Mode

Genbrugskup

Det er lang tid siden, at jeg har været på genbrugstur. En weekendeftermiddag kom Jonas og jeg forbi Godsbanen, hvor der var et af de mange loppemarkeder, og der kom lidt med hjem.

dscf9714

dscf9712

Den fineste keramikvase, der allerede har været i brug.
En fin bakke til morgenmad på sengen.
Nogle bøger, der skal hjælpe os i kolo-havelivet.
De fineste par sko, som en ældre dame havde passet så fint på.

Lidt nyt…

DSCF4721

DSCF4729

For nyligt kom der lidt nyt med hjem. Hos Moshi Moshi Mind, som pakker deres varer ind i det fineste prikkede silkepapir, kom der de blødeste tulle/yogabukser i bambus med hjem. Hos COS fandt jeg sommerens bikini i en flot blå-lilla farve. Jeg glæder mig til at kunne bruge den, når der bliver lidt varmere i luften – gerne med lidt knaldorange lak på tå-neglene. Den fine hortensia blev købt hos byens fineste blomsterbutik – Bang og Thy i latinerkvarteret.

Moshi Moshi Mind

DSCF4714

DSCF4715

DSCF4716

DSCF4717

Det første jeg gør, når jeg kommer hjem fra arbejde, det er at skifte tøj. Af med bukserne og på med tulletøjet. Weekenden, hvis agendaen står på hjemmehygge, foregår også i blødt og behageligt tøj. Jeg har simpelthen ikke lyst til at sidde i skjorter eller jeans, når jeg skal slappe af. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke gerne må være lidt fint. Derfor er jeg altid på udkig efter lidt nyt hjemmetøj.

Forleden eftermiddag efter arbejde mødtes jeg med min veninde Louise til en sen frokost og lidt tullen i butikker. Vi kom forbi Moshi Moshi Mind i Badstuegade, som netop er særdeles leveringsdytige i fint, fint yoga- og tulletøj. Vi blev budt på the, da regnen begyndte at tromme ned udenfor, og vi fik en snak med den søde ekspedient, der gav mig lyst til at købe det meste af butikken og til at begynde at dyrke yoga igen.

Med hjem kom et par meget bløde leggings. De er allerede blevet indviet i sofaen.

Og hvem ved, det kan være, at jeg bliver lidt flittigere til at dyrke yoga? Her overvejer jeg faktisk supplere mit medlemsskab til Fitness World med et medlemsskab til et yogacenter. Kan I anbefale et godt yogacenter i Aarhus?

 

Finheder

DSCF3465

DSCF3467

Jeg har købt det fineste undertøj fra mærket Love Stories. Det er fint og pænt på den ikke-matchende måde med glimmer og palmeprint. Det er til at blive glad i låget af.

DSCF3469

DSCF3473

Og så har jeg lånt den populære guide til at være fransk femme fatale på biblioteket. Den var faktisk ganske underholdende og dejligt uselvhøjtidlig. Jeg har en aversion imod bøger, der kommer med købs-anbefalinger til en lånt identitet. Denne bog tager kærligt pis på den slags, og prikker til myten om parisiennen.

Nui, hvor er det dejligt, at foråret er kommet. Jeg har haft en marathon-uge på arbejde med en del deadlines, vigtige møder og lidt for mange, store opgaver i forhold til tid. Jeg har været træt, træt efter arbejde – helt drænet for energi. En af dagene  gik jeg i seng 20.30 og sov til morgenen efter. Jeg havde derfor besluttet mig for, at jeg skulle have en helt stille weekend, men da det blev fredag og jeg fik krydset nogle ting af arbejds-to-do-listen sidst på eftermiddagen, var jeg sprængyldt med energi. Så hjem og løbe en tur, så gøre rent i hele hytten, Jonas kom hjem og så lavede vi god mad sammen og drak vin. Vi besluttede os for tage på S’vinbar, senere på Vesterlauget og så på Café Paradis til dans og Blå Thor, og inden vi havde set os om var kl. 04.00 og vi slog et smut omkring MacD, inden vi tog hjem for at sove. Det er sjovt, det med energi – hvad det er man får og mister energi af. Jeg satser på, at forårets komme (sammen med at få klaret nogle arbejdsgopgaver i næste uge) vil gøre de næste par uger lidt mere sjove og spændende end de forrige.

My Cupcake Dream

DSCF2401

DSCF2406

DSCF2408

Det kan godt være, at franske makroner og sidenhen doughnuts for længst har skubbet cupcakes af førstepladsen som de mest moderigtige søde sager*, men cupcakes vil altid have en særlig plads i mit kageelskende hjerte. Heldigvis kan man købe de fineste og mest velsmagende cupcakes hos My Cupcake Dream. Perfekte til en hyggestund med en søster eller veninde.

* Og så er der jo alle de forskellige wannebe søde sager lavet af blendede mandler, dadler og andet hurlemhej. Lækre og velsmagende, ja vist, men de står altså udenfor denne kategori.

Gaveregn

DSCF3270

DSCF3278

Jeg var så heldig at få nogle rigtig gode og fine til jul og i fødselsdag. Her er et lille glimt af en del af dem. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale Suzanne Brøggers “Til T” – den blev slugt mellem jul og nytår og er virkelig læseværdig. Af Jonas fik jeg et litografi af Daniel Van der Noon – nu skal jeg bare have det op at hænge…

Tøjstatus 2. kvartal

2. kvartal + en ekstra måned af året er gået siden min første status på mit tøjforbrug for 2014.

Ikke hele forbruget er repræsenteret på ovenstående billede. Noget af tøjet var til vask.

Helt overordnet vil jeg sige: At jeg er skuffet over mig selv – jeg har købt for meget. Alt, alt for meget. Jeg synes, at det giver sig selv, når man ser bunken af tøj på billedet og listen nedenfor. Det er jo i totalt strid med min declutter-proces. Når det så er sagt, så vil jeg sige, at der er nogle items, som jeg er blevet rigtig glad for, og som har været nogle særdeles gode køb. De er nemlig blevet brugt flittigt og har udfyldt nogle mangler i min garderobe. Dette drejer sig især om de to par bukser, toppene med bare ærmer, t-shirtsene og badedragten. Men uden mere omsvøb, her kommer min forbrugsliste.

Jeg har i 2. kvartal af 2014 (April, Maj, Juni, Juli) købt:

Købt i April:

 • Et par sorte culottes fra ASOS (Velovervejet)
 • Blå oversize skjorte fra ASOS (halv-overvejet)
 • Et par sorte/hvidternede bukser fra H&M (Velovervejet)
 • Hvid blondekjole fra H&M conscious collection (Velovervejet)

Købt i Maj:

 • 2 t-shirts fra COS (dem jeg skriver om her) (Velovervejet)
 • Blå sweatshirt med stjernetegn fra & Other Stories (Impulskøb)
 • Blå kjole fra H&M (halv-impuls)

Købt i Juni:

 • T-shirt med doughnut tryk fra New Yorker (mega impulskøb)
 • Blå/hvidstribet kjole fra Zara  i økologisk bomuld (velovervejet, men viste sig at være fejlkøb pga. dårlig pasform)
 • Pink nederdel fra Zara (Velovervejet)
 • Sort/hvid ternet top fra Zara (velovervejet)
 • Cardigan med lyserøde palmer fra Maison-Scotch (udsalg, impuls).
 • Blå/hvidstribet top fra Bruuns Bazaar (udsalg, impuls)
 • Sorte shorts fra Won Hundred (udsalg, impuls)
 • Badedragt fra North (Velovervejet)

Hvad skyldes så dette urimelige og unødvendige overforbrug? Det var især juni, hvor jeg købte alt for meget. Dette skyldtes til dels, at jeg “manglede” tøj såsom toppe uden ærmer og t-shirts til kontoret til de varme dage, og så at jeg besøgte Magasin under udsalget, hvor jeg gjorde mig tre udsalgskøb. Her kunne jeg få råd til dyrere tøj, som jeg normalt ikke køber. Men det var alt sammen impulskøb, og tøj jeg som sådan ikke manglede. Dog har jeg i de varme sommerdage været glad for shortsene og toppen, og jeg er overbevist om, at cardiganen nok skal blive brugt til efteråret. Impulskøb er for mig ikke nødvendigvis lig med dårlige køb – eksempelvis er den blå sweatshirt et af mine bedste køb nogensinde, hvorimod kjolen fra Zara er et fejlkøb pga. dårlig pasform. Jeg tror også, at jeg er gået så meget amok, fordi jeg har svært ved forår/sommertøj – især at finde tøj, der også er egnet til arbejde.

Yderligere så var jeg slem til at glemme at notere mine køb straks efter indkøb, hvilket medførte, at jeg ikke så hvor lang listen efterhånden blev. Jeg kan genkende et mønster fra mig selv: Jeg shopper “i klumper”. Når jeg først er igang, så er det nemmere for mig at blive ved med at købe.

Nå, jeg må æde skammen og flovheden i mig, og så tage ved lære og handle derefter.

Jeg vil ikke købe tøj i augustmåned, og jeg skal også holde tre måneder yderligere shoppefri (jeg tænker oktober + november + december). Jeg skal holde mig fra butikkerne, men faktisk så er den største fristelse blogkiggerier og netshopping, så her skal jeg virkelig holde hank i mig selv. Og når jeg køber noget, så skal jeg notere det med det samme.

Nogle faktorer vil gøre det ganske nemt for mig at overholde mit nulforbrug. For det første fordi jeg (ovenstående liste til trods) faktisk ikke har lyst til at shoppe tøj. Derudover så er min efterår/vintergarderobe ganske fint udstyret. Jeg mangler som sådan ikke noget. Det kan dog blive en udfordring, at jeg altid synes at efterår/vintertøj er så pænt, så pænt. Det er ambivalent, er det ikke?

Nå, ikke mere navlepilleri mere fra min side. Lad mig høre fra jer. Tænker I over jeres forbrug? Har I nogensinde shoppet for meget, og hvad gør I så efterfølgende? Oplever I også ambivalens? At I på den ene side kan få nok af forbrug og tøj i lange baner, mens på den anden side finde noget tøj ih, så åh, så pænt?

Snart sommerferie

Jeg er træt, træt, træt og jeg trænger virkelig til sommerferie. Fra på tirsdag af står den på S.O.M.M.E.R.F.E.R.I.E i små tre uger, og jeg glæder mig. Jeg starter med en tur på Roskilde Festival, og derefter skal jeg to uger til Italien med Jonas. Her er lidt af de essentielle sager til en solskinsferie: Badehåndklæde, sandaler, bikini, solbriller, masser af solcreme og kokos-velduftende saltvandscreme fra Kevin Murphy. Og så har jeg netop klikket følgende badedragt hjem. Den er jeg lidt spændt på. Jeg har ikke været iført en badedragt siden 5. klasse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...