York

RANDOM YORK GOODIES

Verdens klammeste muffins

Queen Elisabeth II

Lækker mand

Fin street art på York Walls

Udsigt til York Minster

Lækker kage

Lækker mand spiser lækker kage

THE SHAMBLES

(Jakke: H&M, jeans: Vero Moda, bluse: Topshop, sko: et eller andet tysk, taske: vintage)

Man har ikke været i England, hvis man ikke er blevet fanget i en regnbyge. Dette blev Jonas og jeg, men så var det heldigt, at vi var i “the shambles” ved Chokolate Heaven, så vi kunne komme i ly for regnen og samtidig få verdens bedste varme chokolade (igen).

Jeg er efterhånden ved at være igennem mine York billeder, I kan måske forvente et blogindlæg eller to mere derfra. Men jeg kan virkelig varmt anbefale York som feriedestination, hvis man har brug for en lille weekend-get-away. Men måske jeg også taler (skriver) så varmt om York, fordi min kæreste var der? Han tager fra York på torsdag og flytter hjem igen til vores lille lejlighed i Århus. Selvom det var hyggeligt at kunne besøge ham i York, er det nu også på en eller anden måde rart, at få ham hjem igen til Århus – også selvom jeg ikke er der, jeg har nemlig to måneder tilbage af mit ophold i Berlin, men Jonas hører altså til hjemme i vores lejlighed 🙂

SCREW CUPCAKES

… Franske makroner er det nye shizzle. Disse er købt ved Betty’s Tea Salon i York. Den grønne (pistacie) var bedst.

ON THE WALL

(T-shirt: Cos, jeans: H&M, sko: et eller andet tysk)

Hvem siger Colour Blocking ikke kan bestå af den samme farve i forskellige nuancer? 🙂 Total Hubba Bubba.

AT THE RACE TRACK

(Bluse: secondhand, nederdel: secondhand: sko: ukendt, tysk mærke)

En af dagene tog Jonas og jeg på Yorks berømte galopbane. Vi betalte 5 pund i indgang til det åbne område, hvor man selv kunne medbringe madpakke og drikkevarer. Hvorimod “the upper class” kunne betale 17 pund eller mere for indgang til den anden side af banen, hvor de så havde adgang til de champagne-restauranten, og hvor der var dresscode. Vi spillede 10 pund på “Arizona John” og “Dessert Romance”, men vi har åbenbart ikke held i spil.

VINTAGE SHOPPING IN YORK

En dag gik Jonas og jeg over Micklegatebroen i York, da jeg pludselig fik stukket en flyer i hånden. Sådan nogle henviser somregel til frygtelige “all-you-can-eat-pizza-and-sushi” buffet’er, men denne lille flyer havde en fint kort, og ordet VINTAGE skrevet på sig. Og så var jeg klar på en lille seconhandshop-skattejagt. Så dagen efter fulgte Jonas og jeg kortet og kom til DEEP ved Fossgate, som er en stor, lækker secondhand shop, hvor man kan købe istandsatte genbrugsfund.

Kjoler i hundredvis i alskens farver…

Skjortekjoler….

Støvler… og meget andet kunne man købe. Der var både en herre- og dameafdeling. Især kjolerne var ret fine, og det var svært at holde sig i skindet.

Derfor kom denne mintfarvede sag med hjem.

DEEP VINTAGE CLOTHING ved Fossgate.

Jonas og jeg gik længere ned af vejen, da mit øje skuede dette lilla skilt midt på fortorvet. Aha! Endnu en vintage butik. Hvor DEEP er mere minimalitisk og hipster i sin indretning og stil er Purple Haze Vintage mere finurlig og kringel kroget.

Igen både med en herre- og damesektion. I herreafdelingen kunne man finde lækre skjorter og sweatere, gode tasker, sko og briller.

Kvindesektionen bestod af en smule kjoler og bluser, men derudover var der også en masse fine skjorter. (Blandt andet en fin én med røde og hvide bolsjestriber, som dog ikke kom med hjem). Bemærk prøverummet i baggrunden af billedet.

Purple Haze Vintage – også ved Fossgate.

Og ellers vrimler det med “røde kors” og “kattens værn” lignende genbrugsbutikker, hvor man ligesom i Danmark, skal lede blandt en masse skrammel, men hvor man af og til kan finde et stykke guld.

FLORAL SKIRT

(Trøje: Maje, nederdel: Zara, sko: et eller andet tysk, taske: secondhand, briller: H&M)

På vej til noget genbrugsshopping. Det ser i øvrigt ud som om jeg har en grim, flad page på nederste billede. Det har jeg ikke. Jeg står i modvind.

HOGROAST

Nu ser jeg ikke mig selv som den store “meat-lover”, og jeg var da også lidt i tvivl om, det var værd at dedikere et helt indlæg til denne lækre engelske delikatesse – nemlig hogroasten – som nok er det engelske bud på en ribbensandwich (som jeg i øvrigt ikke er den store fan af). Men jeg må nu slå et slag for “hogroast’en”, der er ovenud lækker. Især hvis man har tømmermænd. Typisk engelsk, fluffy brød fyldes med “stuffing” og noget æblechutney agtigt noget, hvorefter mørt flæskesteg lægges ind i brødet. Jeg fik ikke taget noget billede af selve “hogroast’en” for den blev hurtigt spist, men decideret køn er den ikke. Men dog en lækkerbisken!

CHOCOLATE HEAVEN

Noget af det første Jonas og jeg gjorde, da jeg kom til York, var at besøge Monk’s Chocolate Heaven i “the Shambles”. Her kan man (som jeg har skrevet om tidligere) få verdens bedste varme chokolade. Hverken mere eller mindre. Derudover sælger butikken også små fine fyldte chokolader, som jeg dog ikke fik smagt på (tilgengæld fik jeg smagt på en hel del andet mad –  a lot of food posts coming up!). Men fristende, det var det!