1) Sct. Pauls kirke for enden af M.P Bruunsgade. Ved pladsen ligger der en Kirkens Korshær, hvor man kan gøre sig nogle gode fund. Herudover ligger der et dejligt værtshus (overfor Søren Bruun, men kan naturligvis ikke huske, hvad den hedder p.t).

2)M.P Bruunsgade og sidegaderne. Ned af M.P Bruunsgade ligger der en masse hyggelige butikker og caféer- men tag også et kig ned af sidegaderne, her ligger de fineste gamle lejlighedsbyggerier.

3) Aros set fra Mølleparken. Parken har gennemgået en kæmpe renovering, som blandt andet havde til formål at rydde ud i de narkomaner og punkere, som holdt til der. Parken er blevet gjort mere åben og lys, men punkerne og de fulde grønlændere blev. Personligt er jeg ikke generet af dem, og at sidde ned til åen med en is fra suppestegogis eller en sixpack om sommeren kan varmt anbefales. Et nyt tiltag er de mange gode loppemarkeder, der også finder sted her.

4) Volden i Latinerkvarteret. Igen er der et væld og lækre luksus-boheme-butikker for den kvalitetsbevidste køber. Den brostenbelagte gade er smal, men der hvor den virkelig vinder på mig, er det væld af art stickers street art, man kan finde her.

5) Badstuerock på Badstuegade. Her købte jeg én af mine første CD’er – Blur’s “Parklife” til 60 kr. Den bedste plade-butik i byen, hvor man altid kan få kompetent råd og vejledning. Der er et stort udvalg af brugte CD’ere og er man frisk, kan man snildt prutte om prisen og få en stor stak CD’er med hjem. Tag et smut forbi butikken og tag en snak om musik og andet løst og fast med butikkens ejer Mick.

6) Badstuegade – ligesom Volden er denne gade en del af latinerkvareret. Jeg gik for nyligt forbi Århus træblæser værksted, og synes det er så fint at rustikaen er beklædt med ternet “filt”. En dag køber jeg en klarinet, fagot eller saxofon til Jonas. Måske.

6) Øst for Paradis på Paradisgade. Denne gamle gade i Aarhus huser byens bedste biograf, nemlig Øst for Paradis. Her bliver de små og snævre film vist, og de laver en virkelig god chai latte. Perfekt til en kærestetur – især fordi man kan sidde i “loveseats”, hvor to sæder er blevet slået sammen til en sofa. Jeg er lidt i tvivl om “Den Sidste” stadig findes? En bar, som vitterligt var det sidste sted man endte på en våd bytur. Hvis den gør, er det i toppen af bygningen, at løjerne finder sted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment on “PLACES IN AARHUS”

  1. hvor er det fedt at kunne genkende alle de her rare steder. har dog aldrig været inde i badstuerock – burde jeg nok ud fra din beskrivelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *