Helsinki

Onnellista Uutta Vuotta

Jeg håber, at I er kommet godt ind i det nye år? Jeg tilbragte nytåret i Finsk Lapland nord for polarcirklen sammen med Jonas hos min veninde Outi og hendes kæreste Matti. Vi boede i Ylläs i den fineste lille vinterhytte ude i de laplandske skove.

DSCF2971

DSCF2978

DSCF2972

DSCF3098

DSCF3116

DSCF3156

Nytåret blev skudt igang med den klassiske finske ret tortillas, en tur i sauna og ud i sneen, vi smeltede tin for at forudsige 2015, sang karaoke (som er kæmpe stort i Finland) og senere tog vi på en bar for at høre finsk rap og tisse bag snedriverne. Det var et rigtig godt nytår.

Lapland var: -26 grader, sne, sauna, ski for første gang, pister og løjper, ondt i bagdelen efter et fald på langrend, finske øl, bær, Mummi (et styk Mummikop kom med hjem til samlingen), gensyn med god veninde, finsk, numsen af et rensdyr, hundeslæder, snehotel, mørke, islanterner, høje smalle træer tynget af sne og hvid himmel.

ONE YEAR AGO…

For et år siden…

Gik jeg rundt i Aarhus i min fine genbrugsjakke

Sådan lidt rundt på må og få i gaderne

Men nogle gange kom jeg indenfor. Foreksempel da jeg var på Kählers for at spise morgenmad.

Mens andre gange måtte jeg være studie-seriøs og lave opgave. Det gjorde jeg på Hovedbiblioteket.

Men jeg tænkte “røv” til det hele og pakkede min kuffert

… og hoppede på flyveren til Helsinki for at besøge Outi (som i øvrigt kommer og besøger mig om ikke så længe. Yeah!)

Og jeg var i København nogle dage. Hvor jeg besøgte en masse veninder og tullede rundt på må og få.

Forresten så skal jeg også til København i den kommende weekend, og så vil jeg høre jer, om I har nogle tips og anbefalinger?

Jeg mangler et sted at spendere nogle timer alene lørdag – et godt museum eller sådan noget. Måske en fin butik? Om søndagen mangler jeg et godt og hyggeligt sted at spise morgenmad/brunch. Og så vil jeg gerne have et tip til, hvor jeg skal spise aftensmad om søndagen sammen med Jonas.

 

 

SHIRT UP!

Da jeg var i Helsinki besøgte vi et kæmpe loppemarked, hvor jeg gjorde nogle gode (skjorte)kup. Den ternede skjorte er til Jonas og kostede 1 €, den gule stribede er fra Marimekko, og bliver så fin til foråret med røde læber og en sort, stram nederdel, den hvide faldt jeg for på grund af den fine krave, og den blå denim, har et lækkert klassisk snit.

Alt i alt kom jeg med 10 €. (og næste gang stryger jeg skjorterne inden jeg viser dem frem).

SNAPSHOTS FROM HELSINKI

1) Typiske lejlighedsbyggerier 2) Suomi! 3) Kiasma – Museum of Contemporary Art 4) Helsinki Katedral 5) Havnen 6) Saunaen 7) Fint skilt 8) 1 ud af 1000 søer 9) Skoven.

VISITING OUTI

I denne weekend drager jeg til Helsinki for at besøge min veninde Outi, som jeg mødte i Berlin. Kufferten er pakket med varme sweatere, praktiske sneaks og guld nederdel og høje støvletter for vi skal lidt af det hele: New Art Museum Kiasma, Valtteri loppemarked, Ice swimming og en tur i sauna. Derudover har jeg Sofi Oksanens “Renselse” og Erland Loe’s “Fakta om Finland” med i håndbagagen, så jeg kan komme i finsk stemning. Can’t wait! Mummi, Findlandia Vodka and Outi – here I come 🙂

Btw. Er jeg den eneste, som hader at pakke? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Det tager mig altid enormt lang tid, og jeg får aldrig det rigtige med. Sko der ikke passer med noget, trøjer, jeg ikke har lyst til at tage på, kjoler, som ikke passer til festen og så videre. Dog får jeg altid pakket ca. 10.000 par trusser.

Har I nogle pakketricks? Det er noget med noget Mix n’ Match og at beslutte sig for, at det man tager med, tager man på. Tror jeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...