Aarhus

Decemberglimt

dscf0185dscf0108 dscf0182

dscf0213

dscf0197

Denne december har indtil videre været ekstra sød og ekstra hyggelig. Jeg tilbringer dagene sammen med vores lille bøf, ofte er vi på tur ude i byen og ses med gode veninder, der også er på barsel eller på anden vis har tid til at ses. Måneden er fløjet afsted og lige om lidt er det juleaften, snart nytår og så står et nyt år for døren. Jeg vil dvæle i julestemning disse sidste dage i langsomt tempo. Lige nu i skrivende stund ligger Madeline og sover, imens Jonas og jeg putter på sofaen. Han har netop fået juleferie, og vi fejrede ved at tage på Aarhus Street Food.

1) Julekrans på vores hoveddør.
2) To af de fineste butikker på Vestegade. Har I besøgt Confortable? Det er byens fineste interiørbutik, og jeg har købt noget ganske særligt fint julepynt der. Snart fusionerer de med Utzon i øvrigt, så det bliver til én butik. Lidt ærgerligt tænker jeg, da det er så fin en lille butik, men nu må vi se.
3) Der er ikke noget som juleblomster og ditto grønt til at skabe julestemning.
4) Jeg har drukket exceptionelt meget glögg i år.
5) Et lille glimt fra Godsbanens julemarked. Min svigerfar får altid et chok, når han hører, hvad juletræer koster herinde i Aarhus.

Aarhus Street Food Market

 


dscf9634

dscf9632

dscf9641

Aarhus bugner i øjeblikket med forskellige madmarkeder. Et af dem er nede ved busstationen, Aarhus Street Food Marked – stemningen er meget som hos Pairøen – dog er det til rent faktisk at få en siddeplads. Jeg har været dernede nogle gange efterhånden, og det er virkelig hyggeligt der.

Dog synes jeg, at for at man kan kalde det street food skal det være 1) hurtigt, 2) billigt. Det synes jeg umiddelbart ikke det er (de fleste måltider koster 50 – 60kr og er små og tager ofte 20 minutter for at være klar). Ligeudover pizzaboden, som serverer nogle virkelig lækre stykker pizza for 30kr. Jeg glæder mig til, at der åbner flere nye boder der. Det hele skal jo lige igang. Stemningen er tilgengæld helt i top, og deres vinbar ser aldeles fortrinlig ud! Og så er der et drinkskort, som jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med.

Tilgengæld laver den lille kaffebar, som holder til dernede, en virkelig god kop kaffe. Er man heldig kan man få en plads i sensommersolen. Jeg kan i hvert fald anbefale deres cappuccino med et stykke kage til.

 

Til the hos Den Gamle By

Forleden sensommereftermiddag var jeg inviteret til the hos Den Gamle By i anledning af lanceringen af to bøger om henholdsvis the og kaffe som nydelsesmidler i Danmark. Det var en rigtig fin og hyggelig eftermiddag,

PicMonkey Collage2

Vi blev budt på the serveret af Perchs. De har i samarbejde med Den Gamle By udviklet en særlig the, som lanceres i her i efterårsferien. Jeg vælger egentlig altid grøn the, men denne sorte the havde en dejlig let og frisk eftersmag og serveret med en af Den Gamle Bys legendariske hindbærsnitter, så var jeg en happy camper. Jeg er vild med, hvor mange slags the med mange forskellige smage, der egentlig findes.

Anette Hoff, seniorforsker hos Den Gamle By og forfatteren bag de to bøger gjorde et fantastisk fund, da hun i arkiverne fandt varelister for alle danske købmænd i perioder i 1700-tallet. Ved at man sammenholde dem med skifterprotokollerne, kunne hun finde ud af, hvem der købte te, og hvor meget de købte. På den måde har hun undersøgt henholdvis théen og kaffens historie og betydning i Danmark.

PicMonkey Collage
PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5

Da jeg gik derfra helt mæt i hindbærsnitter, scones og the var der helt stille og tomt i Den Gamle By. Jeg tror virkelig, at det kunne være et godt udflugtsmål en eftermiddag – måske med en madpakke, som man så kunne nyde på en lille picnic i Botanisk Have.

Kulbroens madmarked

DSCF6086

DSCF6093

DSCF6096

DSCF6097

DSCF6099

DSCF6101

Forleden weekend besøgte Jonas og jeg Kulbroens Madmarked. På trods af byger og grå himmel var det hyggeligt. Regnen fik blot folk til at stimle sammen under træer og pavilioner, imens Jonas og jeg skyndte os at drikke vores Aperol Spritzsere, så de ikke blev fortyndede i regnen. Jeg fik en burger fra We Do Burgers – total burgerkærlighed! O M G, det er uden p*s den bedste burger, jeg nogensinde har fået.

Jeg har længe været vild med Spanien 19C galleriet og området omkring Filmbyen, og at se hvordan Kulbroen virkelig kan blive brugt er så fedt. Jeg håber sådan, at det der bliver ved med at ske fede initiativer i området. Madmarkedet var ihvertfald en succes med et højt besøgstal, og community-stemningen var så fin at opleve. Folk gav virkelig plads til hinanden under de trængte pavilioner og snakkede sammen om maden.

Moshi Moshi Mind

DSCF4714

DSCF4715

DSCF4716

DSCF4717

Det første jeg gør, når jeg kommer hjem fra arbejde, det er at skifte tøj. Af med bukserne og på med tulletøjet. Weekenden, hvis agendaen står på hjemmehygge, foregår også i blødt og behageligt tøj. Jeg har simpelthen ikke lyst til at sidde i skjorter eller jeans, når jeg skal slappe af. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke gerne må være lidt fint. Derfor er jeg altid på udkig efter lidt nyt hjemmetøj.

Forleden eftermiddag efter arbejde mødtes jeg med min veninde Louise til en sen frokost og lidt tullen i butikker. Vi kom forbi Moshi Moshi Mind i Badstuegade, som netop er særdeles leveringsdytige i fint, fint yoga- og tulletøj. Vi blev budt på the, da regnen begyndte at tromme ned udenfor, og vi fik en snak med den søde ekspedient, der gav mig lyst til at købe det meste af butikken og til at begynde at dyrke yoga igen.

Med hjem kom et par meget bløde leggings. De er allerede blevet indviet i sofaen.

Og hvem ved, det kan være, at jeg bliver lidt flittigere til at dyrke yoga? Her overvejer jeg faktisk supplere mit medlemsskab til Fitness World med et medlemsskab til et yogacenter. Kan I anbefale et godt yogacenter i Aarhus?

 

På kaffebar

DSCF4658

 

DSCF4659

DSCF4655For de garvede Aarhusianere er det nok ikke en nyhed, at Sigfreds Kaffe butikkerne er lukket. I Ryesgade 28 er der nu åbnet en ny kaffebar, RS28. Forleden eftermiddag mødtes Jonas og jeg til en eftermiddagskaffe – to gange flat white – for at vende dagen. Jeg synes, det er hyggeligt at mødes ude i byen, inden man vender hjem efter arbejde. Man får snakket om nogle andre ting, end når man sidder hjemme i stuen.

RS28 har det sødeste personale, der lynhurtigt tilbereder ens kaffe og jeg er vil med den rene, simple indretning. Lyset spillede så fint mod den grønne plante i vinduet.

 

 

To favoritsteder

 

 

DSCF3362

Noget af det bedste er at have god tid til at drikke en kop kaffe i godt selskab, imens man snakker om stort og småt eller blot sidder stille sammen og kigger på mennesker. Jeg har skrevet det før, men gør det gerne igen – ét af mine favoritsteder er hos La Cabra, som serverer god kaffe i coole omgivelser.

 

DSCF3751

DSCF3752

Melder sulten sig og har man bedre tid, så er frokost eller brunch hos Cafe Englen altid en god ide. Deres croque madame er altid god og så skal den serveres med en kande the ved siden af. Sådan en kombination er de perfekte rammer om en hyggelig stund. Jeg glæder mig til, at det bliver lunere i vejret, og man kan sidde i deres fine gårdhave.

 

Bits and pieces

DSCF3770

DSCF3772

DSCF3773

DSCF3777

1) Kaffe to-go fra La Cabra
2) Denne lille fyr, som jeg mødte på en gå-tur
3) Snack-tallerken
4) Det bedste tegn af alle – når krokus blomstrer i Rådhusparken

 

Et vinhit: S’vinbar

DSCF3374

DSCF3376

Der er åbnet en ny vinbar i Aarhus. Hvis man som jeg nyder et glas vin (eller to), så skal man unde sig selv et besøg hos S’vinbar. I en lille hyggelig biks på hjørnet af Gamle Munkegade og Klostergade har den super seje sommelier Sabrine åbnet en vincafé – fordi hun elsker vin, og gerne vil dele den passion med andre. Det gør hun i en uformel og afslappet stemning. I weekenden er der altid fyldt til randen med mennesker, og man skal være heldig hvis man får en siddeplads. Her regner jeg med at hænge ud en hel del weekender fremover. Skål!

One year ago: Marts 2014

For et år siden…

DSC_0016

Fortalte jeg om mit dengang nye job. Et job jeg stadig er glad for – omend der er run på.

DSC_0011

Tog Jonas og jeg ud at spise på Grappa. Her planlagde vi også vores sommerferie til Italien. Vi blev vist inspireret af den gode mad, haha.

DSC_0045

Sprang krokusen atter ud i Rådhusparken. Ligesom de har gjort det igen i år. Intet symboliserer forår, som når Rådhusparken har lilla søer.

 

DSC_0081 Købte jeg lidt nyt til køkkenet. Når nu viskestykkerne alligevel skal hænge fremme og opvaskebørsten står ved køkkenvasken, må det gerne være lidt fint at se på.

DSC_0002

Brugte jeg mine søndage på at tage den med ro og slappe af.

DSC_0051

Gik jeg ture i den spæde forårsol og nød hvordan min yndlingsblomsterbutik altid har smukke blomster i bundter ud til vejen.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...