Inspiration

One year ago… Juni 2014

For et år siden…

DSC_0012

Havde jeg en god frokost på den lokale kaffebar. Vi har nu rykket kontor fra Mølleparken til Dokk1 på havnen, og jeg er lidt på jagt efter det nærmeste sted, der serverer god kaffe, og hvor man kan tage sig et hurtigt break midt på arbejdsdagen.

DSC_0046

Spiste jeg på Juliette – altid godt.

DSCF0225

Kom der lidt bøger med posten.

DSCF0567

Skrev jeg et indlæg om en række fine sommerbegivenheder. Jeg glæder mig til dem der kommer denne sommer.

DSCF0664

Inden den  stod på sommerferie, holdt jeg en aften i afslapningens tegn. Dette indebærer jordbærkage. Naturligvis. Man skal jo spise efter sæson.

DSCF0742

Jeg havde en god weekend på Northside – blandt andet sammen med disse labre ladies.

DSCF1016Og så kom sommerferien! En uge på Roskilde Festival efterfulgt af to uger i Italien – det var SÅ skøn en sommer. I år står den på staycation – det er jeg også frem til. Der er dog nogle uger endnu. Can’t wait!

 

DIY

Verden er af lave! Jeg har syet. Noget tøj. Som jeg rent faktisk selv vil gå i. Folk, der kender mig, vil vide at jeg ikke just er den handy’e type, hende der lige syer noget, eller som sidder og hygger sig med strikketøjet. Jeg har simpelthen ikke tålmodigheden, og jeg nyder ikke at sidde og nørkle med mine hænder. Faktisk så pjækkede jeg helt utrolig meget til håndgerning i folkeskolen. Da jeg flyttede sammen med Jonas i vores lejlighed, bankede vores daværende nabo en gang på vores dør, og da jeg åbnede stod hun med en symaskine – “om jeg ikke ville have den?” Hun “skulle rejse ud i verden, og havde ikke brug for den mere”. Jeg fik fremstammet et “jo” og et “tak”.  Det blev til en statusopdatering på Facebook: “Helvede er frosset til is – jeg har fået en symaskine”, og så kom den ned i kælderen, hvor den har stået de sidste 3,5 år.

Indtil nu.

For en aften mødtes jeg med Jonas’ mor og lillesøster, hvor vi købte stof, elastik og tråd, og så legede vi kinesisk sweatshop hele aftenen, og vi producerede en kæmpe stak fine nederdele. Der var lige nogle begyndervanskeligheder som, hvordan man tråder en symaskine, hvad ret og vrang er, og hvordan man lige bakker på sådan en symaskine, men heldigvis blev vi guidet lidt af Jonas’ mor, og resultatet er nu en nydelig stak nederdele i de fineste farver. Nogle er draperede, andre er blot et rør. I kan finde en fremgangsmåde her, hvis I har lyst til at give jer i kast med at sy jeres egne nederdele. Jeg kan faktisk ret godt lide tanken om, at man kan lave sit eget tøj. (ja, nogle syningerne er nok lidt skæve, men det er der vel ingen, der kan se).

Efterårshygge
Uha! Nu er det for alvor blevet mørkt – vintertid får mig hver gang. Hvor er der blevet mørkt nu. Inspireret af blandt andet Emma, Emily og Caroline som alle tre har listet lidt af deres tips og tricks til efteråret og vinteren, har jeg skrevet mine bud på, hvordan efteråret ikke blot kan overleves- men også nydes.

 • Hygge indendøre med kæmpe stakke af gode bøger og magasiner
 • Masser af kakao med rom og flødeskum
 • Varme sweatre og lune sokker
 • Gå-ture i den friske kolde vind i naturen
 • Stikke af i sommerhus med Jonas (det er en fast tradition efterhånden)
 • Langsomme, hyggelige søndage med fodbad, manicure, Cold Specks på anlægget og tændte stearinlys
 • Opdage ny musik
 • Hyggelige morgener med P1 i Radioen, tid til at læse avisen, tjekke instagram og spise nybagte boller med smør
 • Lave (og spise) masser af suppe
 • Café-ture på den der “vi gemmer os for kulden” måde.
 • Film og seriehygge
 • Hyggelige madaftener, hvor der afprøves nye opskrifter og drikkes god vin imens
 • By-ture – og gerne mange af dem. Med fine kjoler til forstås
 • Kage. Kage. Kage
 • Varme kys

Har I nogle efterårsoverlevelsestricks, som I vil dele?

Schhh… En hemmelig klub præsenterer…

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i påsken, så er her to gode forslag:

I forbindelse med premieren på filmen “The Place Beyond the Pines” d. 28 Marts åbner En hemmelig klubs Tattoo-Salon i Øst for Paradis. Her møder du verdens snildeste kropsudsmykkere, som vil flytte din indre skønhed helt ud på din hud. Du vælger ikke selv din tatovering – man får dén tatovering som et sindrigt system finder ud af passer bedst til dig. Skæbnen og din personlighed bestemmer, om det bliver ord på knoerne, en amagernummerplade eller et helt sleeve du går videre i byen med. (pssst… den går af i vask…)

Filmpremieren er d. 28. Marts kl. 19.15. Når filmen er færdig kl. ca. 21.50 er der Gin og Tonic til folket og En hemmelig klubs Tattoo Salon er åben. Billetterne skal du bestille på Øst for Paradis’ website.

I påsken vil familier i Aarhus have mulighed for sammen at skabe et stort, eventyrligt, voksende træ beboet af fantastiske fabeldyr.

 

I en lille indhegnet have inde i Godsbanen vil der stå et enkelt lille rødt træ. I løbet af påsken vil flere og flere små sære væsener tage bolig i træet, og når hver gren er ved at være fyldt med væsner, vil træet vokse – helt op til fire meter, få nye grene og dermed give mere plads til ny væsner. Det er deltagerne, der skaber træets fabeldyr, og det gør de ved at spille en række små spil, der skal være med til at fortælle dem, hvordan deres dyr ser ud, om det har næb, det kan bide med, om det kribler eller krabler, om det er pelset eller fyldt med slimet skæl. Alle fabeldyrene vil blive beskrevet i havens encyklopædi, så andre kan lære noget om de spøjse skabninger, der vil bebo det voksende træ.

Man kan besøge træet hele påsken, fra Skærtorsdag d. 28. til 2. Påskedag, d. 1. April hvor man kan komme og beundre det store træ beboet af de fantastiske fabeldyr. Vil man hjælpe træet med vokse er det fra kl. 12 – 17 under kyndig hjælp fra En Hemmelig Klub.Det er gratis at deltage.

—- —–

Som jeg fortalte om i efteråret, så er jeg med i En hemmelig klub. I påsken afholder vi de to ovenstående arrangementer. Jeg vil være der på torsdag til Tattoos og Gin og Tonics, og jeg kigger også forbi Godsbanens arealer i løbet af påskedagene. Det kunne være så hyggeligt og sjovt, hvis I også dukkede op og sagde hej 🙂

The Peace of Wild Things

When despair for the world grows in me
and I wake in the night at the least sound
in fear of what my life and my children’s lives may be,
I go and lie down where the wood drake
rests in his beauty on the water, and the great heron feeds.
I come into the peace of wild things
who do not tax their lives with forethought
of grief. I come into the presence of still water.
And I feel above me the day-blind stars
waiting with their light. For a time
I rest in the grace of the world, and am free.

Wendell Berry
(Billederne fundet via Pinterest)

I dag…

Har jeg været iført: Sorte jeans, grå t-shirt, sort blazer, brune støvler

Har jeg læst: J.D. Sallinger: Franny and Zoey + Bruno Latour: En ny sociologi for et nyt samfund

Har jeg spist: En fastelavnsbolle med meget glasur

Har jeg set: Gossip Girl

Har jeg hørt: Joy Division

Har jeg tænkt: På palmer

(Billederne er ikke mine egne,
men er fundet et sted på det store Internet.
Ideen til listen kommer herfra)

 

Certain peculiar things and ideas, often failed (or, in humans, machines and running algorithms)

I søndags, hvor der var sådan noget rigtig sjisk sjask koldt vådt vejr (og jeg var lidt brugt ovenpå nogle byture både fredag og lørdag), trodsede jeg sofaens lokkende blødhed og begav mig ned til Kunsthal Aarhus for at mødes med Mille. Vi så på kunsten, snakkede og drak varm kakao med mega meget flødeskum.

Kunsthal Aarhus har for tiden en helt vildt fantastisk spændende udstilling med fokus på mennesket og teknologien. Et emne, som jeg virkelig elsker at dykke ned i.

Især den visionære finske fysiker, kunster og atomforsker Erkki Kurenniemi tog mig med storm. Hans visionære tanker om at dokumentere sig selv – på film, i form af digitale noter, via billeder og på lyd, for så mange år senere at genopstå som en digital og virtuel persona, fik mig til at tabe pusten af bare beundring for hans fremsynethed. Derudover var der blandt andet canadiske Caroline Martel, som var udstillet med en poetisk dokumentar, der belyste en af industriens glemte kapitler og teknologier – telefonisterne. Med Phantom of the operator har hun lavet en drømmende dokumentar, om hvordan netværk og teknologi også handler om mennesker.

Jeg har besluttet mig for at tage derhen igen på onsdag (hvor der åbent til kl. 21 og kl. 19 er der en 30 minuters gratis rundvisning) for at se udstillingen, for det var virkelig en spændende udstilling, som kræver tid, og som bestemt er et gensyn værd.

På sneen

Hen over Torv og Gade,
Hvor Sneen laae, den hvide,
Belyst af Nattens Maane,
Jeg saae dig hastig skride.

 I eventyrlig Skjønhed,
Krystalklar, straalte Staden,
Og som et magisk Luftsyn
Blændede Slotsfaçaden.

Om dine Hænder vandt sig
Muffen, den lykkelige,
Og om dit Knæ jeg hørte
Den glatte Silke skrige.

Dit Aandepust, usynligt
Ellers som Rosenduften,
Nu strømte gjennem Sløret
En Sølvsky ud i Luften.

 Sig syngende lod Sneen
Af dine Fødder trykke,
Og paa det bløde Teppe
Henflagrede din Skygge.

 Jeg saae den hastigt svæve
Over den glimmerhvide,
Ætherisk-rene Flade –
En anden ved dens Side.

 Det var min egen Skygge!
Den skyndte sig utrolig –
Jeg havde aldrig seet den
Saa langstrakt og urolig.

 Den nærmed sig forvirret –
Den lod — det er det Sande –
Sit eget sorte Væsen
Med dit sig kjælent blande.

 De svulmede — Canova
Ei bedre Grupper skabte –
Imellem blev de borte,
Naar Maanens Lys sig tabte.

 Og kom igjen tilsyne
I Stillinger — o Lykke,
Mit Kjød og Blod maa savne,
Men opnaaes af min Skygge!

Emil Aarestrup

JELLYFISH IN THE SKY

Jeg sad og kiggede mine billedarkiver igennem og faldt over disse med vandmanden, som jeg tog i sommers. På grund af himmlens spejlning i vandet, får vandet et mere luftigt og æterisk udtryk, og det ser ud som om vandmanden snarere svæver end svømmer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...