Musik

I aften…

Er kjolen fundet frem og læbestiften er i tasken. Sofie fylder 30 og hun skal fejres med manér. Glæder mig til at fejre min berlinerschnitsel. Hun får ovenstående gaver. Et gavekort til forkælese og en LP.

En GRIM weekend

I weekenden hoppede jeg på cyklen og besøgte GRIM festival. Det så cirka sådan her ud:

Jeg hyggede mig derude med et par gode veninder om torsdagen og lørdagen. Vi hørte lidt koncerter, drak kolde fadøl og drinks og spiste virkelig god mad fra Mikuna, som havde en pop-up bod der. Deres veganerburger med løgringe var virkelig god, og deres indiske gryderet ligeså. De skal besøges igen i nærmeste fremtid. Om dagen nød vi solen, og om aftenen blev vi bidte af myg og kiggede på de fine lyskæder.

Efterhånden er det at besøge GRIM blevet en lille sommertradition for mig, men stemningen derude er også helt unik, så rolig, fin og afslappet. I kan se lidt tidligere indlæg fra GRIM her, her og her.

Postkort fra Roskilde Festival

Kære blog,

I sidste uge tilbragte jeg en uge på Roskilde Festival. Jeg var afsted sammen med mine bedste venner og veninder. Solen den skinnede, og humøret var højt. Her kommer lidt billeder.

Vi hang ud på pladsen og drak hvidvin. Den var kun lidt sur.

Vi spiste hotdogs og anden god mad.

Da jeg så denne flotte fyr, vidste jeg med det samme, at han skulle på bloggen.

Vi gik rundt på pladsen, som var udsmykket pænt.

Vi spiste is i solen.

En af dagene spiste vi brunch hos Anne og Sarah, som boede i en hyggelig camplet på Caravan. Der var naturligvis Gammel Dansk.

Vi hyggede os i hinandens selskab.

Vi gik til koncerter og hørte god musik. Især Les Big Byrds imponerede med deres støjsyrerock. Men Damon Albarn formåede også at skabe en fest.

Vi drak masser af drinks.

Og vi festede med en masse mennesker. Her til Arctic Monkeys.

Og vi fik nye venner,

 og dansede til den lyse morgen.

Efter sådan en uge så var det dog virkelig rart at komme hjem igen. Nu skal vi bare sove ud, inden Jonas og jeg endnu engang tager på tur. Den næste bliver dog lidt mere luksuriøs. To uger i Italien – can’t wait!

Kærlig hilsen
Michelle

Next stop: Northside

(Billeder fra sidste års Northside)

Wup wup! Så står den på Northside Festival. Jeg har endda fri både i dag OG mandag, så det bliver jo en helt miniferie. Jeg skal drikke fadøl og høre god musik – blandt andet med de søde piger ovenfor. En af de bedste traditioner ved Northside er de mange gode fælles-spisninger om formiddagen. Det er simpelthen så hyggeligt at sidde sammen fælles om tømmermændene om et godt morgenbord inden man igen hopper på cyklen til Ådalen.

Musikprogrammet i år er jo stjernespækket, og jeg tror, at det bliver en sand fest. Jeg skal blandt andet høre Franz Ferdinand (deres seneste plade er jo det mest festlige ever!), Lana del Rey, Arcade Fire, Pixies, Cold Specks, Oh Land, White Lies og Queens of The Stone Age. Juhuu!

Ses vi? Og hvad skal I høre?

Spot14

Så er Spotfestival ovre. For mit vedkommende startede festivalen ud med at deltage til et seminar om fremtidens musikformidling, hvor jeg sammen med Sofie var en del af finalen i en innovationskonkurrence om musikbibliotekernes rolle i en digital tidsalder. Her havde vi udviklet et koncept, der både handlede om midlertidige lokale pop-up biblioteker med digitale vægge og en mobilapplikation, der registrerer brugernes lyttevaner. Og ved I hvad? Vi vandt! Vi blev noget så glade og meget stolte. Kort herefter skulle jeg ud at spise med mit arbejde, inden turen igen gik tilbage til Spot.

Jeg lod for en gangs skyld kameraet ligge hjemme, men her kommer et par musikanbefalinger fra, hvad jeg fik hørt til dette års Spot.

Blaue Blume:

Bandet beskriver selv, at de laver “art-pop”, og det er nemt at lade sig indhylle i drømmende melodier og forsangerens specielle vokal. Af og til blev det dog en anelse for følsomt og på grænsen til patetisk for min smag.

Repile Youth:

Reptile Youth leverede en energisk, eksplosiv og dansable præstation med deres 70’er syret inspirerede rockmusik.

Lydmor: (feat. Bon Homme)

Søde, dejlige og mærkelige Jenny aka. Lydmor var til dette års Spot teamet op med Bon Homme, hvor de båede spillede egne og fælles sange. Jeg må sige, at Bon Hommes laptop pop ikke imponerede mig synderligt, men Lydmor er altid et lyt og en fest værd. Hendes vokal og karisma gør altid indtryk, og hendes elektrobeats bliver aldrig monotone og kedelige, men kommer altid med overraskende deltajer.

The White Album:

http://www.youtube.com/watch?v=OVH5bAuOdkc

De tre skæggede fyre der tilsammen danner The White Album, havde teamet op med et pigekor, som gav en rigtig fin dimension til deres musik, som bedst kan beskrives som drømmende folkmusik med singer/songwriter noter med kærlige referencer til blandt andet Fleet Foxes. Perfekt til at drømme sig væk til solstrejf på kinderne og og græs mellem tæerne.

4 Guys From The Future: (Bedste koncertoplevelse i år)

4 Guys From The Future leverede årets bedste koncert- og lytteoplevelse for mig i år. De formåede at balancere mellem det ironiske, det alvorlige, det festlige og det melankolske med deres vilde futuristiske synthesizerrock med tunge basgange.

Nelson Can:

De tre piger fra Nelson Can leverede rå attitude og stærk girl power en masse med deres energiske og simple garagerock. De formåede virkelig at skabe en fest. Jeg er fan!

Go Go Berlin:

De langhårede fyre fra Go Go Berlin leverede en aldeles sjov og vanvittig profesionel glamrockkoncert, der sendte kære minder til den ikoniske film om rockklichéer, nemlig Spinal Tap.

Kellermensch:

På trods af otte energiske musikere der på scenen i Store Sal i Musikhuset lod til at have hver deres agenda og persona, formåede Kellermensch også at fremstå som en helhedsvision med et fælles narrativ. Udover at et særdeles trofast publikum var mødt talstærkt op, som var med til at sikre en fantastisk stemning, formåede Kellermensch virkelig at springe den fjerde mur og inddrage publikum i deres dystre og dragende koncert. Publikum måtte flere gange give stående applaus og hujende tilråb og pift. Jeg kan ikke forestille mig et bedre band til at spille Store Sal op. Jeg var mundlam og benovet efterfølgende over deres kraftfulde performance.

Derudover fik jeg blandt andet også hørt Kill J, League of Extraordinary Gentlemen og Nordlyd, hvor blandt andet Michael Simpson var teamet op med Aarhus Symfoniorkester, men Spot er jo også fest, pomfritter, dasen i solskinnet, fadøl, G&Ts og den gode pulserende stemning mellem koncerterne.

Spot leverer altid et tætpakket program, hvor det er umuligt at få hørt alt det, man gerne vil. Nu hvor jeg sidder og gennemgår programmet igen, skal jeg huske mig selv på ikke at få dårlig samvittighed over den musik, som jeg ikke nåede at høre, men derimod glæde mig over de gode lytte- og koncertoplevelser, som jeg rent faktisk fik oplevet.

Hvad med jer? Hvad fik I hørt til Spot, og kan I anbefale noget bestemt?

JØRCK feat. S. Westmark

Min søde veninde, Trine, har endnu engang begået en sang. Denne gang synger hun sammen med en mand. I kan passende lytte til den, imens I nyder jeres søndagsmorgenkaffe.

Grim fredag

I år blev det kun til en fredagsbillet til Den Grimmeste. Jeg cyklede derud sammen med Jonas efter endt arbejdsdag i strålende sol og med frisk vind i ansigtet. Her mødtes vi med Anne F og hendes kæreste Fillip, min søster og hendes kæreste. Vi tullede rundt på må og få, drak fadøl og drinks, lyttede til musik, imens solen langsomt gik ned på den hyggelige gård. Grim Festival er virkelig den hyggeligste festival i Danmark, så fin og lille og alligevel med et godt musikprogram, og så er der en dejlig stemning med en skønsom blandning af teenagere, børnefamilier og os ind i mellem. Da solen var gået ned, og fødderne var blevet godt ømme, greb jeg en madpandekage og hoppede på cyklen og cyklede fra Brabrand til Aarhus C igen.

 

Roskilde moments

I nat kl. 02.53 trådte to støvede og trætte personer ind i den lille lejlighed på 5. Jeg skyndte mig i bad og derefter i seng, sov i 8 timer, stod op og i bad igen. Nu er jeg så småt udhvilet og ren og er klar til at bearbejde alle indtrykkene.

Fest om natten ved campingarealerne.

Hygge om dagen.

Reception og bobblefest for Sarah i anledning af hendes 10 års jubilæum.

Gode koncerter og oplevelser.

Seriøst god mad på pladsen. Jeg tror, jeg vil leve af jordbærmadder resten af sommeren.

Bedste venner.

I år bød denne Roskilde Festival på blandt andet:

– En hel del Long Island Ice Teas
– Soleksemramte knæhaser
– Tasketyveri (damn you, stupid man!), hvorefter en fantastisk sød person fandt den igen, og sørgede for at jeg gik den igen – med alt indhold (TAK!)
– Høj sol
– Yoga ved søen ved K.
– Pænt god mad – jordbærmadder er det bedste!
– Koncert med 3D briller på
– Uendeligt varmt telt om morgenen
– Whiskey og vodka i vandflasker
– Pølsehorn og makrelmadder
– Gode koncerter med blandt andet: Mokoomba, Savages Tremoro Tarantura, Parquet Courts, Efterklang, Unknown Mortal Orchestra, Sigur Rós, Linkoban, Black Rebel Motorcycle club, Queens of the Stone Age og Kraftwerk.

Jeg glæder mig faktisk allerede til næste år.

Spit spat – SPOT!

Spot Festival fandt sted i starten af Maj og bød på spæde forårssolstråler, musik, Aarhus og gode venners selskab. Her kommer lidt af Spot Festivals højdepunkter.

Om fredagen startede Jonas og jeg hjemme i lejligheden med vores gode ven Kasper, hvor vi drak et par øl i vinduet og nød lyden af Aarhus. Herefter kravlede vi ned af trapperne, hvor vi fik et par numre med af norske Jonas Alaska.

Herefter gik vi den korte tur fra Voxhall til Atlas, hvor vi hørte  Baby in Vain, som spillede en god omgang gedigen rock. Og vi drak Blå Thor.

Herefter satte vi os i solen sammen med Lou.

Senere hørte vi finske Kiki Pau, som spillede syret space rock. Bedste musikgenrebeskrivelse ever!

Resten af aftenen foregik i Scandinavian, hvor vi hørte Mø og When Saints go Machine, og mine veninder drak whiskey, og jeg drak øl, og herfter gik jeg den korte tur hjem for at sove.

Dagen efter startede hårdt ud for mit vedkommende, for jeg skulle lige deltage i Iforms Kvindeløb – hvor jeg iøvrigt havde min bedste løbetid nogensinde, så det der med at øl og løb er en dårlig kombination, det passer vist ikke, heh. Men efter løbet var det hjem og i bad og så videre til mere musik.

Her fik jeg hørt Miriam the Believer på Voxhall, som havde en fængende vokal og et intenst sceneshow.

Den største musikalske oplevelse var helt klart Eggs Laid By Tigers, som spillede den smukkeste, mest intime og flotte koncert. De modtog stående applaus, og det var velfortjent. Ganske kort beskrevet så lægger Eggs Laid by Tigers musik til den walisiske digter Dylan Thomas’ smukke ord, og bandets navn stammer fra et citat, hvor han prøver at beskriver sine digte:  ”I wrote wonderfully original things, like eggs laid by tigers.”

Tilbage i Musikusets foyer fik vi hørte afslutningen af surfbandet The Good The Bad. Resten af aftenen foregik på Headqaurtes indtil det var tid til, at jeg tog hjem for at puttesove.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...