Skønhed

Ting jeg kan lide

DSCF6247

Mit duftlys fra Diptyque, som dufter af koriander.

DSCF6248

I NYC fandt Stine og jeg den fineste lille butik, som havde specialiseret sig i customized punge og tasker. Jeg købte denne lille taske med min “nye” initialer. Den er smørblød og har lige plads til det mest nødvendige: Pung, mobil, nøgler, læbestift og solbriller.

DSCF6251

I vores kolo står der et bugnende æbletræ, der virkelig giver mange æbler. De er syrlige, sprøde og får et fint rødt skær. Kender I sorten?

DSCF6255

Min weekendparfume. Fra Maison Martin Margiela’s Replica-serie: Lazy Sunday Morning. En helt ren og blid duft.

DSCF6256

Kultur og ideer-tillæggene i Weekendavisen. Perfekt til en søndag formiddag i vinduet. (ps. Ih, hvor gad jeg godt at bo tættere på Louisiana!)

Sommersyg

DSCF5854

Der har været stille her i noget tid, som blandt andet skyldes en fantastisk tur til Roskilde Festival (mere herom senere) og så har jeg ligget syg siden mandag aften. Sådan syg på influenze-av-min-krop måden. Pyha, jeg har helt glemt, hvordan det er.  Jeg har sovet og sovet og sovet og er så småt ved at komme til hægterne igen. I morges, da jeg stod op, tænkte jeg, at nu var jeg klar til at tage på arbejde igen, kun for at måtte opgive, da feberen igen kom snigende.

Jeg tror, at jeg har kørt lige hårdt nok på her i Juni-måned og kombineret med en tur på Roskilde Festival og en alt for varm nat herhjemme efterfølgende, hvilket gjorde jeg slet ikke fik sovet, tror jeg, har fået min krop til at bukke under. Jeg havde ellers tænkt mig, at sommeren efter Roskilde Festival skulle kickstartes med en masse gode sundhedstiltag. Men det eneste jeg har kunnet spise har været toastbrød (I ved det helt, helt hvide fluffy noget), og så har jeg ligget på sofaen og pudset næse. Jeg tænker, at sygdom og feber på sin vis er kroppens måde at bede om ro på og at “rense ud”?

Nuvel, de gode intentioner må vente et par dage, og så kommer jeg stærkt igen. Indtil da har jeg via denne fine instagramprofil fundet en opskrift på et immunboostende shot, som jeg nu prøver kræfter med.

Det indre brusebad:

Kog en liter vand med en hel skrællet ingefær skåret i stykker i 30 – 60 minutter. Tag gryden af blusset og tilsæt tre citroner skåret i skiver. Lad stå natten over. Si blandningen og hæld på flaske. Drikkes som shot hver morgen. Kan opbevares i køleskab i 6 – 10 dage.

Citroner er fyldt med c-vitaminer, der er gode mod forkølelse og influenza og skulle eftersigende hjælpe affaldsstoffer ud af kroppen. Ingefær anti-inflammatorisk, god mod ømme led og skulle også afhjælpe kvalme.

Pt. på badeværelseshylden…

DSCF3450

Står der disse fem forskellige produkter.

1) Dagcreme: Embryolisse Lait Creme Concentre. En rigtig fin og mild dagcreme. Drøj i brug.
2) Rensevand: Bioderma Sensiobio H2O. Dette er i sandhed et vidunderprodukt. Jeg bruger vandet til at fjerne (øjen)make-up, og den fjerner alt nemt, hurtigt og effektivt uden at svide i øjnene.
3) Negleolie: CND Solaroil. Jeg bruger den marcipanduftende negleolie så ofte som muligt, da jeg har tørre og skørre negle. Jeg kan tydeligt se og mærke en forandring til det bedre, når jeg husker at bruge den. Denne skønhedskloge kvinde anbefaler også den gode negleolie.
4) Deodorant: La Roche Posay: En god deodorant skal være neutral og ikke-til-stede, og så skal fungere. Denne fra La Roche Posay virker, og så er den uden aluminiumssalte, hvis man går op i den slags. Jeg svinger mellem denne og den fra Neutral.
5) Tørshampoo: Klorane Havre-ekstrakt. Jeg har tidligere svoret til den billigeste blå Trocken Shampoo fra Tyskland, men efter at have prøvet den fra Klorane bliver det svært at gå tilbage. Jeg bruger den for at skippe en hårvask i en tralv hverdag. Den giver håret mat struktur og fylde og sørger for at pandehåret ikke klasker. Og så dufter den dejligt rent.

For nyligt…

DSCF3360

{Kaffe hos La Cabra i godt selskab med ham jeg ret godt kan lide}

Det er rigtigt gået hen og blevet hverdag med en fast rytme. Det er faktisk helt OK, for hverdagene lige for tiden er fyldt med hyggelige små glimt.

DSCF3328

En lørdag morgen lavede jeg denne lækre, herlige bagt-grød-møder-crumble-kage-morgenmadssag. Den er virkelig lækker med frisk og syrlig smag fra bærene, sprød fra kerner og nødder og så bliver den bestemt ikke dårligere med en klat youghurt eller karamel/dulche de leche on top. Find opskriften her.

DSCF3359

Friske blomster gør altid glad. Lige for tiden er tulipaner i sæson.

DSCF3446

Jeg får gået en del ture på må og få. Så længe himlen er blå kan jeg holde vintervejret ud. Foråret må dog gerne skynde på sig.

DSCF3395

Det kolde vintervejr efterlader mig med kedelige triste læber og tørre hænder, så jeg sørger for at have udstyret i orden på kontoret.

DSCF3434

På natbordet – eller rettere på sofabordet – ligger J.D. Sallingers Franny and Zooey. Jeg begyndte på den for lang tid siden, men jeg kom ikke rigtig ordentlig igang med den, så nu er jeg begyndt forfra. Jeg var vild med Catcher in the Rye, så jeg glæder mig til at komme igang med denne.

 

 

 

Forårspasteller

Så er der severet. Fire, fine forårspasteller til neglene. Selvom det er vinterhvidt, koldt og mørkt derude, så er jeg allerede begyndt at drømme om forår.

DSCF3313

Jeg regner med at gå foråret i møde med blandt disse farver på neglene. Frisk græsgrøn som et quirky indslag. Lys, sart mint/pastiachiegrønblå vil være fin op imod gråt og brunt tøj, og vil derfor allerede nu kunne tages i brug. En mat fuchsia er fin sammen med røde læber eller et gråt sæt tøj.  Og glimmeret? Det er bare altid godt at have glimmer på lager.

Loreals neglelakker er nogle af de bedste på markedet til en rigtig fin pris (40kr per styk, 100kr for fire) i ganske fin størrelse (jeg får alligevel aldrig brugt en større flaske op).

Hvilke farver sværger du til, nu når foråret (forhåbentligt) næmer sig?

Pt. på badeværelseshylden…

…står der disse sager. Jeg er grundlæggende en meget trofast forbruger. Når jeg først har fundet de produkter (og rutiner), der virker, så køber jeg dem igen og igen. Men her på det seneste har et par nye favoritter sneget sig ind og for en stund udskiftet de sædvanlige produkter og rutiner. Det er både sundt ifht. allergi at skifte lidt imellem produkter (især når jeg jo ikke som sådan undgår allergifremkalende produkter – jeg har eksempelvis ikke noget imod æteriske olier), og så er jeg altid lydhør efter at få set mine rutiner og vaner efter i sømmene.

Fælles for mine produkter er, at de skal være “grønne” og uden mistænkte hormonforstyrende stoffer. Derudover skal de være milde og passe til min hudtype, som er tør, men med tendens til urenheder som milier. Derudover er det et stort plus, hvis mine rutiner er simple, og kan gøres i et snuptag (i hvertfald for dagligdagsprodukterne – i weekenden bruger jeg gerne lang tid. Men mere om det en anden god gang).

DSCF2552

 • Ansigtsmist fra Jurlique: Inden jeg putter olie og/eller creme på mit ansigt, sørger jeg for at forberede huden med et par sprøjt af denne mist. Derudover kan jeg finde på at bruge den i løbet af dagen, hvis min hud trænger til en kærlig opfriskning, eller hvis mine kinder er røde og varme.
 • Ansigtsolie fra Trilogy (modtaget i gave): Certified Organic Rosehip Oil fra Triology er et af de slags produkter, der bare gør underværker for min hud – ligesom den gode, gode olie fra Zinobel også gør det. Jeg anvender den dagligt for at beskytte og pleje mit ansigt. Den giver huden en fin glød og passer på den når der er koldt udenfor. Pt. bruger jeg den sammen med den tilhørende ansigtscreme (modtaget i gave), som er fin nok, men som ikke bliver en gen-køber. Her vender jeg tilbage til Jurlique, Dr. Hauscka, Weleda eller også vil jeg prøve cremen fra Embryolisse, som jeg har læst meget godt om.
 • Konjac Sponge: Jeg har skrevet om den før og gør det igen. Sådan en lille rensesvamp er dejlig og mild at bruge om aftenen til at rense huden med. Jeg bruger derfor ingen andre renseprodukter om aftenen, og jeg nyder at det er blevet lidt mere simpelt og mildt at rense mit ansigt om aftenen.
 • Rensevand fra Bioderma: Den er god nok – alt hypen omkring dette produkt er fuldt fortjent. Den fjerner nemt, hurtigt og gnidningsfrit al make-up uden at give røde øjne.
 • Face Serum fra Karmameju: Denne bruger jeg som nat-serum – og jeg vågner op til et ansigt, som er friskt, roligt og fugtmættet.
 • Dr. Hausckas rensecreme: Har jeg skrevet om igen og igen. Lige nu har jeg faktisk brugt den op, og nu vil jeg prøve IKKE at rense mit ansigt om morgenen (med andet end vand, når jeg alligevel er i bad), og se om det er nok at gøre det om aftenen.

For nyeste viden på en sund-no-bullshit-men-det-må-stadig-gerne-være-lækkert-og-sjovt måde om skønhed tyer jeg altid til Anette fra Beautyspace.

Hvad står der på jeres badeværelseshylde for tiden? Og hvor bliver I opdateret på skønhedsområdet?

Apotekerskønhed og den perfekte basis t-shirt

Jeg har gjort mig nogle gode køb her på det seneste.

I COS har jeg fundet den perfekte basis t-shirt i blød jersey i det perfekte loose fit, men uden at det bliver for sloppy, med rundskåret hals – og uden en irriterende lomme på brystet. Jeg blev så hooked, at jeg fluks købte to – en hvid og en med marineblå striber. Til en pris på 125 kr. stykket kunne jeg godt være fristet til at købe en sort og en grå også.

Det er ikke kun på de franske apoteker, at man kan gøre sig nogle fornuftige køb til badeværelseshylden. Jeg har netop anskaffet mig lidt blandet godter: Eau Thermale fra Avéne, som i princippet blot er vand på dåse, men som giver mig følelse af velvære, når jeg renser mit ansigt om aftenen. Derudover en solcreme på spray også fra Avéne til forårssolstrålerne. De blå, lidet flatterende tændstiksdimser kan jeg kun anbefale – de er så meget rarere, end at stå og rode rundtmed tandtråd steder man alligevel ikke kan nå. Den mørkerøde svamp er en såkaldt Konjac Sponge – en lille svamp med  gode egenskaber. Den renser ganske blidt, og er yderst naturlig, økologisk og velegnet til sart ud. Man fugter den med vand, og renser derefter sit ansigt med den. Derefter skal den blot skylles og hænge til tørre. Efter tre måneder skal svampen skiftes ud, og da den er organisk er den fuld nedbrydelig. Jeg har nu brugt svampen til at rense mit ansigt med om aftenen i en uges tid, og jeg er stor, stor fan. Min hud er så fin, fin, og det er et hurtigt, praktisk og nemt renseredskab.

Spa

Forleden forkælede jeg mig selv med en omgang hjemmespa til både føder og hænder.

Jeg lavede et dejligt lunt fodbad med badesalt med velværedufte af citron og lavendel, der blødgjorde fødderne. Efter ti minutter tog jeg dem op, og tørrede dem blidt, hvorefter jeg filede dem let, hvor jeg kan have tendens til hård hud (for mit vedkommende er det ofte på siden af storetåen). Husk at man ikke skal gå amok med at slibe, da dette netop er med til at irritere huden mere, så den danner mere hård hud. Herefter plejede jeg mine negle, klippede dem i form og skubbede nelgebånd på plads med den fantastiske lille negleolie fra CND. Den består blandt andet af mandelolie, hvilket man tydeligt kan dufte, når man bruger den. En lille flaske koster 40 kr, og den gør virkelig en verden til forskel på negle på både hænder og fødder. Herefter fik fødderne en god omgang fed creme fra Neutral, som jeg masserede grundtigt ind. Man kan evt. pakke dem ind i et par rene bomuldssokker, så cremen virkelig kan trænge ind.

Imens jeg sad med fødderne i ro, gav jeg også mine hænder en tur. Her gør jeg brug af et gammelt husmodertrick – nemlig at have hænderne i en lunt vandbad med masser af citronsaft. Citronen lysner nemlig neglene, hvis de er blevet misfarvet af for eksempel neglelak. Herefter klippede jeg neglene og filede dem lidt i form, og igen skubbede jeg neglebåndende på plads med negleolien. Jeg sluttede af med en god håndcreme.

Sådan en omgang giver altså ro, velvære og plusser på overskudskontoen. Jeg brugte følgende produkter.

 • Intensiv creme fra Neutral
 • Negleolie fra CND
 • Badesalt fra Badeanstalten
 • Citronsaft
 • Håndcreme fra Rudolph Care
 • Lille neglesaks og neglefiler fra Muji

One year ago… Marts 2013