Når det nu regner udenfor, så er det rart at kunne blive indendøre. Udover når jeg savner at have en have. Jeg er blevet lidt hooked på urban gardening og apartment gardening. Her kommer lidt grønne glimt fra vores lille hjem.

Vi har nu gang i et lille “minidrivhus” i form af nogle grønne papbægere overtrukket med vitawrap med lidt pottemuld og frø. De koster 19 kr. for tre bægere og kan købes i IKEA. Sørg for at stille “huset” lyst og så at vande jævnligt – jorden skal være fugtig – ikke våd! Vi bruger en forstøver. Derudover har vi allerede nogle fuldvoksne krydderurter til at stå og sprede duft og glæde. Frugten i den røde skål er ikke hjemmedyrket, men derimod hjemmekøbt. Den sorte tavle er tilgengæld hjemmelavet, og bliver brugt som huskeseddel og tegnetavle med små beskeder til hinanden.

I køkkenvinduet har vi en tomatplante (der blomstrer!) og så min genvej til et grønnere liv – en sukkulent. For mig er det et forholdsvis nyt ord, men det betyder sådan cirka: “Plante, der ikke kan slåes ihjel – hverken via overvanding eller udtørring”. Derfor er der blevet købt et par stykker til lejligheden. De kan købes billigt i IKEA.

Derudover står min tacky kineserven og danser i vinduet.  (og ja, jeg kan godt se, at potten ikke passer i krukken – men jeg havde ligesom 10.000 krukker, og ingen af dem passede, og jeg er simpelthen for nærrig til at købe endnu flere krukker, som efter brug kan stå og fylde i mit i forvejen overfyldte skab). Charlie siger i øvrigt hej. Han er ike så fotogen. Men en dejlig fisk, det er han nu.

Når man bor på femte sal er der langt ned i fælleshaven. Derfor har vi sat altankasser op. Denne gang er temaet “mormors kolonihave”, og vi har også sat to fuglehuse op, som vi selv har malet. Blomsterne er valgt ud fra, hvor hårdføre de er. I starten fik vi besøg af gråspurve, solsorte, blåmejser og musvitter – men efter en omgang fejlfodring med brød og løse kerner (modsat mejsekugler) døjede vi med kæmpe dræbermåger, så vi blev desværre nødt til at holde en foderpause, så mågerne kan forsvinde, og der atter er plads til de små pippere.

Appelsintræet (som er en såkaldt “Apartment Orange”) står og soler sig ved vores store vindue og ynglings læseplads.

For både træ, citrusgødning, blomster til kasserne, krydderurterne og planterne i vinduet kom jeg af med ca. 370 kr. hos billigblomst.dk (I shit you not, det hedder butikken!) ude ved Viborgvej/Sommervej i Aarhus. Så det kræver kun en tur med bussen og et enkelt overskueligt sving med dankortet, og så er der dømt indoor gardening.

Er I blevet hooked? Hvis I vil inspireres yderligere, så kig forbi her.

Ps. Nej, jeg har på ingen måde grønne fingre, så det her er et eksperiment af den helt store slags.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments on “GREEN BEAN”

  1. Åh jeg er tosset med urban gardening! Jeg har pt. en altankasse med persille og en altankasse med citronmelisse/mynte/timian, en basilikum i vindueskarmen, to purløg og en lille og en stor tomatplante! 🙂 Den store tomat har masser masser af bittesmå tomater på, det er mega fedt!

  2. Hvor ser det bare fint og lækkert ud. Vi bor også på 5. sal og uden altan, så jeg savner altså også tit en have – især det der med at man bare kan lige kan smutte ud og fange en solstråle i ny og næ.

    Vi har givet os i kast med at avle chiliplanter og det går forrygende. Måske det næste skal være krydderurter eller tomater…

  3. Emma: Hvor er det FEDT! Jeg er SÅ spændt på om vores tomatplante rent faktisk kommer til at bære tomater. Fingers crossed! Jeg skal også have mig en purløg, tror jeg.

    Nanna: Uh, chiliplanter skulle faktisk også være nemme. Måske jeg skulle udvide…? 🙂 Synes klart du skal prøve med krydderurter.
    Og så savner jeg VIRKELIG at have en altan- bare en lille bitte en, hvor man lige kan sidde med en bog. Tilgengæld har vi både en flot og hyggelig fælleshave, og så et stort vindue med siddepladser, så jeg må nok ikke rigtig beklage mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *