lørdag mødtes jeg med min veninde Stine til en rigtig hyggelig lørdag eftermiddag, hvor vi puttede os på La Cabra. Vi endte med at sidde der en hel del timer – så der var blevet mørkt, da vi gik derfra igen. Vi kom der med en plan – der skulle bestilles flybilletter og hotel – til New York! Så til påsken står den på rejsetur, og jeg glæder mig. Hvis I har nogle tips og tricks, må I meget gerne dele dem. Hvor skal vi spise? Hvor, og hvad, skal vi shoppe? Hvilke gallerier og klubber skal vi besøge?

Jeg er i øvrigt begyndt at drikke kaffe i ny og næ – dem, som kender mig vil vide, at dette er en stor ting. I løbet af den eftermiddag fik Stine og jeg drukket et espresso-sæt hver og senere en cafe latte – jeg har aldrig haft det så dårligt i mit liv, haha. Koldsved og hjertebanken. Hvordan I andre dog får tyllet alt den kaffe er mig en gåde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...