London

Udlængsel og rejseglimt

Jeg elsker at rejse, og min udlængsel slår hurtigt ud – især når jeg kigger på en tom, ikke-udfyldt kalender. Tænk på alle de steder man kan rejse hen på et år. Heldigvis bød 2014 på en række gode rejser, som jeg kan tænke tilbage på. Foråret blev startet med søstertur til Budapest. Den stod på kager, opera, kunst, street art i rigelige mængder og rå og rustikke barer. I forbindelse med mit arbejde kom jeg en smuttur til London – her tilbragte jeg en virkelig god dag sammen med Jonas i Shoredith, hvor vi ved et tilfælde fik gået den bedste rute i Østlondon: Brick Lane bød på indiske lækkerier, Redchurch Street på (mental)shopping i de fineste af de fineste butikker og så var der det hyggeligste morgenmadssted, som serverede lune bagels med kanelsmør. Dem tænker jeg stadig på. Mmm. Sommeren blev tre lange, langsomme uger i Italien med masser af is-spisning, sol-nydning, smuk, smuk natur, lange køreture i en lille Fiat 500 og masser af vin. Året sluttede af med en tur til Finsk Lapland til veninde-gensyn, fest og skitur og hygge.

DSCF0492

✈ Guide til Budapest her.

DSCF0971

✈ Guide til en dag i Shoredith, London her.

DSCF1132

✈ Guide til (nord)Italien og Toscana her.

Imens jeg kigger tilbage, vil jeg også kigge frem, og se hvilke gode rejser, jeg kan komme på i 2015. Hvad med jer? Har I nogle gode rejser i vente?

En “Oh you pretty things” guide til en eftermiddag i London

Dengang der stod maj i kalenderen, skulle jeg i forbindelse med mit arbejde til en konference i London. Jeg var så heldig, at Jonas skulle på samme konference, hvilket virkelig redede den uge. En eftermiddag fik vi tidligt fri, og så udnyttede vi, at vi fik en hel eftermiddag foræret i London. Her kommer lidt tips til en eftermiddag til London.

Vi boede på et hotel ganske tæt på en af mine yndlingsgader i London, nemlig Brick Lane, og derfor spenderede vi kun tid i Shoreditch. Det er virkelig et dejligt område med en blanding af det rå og vilde og det fine og hyggelige.

Morgenmad: Hver morgen krydsede vi den lille park og besøgte det hyggeligste lille øko-morgenmad og frokoststed, Straits Times Kopitiam , som bød på forskellige slags grød, youghurt med müsli, smoothies og et stort udbud af forskellige slags bagels. Her kickstartede vi dagen med en sød og sprød bagel med kanelsmør og en portion mættende youghurt.

Kultur: Whitechapel Gallery byder ikke kun på ganske god samtidskunst, men har også den fineste lille bogbutik, hvor man snildt kan spendere en del tid på coffeetablebøger og andre uundværligheder. Der er i øvrigt fri entré.

Gå-tur: Vi gik ned langs Brick Lane, og der var konstant fotomuligeder med den fineste street art. Det er generelt en gade, hvor det vrimler med secondhandbutikker og den ene hyggelige cafe efter den anden. Sidegaden Bacon Street gemmer på The Vintage Emporium – et mekka for vintageelskere.

Kaffe og kagepause: På Brick Lane faldt vi over den caféen Kahaila, hvor vi prøvede kræfter med deres kaffe og et stort stykke red Velvet kage.

Shopping: Efter Brick Lane, drej ned mod Redchurch street. Her møder du blandt andet APC, Aesop og den fine brugskunstbutik Labour and Wait. Her købte jeg nogle fine emaljeskåle, som Straits Times Kopitiam caféen faktisk også serverede deres morgenmad i. Nu spiser jeg havregryn af dem om morgenen og mindes tilbage til London.

Vinpause:  Vi faldt over Albion – en kombineret café og delikatessebutik på hjørnet af Redchurch Street og Boundary Street. Her satte vi os og nød et glas vin i den engelske forårssol, imens vi kiggede på menneskerne der gik forbi, og jeg købte mig en plade hvid chokolade med hjem.

Aftensmad: Vi fik lyst til vietnamesisk og vi læste på Yelp at på Kingsland Rd. vrimler det med vietnamesiske spisesteder. Vi fandt et pakket sted, hvor vi fik den bedste omgang pho og nudelsalat med sprøde forårsruller i. Jeg kan desværre ikke huske, hvad stedet hed, men det var stort, der vrimlede med mennesker, det var virkelig godt, og det var billigt.

Pub: Vi sluttede vores aften af på Commercial St. Her ligger der to, tre rigtig fine og hyggelige pubs. Herefter skulle vi hjem og sove, inden dagen igen stod på arbejde, og vi til sidste kunne komme hjem igen til lille Aarhus.

Snip, snap, snude – så er den mini-mini guide ude.
Har I andre tips til London? Så del dem endelig.

 

 

LONDON BUYS

Her er de ting, der endte i kufferten fra London. Jeg beherskede mig jo som sagt i Primark og kom “kun” hjem med et par prikkede shorts, en “my little pony” t-shirt og pastelfarvede sokker. (Nå ja og nogle orange sove-shorts med papegøjer, men de kommer ikke lige på her, haha). I Camden fandt vi de fine køleskabsmagneter. Derudover skal jeg altid have et magasin eller fem med hjem fra udlandet, for synses de udlandske magasiner er så meget mere interessante end, hvad vi kan få herhjemme. Måtte dog nøjes med et enkelt, for magasiner vejer godt til i kufferten. Den rød/hvide prikkede nederdel var et genbrugsfund til 5 pund. Synes egentlig det er nogle meget fine ting, der kom med hjem.

LONDON LOVES #6 SOHO

Hermed sidste omgang billeder fra London. Den sidste dag tullede vi rundt i Soho. Her fandt vi blandt andet den hyggelige vegetariske restaurent, hvor vi nød en blåbærsmoothie og iskaffe. Vi var “desværre” ikke sultne, hvilket var en skam, for der duftede SÅ kønt af lækre curries. Det må blive næste gang. Stedet hedder Vitao og ligger på Wardour Street. Vi kom også forbi den fedeste Vintage Magazine butik (adresse fremgår vist fint af billedet), hvor man kunne købe sig fattig i lækre magasiner – vi rejste dog med Ryanair, så der var ikke plads i kufferten.

Prøv også:

Ed’s diner. 50’er/60’er burgerjoint komplet med rockmusik og milkshakes (12 Moor Street)

Mrs. Kibbles old sweet shop (57A Brewer Street), hvor man kan købe old school fin og retro slik.

Chinatown (Mellem Shaftesbury Avenue og Little Newport Street .Tæt på Leicester Square station), hvor en chinaboks ikke er den samme fedtede affære som herhjemme. Kig op og se de smukke flag blafre i vinden.

Det var alt, hvad jeg havde om London for denne gang. Men hvad med jer? Har I nogle tips og must-sees? Hvis I er nok, der skriver jeres tips, så samler jeg dem i et indlæg for sig. På den måde vil vi sammen kunne lave en rigtig fed London-guide 🙂

LONDON LOVES #5 CAMDEN

Hvis der er et sted, jeg altid skal besøge, når jeg er i London, så må det være Camden. Her er råt, punket og fyldt med mørke gothbørn, (og lidt turistet). Der er billig mad, marked og rig mulighed for shopping. Camden Market er bygget op omkring forskellige markeder blandt andet “The Stables”. Derudover kan man også finde “Electro Dome”, som er en rave-butik, hvor man kan købe alt hvad hjertet begærer indenfor neon make-up, neon-tøj, og andet neon-lir (troede egentlig at techno-rave fester ligesom døde ud i 90’erne, men der tog jeg så fejl).

Udover at tulle rundt og kigge på sjove folk og fine sager, fik Jonas og jeg spist en lækker hogroast og snacket lidt friturestegte Oreo’s.(som var overraskende godt!) Om aftenen fik vi danset til rock og soul. Og drukket pints.

Prøv også:

At gå en tur ved Primrose Hill, hvor man kan få en fin udsigt over byen.

Episode, vintage/secondhand shop (26 chalk farm road v. Primrose Hill)

Find diverse spisesedler og plakater til fede pubs og dansesteder. Det vrimler med dem i Camden. Et af de mere kendte er Roadhouse, hvor bl.a. The Doors har spillet (v. Chalk Farm Road).

 

LONDON LOVES #4: BRICK LANE

Brick Lane og området omkring er virkelig et besøg værd. Bare gå op og ned af gaden om dagen og indsnus cocktailen af bengali, engelsk, koriander, øl, smarte hipsters, street art, pekan nødder og karry. Om aftenen kan man finde et indisk spisested, men pas på – der er så mange dårlige i mellem. Tilgengæld lokker de med gratis drinks, og hvis man er snu kan man få nogle stykker på husets regning. Det i sig selv er en oplevelse værd.

Vi drejede ned af en lille sidegade (Hanbury St.) , og her fandt vi en spændende udstilling lavet af en årgang grafisk design studerende. I bygningen ved siden af fandt vi en udstilling lavet af unge upcoming designere, og der var også en vanvittig lækker vintage butik. Hele gaden er bestemt et besøg værd, med hyggelige cafeer og smarte tøjbutikker.

Vil man feste natten lang er det ved området omkring Old Street Station, Shoreditch, det foregår. Man kunne passende tage nogle pints på pubsene på Commercial St. inden. Vi fandt blandt andet Tracy Emin’s ynglingspub. Not bad.

Området er også en guldgrube for gallerier – vi ville gerne have besøgt White Cube, men vi nåede det desværre ikke. Det var noget med nogle øl, der kom i vejen.

 

 

LONDON LOVES #3

1) Den eneste highstreetshopping, der blev begået, var den obligatoriske tur til Primark på Oxford str. (Marble Arch). Jeg holdt mig i skindet og kom kun ud med denne lille pose 2) Vi var inde og se på dino’er på Natural History Museum 3) – 6) Efter museumsbesøget var vi sultne, og vi kom forbi en lille café som serverede klassiske engelske retter.  7) +8)  En tur med the tube.

Prøv også:

The Social: Natklub, bar og musikspillested. Pretty darn cool. Ved Oxford Cirkus. (Little Portland Str. 5)

LONDON LOVES #2

1) Venter på tuben. 2) – 7) Det overdækkede marked, Borough Market. Her tilbragte Jonas og jeg en regnfuld eftermiddag. Det var SÅ hyggeligt at gå rundt under glasttagene, hvor regnen trommede ned og togsporene, hvor togene buldrede og kigge på lækre og delikate madvarer. Vi endte med at købe et brød, noget ost og pesto, fandt nogle stole og et bord, og nød vores simple, men virkelig lækre måltid. Undervejs stak Jonas af og kom tilbage med en flaske hvidvin og to plastikglas, og så var middagen komplet. 8) – 12) Vi var også på Tate Modern 13) Pints 14) Engelsk up-coming musik 15) Fin tegning på toilettet 16) Pæn mand.

 

LONDON LOVES #1: NOTTINGHILL

Hermed nogle snapshots og rejsetips til skønne London.

1) Portobello Road, hvor der om lørdagen er et stort gadeloppemarked. 2) Urban gardening 3) Cupcake fra The Hummingbird Bakery – den butik blev ikke kun besøgt én gang 😉 4) Gademusikant til loppemarkedet 5) Jeg er glad. Nok fordi der ligger en cupcake i min mave. 6) Og ellers fordi jeg kunne spise fish n’ chips hele tiden. Elsker pub grub. Nam! 7)Overfor den café, hvor vi spiste morgenmad hver dag, lå denne lille hyggelige japanske restuarent. Vi endte aldrig med at spise der dog.

Andre tips:

Notting Hill Arts Club: Cool indiebar – nogle gange med musik. (Notting Hill Gate 21)

Retro Clothing: Fin secondhandbutik lige ved nedgangen til Notting Hill Gate tube-station). Rimelige priser. Jeg købte den fineste prikkede nederdel til 5 pund. ( Notting Hill Gate 56)

Queensway: En livlig gade med en del pubs og krejlerbutikker.

Hereford Road: En stille og hyggelig gade. Her ligger der nogle pubs og gode restauranter (b.la. den japanske ovenfor).

Westbourne Grove og vejene omkring: Her ligger dyrere og fine butikker såsom Maje og Aveda. Tempoet er stille og roligt, og de såkaldte “yummy mummies” sipper café latté på de små cafeer. Det er et meget hyggeligt kvarter og perfekt til en gåtur.

LONDON LOVES

… And we are off to lovely London. Ses på søndag. Indtil da vil jeg drikke en masse pints, spise fedtet fish’n chips, besøge markeder, købe kjoler, lytte til god musik, holde i hånd og kysse med Jonas. Tjut tjut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...