I søndags, hvor der var sådan noget rigtig sjisk sjask koldt vådt vejr (og jeg var lidt brugt ovenpå nogle byture både fredag og lørdag), trodsede jeg sofaens lokkende blødhed og begav mig ned til Kunsthal Aarhus for at mødes med Mille. Vi så på kunsten, snakkede og drak varm kakao med mega meget flødeskum.

Kunsthal Aarhus har for tiden en helt vildt fantastisk spændende udstilling med fokus på mennesket og teknologien. Et emne, som jeg virkelig elsker at dykke ned i.

Især den visionære finske fysiker, kunster og atomforsker Erkki Kurenniemi tog mig med storm. Hans visionære tanker om at dokumentere sig selv – på film, i form af digitale noter, via billeder og på lyd, for så mange år senere at genopstå som en digital og virtuel persona, fik mig til at tabe pusten af bare beundring for hans fremsynethed. Derudover var der blandt andet canadiske Caroline Martel, som var udstillet med en poetisk dokumentar, der belyste en af industriens glemte kapitler og teknologier – telefonisterne. Med Phantom of the operator har hun lavet en drømmende dokumentar, om hvordan netværk og teknologi også handler om mennesker.

Jeg har besluttet mig for at tage derhen igen på onsdag (hvor der åbent til kl. 21 og kl. 19 er der en 30 minuters gratis rundvisning) for at se udstillingen, for det var virkelig en spændende udstilling, som kræver tid, og som bestemt er et gensyn værd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment on “Certain peculiar things and ideas, often failed (or, in humans, machines and running algorithms)”

  1. Hvor er det bare en spændende udstilling. Jeg blev selv helt hooked på at se den efter at have læst Milles anbefaling. Nu er det da lige før, jeg vil joine dig i morgen aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *