Forleden aften mødtes jeg med Louise L til en omgang tipsudveksling. Hun har rejst i Vietnam, som jeg meget gerne vil besøge, og jeg har boet i Berlin, hvor hun skal hen i sin eftersårsferie. Derfor javde jeg pakket tasken med en flaske rødvin og mine bøger om Berlin. I den anledning tænkte jeg, at det kunne være hyggeligt, hvis jeg anmeldte nogle bøger om Berlin, da der sikkert er andre, der skal tilbringe deres efterårsferie i mein lieblings Stadt.

Kai Jakob, Street Art in Berlin: Denne bog gennemgår, som navnet antyder,den street art som Berlin har at byde på. Hvis der er noget, der er kendetegnende for byen, så er det netop street art. Efter at have læst bogen fik jeg for eksempel øjnene op for mange flere detaljer i byen, og det er med genkendelsens glæde, at jeg for eksempel lagde mærke til El Bocho’s “Little Luzy” rundt omkring i byen.

Henriette Harris, Berlin, Berlin – steder, skæbner og historier: Bogen er ikke en typisk guidebog, som ofte fokuserer mest på butikker og caféer, men denne bog tager et spadestik dybere og man får et god indføring i Berlins historie. Den er delt op i seks temaer: Det grønne Berlin, det jødiske Berlin, det tredie rige, det kunstneriske Berlin og det underjordiske Berlin (og nej, jeg kan ikke huske det sjette tema). Især fokusset på de personlige historier er en styrke, og her er til en del timers læsning.

Sissel Jo Gazzan, Ta’ med til Berlin: Fiks, lille og handy og i perfekt taskestørrelse. Den er delt op i Berlin’s mest kendte bydele, Kiez, og er nem og overskuelig. Den er skrevet i en humoristisk tone, og den nævner en masse spændende seværdigheder, caféer, museer med mere. Jeg synes, den formår at komme udenom de alt for klassiske ting, dog uden at at være hipstersnobbet. Et minus er, at bydelene Friedricshain og Prenzlaur Berg af en eller anden grund er lagt sammen i et og samme kapitel, når begge bydele har så meget at byde på, at de snildt kunne beskrives nærmere. Især er information om Friedrichshain mangelfuld. Desuden er det kort, der medfølger virkelig, virkelig dårligt – da det er udetaljeret, og mest af alt fokuserer på Tiergarten.

Men alt i alt er det tre bøger, jeg varmt kan anbefale, hvis man skal på ferie i dejlige Berlin.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “BERLIN LITTERATUR”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *