Hvis jeg skal nævne én person, som har styr på sin stil og sit forbrug, så er det Trine Lykke fra Den Lille Recessionista. Hun er mesteren ud i lister, minimering af fejlkøb og i stiludvikling. Jeg synes, at hendes tilgang til mode er meget inspirerende, og jeg nyder at læse med hos hende og har ofte haft lyst til at gå igang med nogle af de øvelser og lister, hun skriver om.

Af og til kan jeg dog også føle mig enormt overfladisk at gå så meget op i.. ja tøj, og på den anden side, tænker jeg, at det er sådan lidt ” at lege med påklædningsdukker” agtigt (jeg håber, at I er klar over, at Polyvore er påklædningsdukker for voksne – blot med yderligere fokus på forbrug?) Men så ræsonerer jeg mig frem til, at man skal jo ligesom have tøj på hver dag, og så kan man ligeså godt tage noget på, som man føler sig tilpas i og gøre det til en leg. Det må faktisk gerne være sjovt at tage tøj på. Samtidig er et af formålene med alle de lister og øvelser at minimere ens forbrug og minimere mængden af fejlkøb, hvilket jeg er en stor fortaler for. Det tror jeg både klimaet og min pengepung bliver glade for.

Trine Lykke har for noget tid siden lavet et blogindlæg, der handler om stiludvikling. af samme grund er hun  fan af Marias blog “Lost i a Spotless Mind“. På Marias blog er deren serie af indlæg kaldet “Defining Style“. Hvert indlæg indeholder små øvelser, og jeg er – inspireret af Trine Lykke – netop blevet færdig med den første, som skal gøre én klogere på det, man bliver inspireret af og dermed ens egen stil.

Første del af øvelsen handler om at finde de elementer i ens stil som går igen. Dette gøres ved at kigge i magasiner, tumblrs og inspirationsmapper, og lægge mærke fællestræk i de billeder, man bliver inspireret af. Herefter skal man skrive en liste med stikord ud fra billederne. Man kan fokusere på materialer, bestemte farver der går igen, mønstre man kan lide, hvilken “vibe”  man får og så videre. Jeg gjorde brug af et af mine Pinterestboards. Min liste så sådan her ud:

Feminint
(Effortless) chickt, girly
Indie, retrovibes
Elegant
Velplejet
Enkelt med rene linier/rene flader
Få detaljer/smykker
Sjove, overraskende og legende detaljer

Mønstre: Striber, prikker og organiske former som blomster

Farver:
Basisfarver: Sort, hvid, grå, beige, camel, mørkeblå,
Lyse, douchede farver: Lyseblå, lyserød, fersken
Knækkede, mørke farver: Oliven, bordeaux, karry, brun
Klare farver: Pink, grøn, gul

Items: Skjorter, kraver, fine bluser, (farvede) strømpebukser, strik, nederdele, kjoler, stramme jeans, flade sko, trenchcoat eller enkel frakke, fin taske, farvede negle.

Herefter kom den sværeste del af øvelserne. På baggrund af ovenstående liste skulle man lave tre moodboards, der henholdsvis fokuserer på outfits, detaljer og skønhed, bestående af kun seks billeder hver. Man skulle således ende ud med tre moodboards, man kan lade sig inspirere af. Det vigtige er her, at der er en sammenhæng mellem de ord man valgte, og de billeder man valgte.

Stilinspiration:

Her synes jeg, at der er en god sammenhæng mellem ovenstående liste og billederne. Det er feminint, chickt, legende og elegant. Der er både outfits, hvor der er knald på farverne, og så de mere klassiske i en mere afdæmpet farveskala. Samtidig er der både striber, prikker og de klare, rene (farve)flader, som jeg drages af.

Deltaljer og accessories:

Dette, synes jeg, var det sværeste board at lave. Men jeg endte ud med at fokusere på flade sko, kraver, fine skjorter, cool solbriller, farvede negle, store grin (den bedste accessories i mine øjne), en fed taske og flot frakke.

Hår og make-up:

Dette var det nemmeste board at lave, synes jeg. Jeg kan på den ene side lide det naturlige, rene look og på den anden side er jeg glad for farvede læber og en klar eyeliner. Håret skal være naturligt, halvlangt, velplejet og frisurene skal være tilfældige, nemme og lettere tuslede. Neglelak er must.

Og hvad så?

Jeg synes, det var sjovt og lærerigt at sætte ord på min stil. Jeg har altid været klar over, at den hældte til den feminine og farverige side, men samtidig har jeg ofte savnet en rød tråd i min stil – at jeg på den ene side synes at et sort outfit bestående af t-shirt og jeans kan være lækkert, men at jeg samtidig drages af girly kjoler med prikker tilsat farvede strømpebukser. At jeg på den ene side gerne vil tømme COS, som laver det rene, simple, minimalistiske tøj, og at jeg samtidig elsker at raide en god genbrugsbutik. Jeg synes faktisk, at jeg nu kan se, hvad det er, der binder de to spektre at min stil sammen – at det har en chick, retro, simpel, indie og velplejet “vibe”.

Og så tænker jeg, at jeg bør blive bedre til at tænke over, hvad det er jeg inspireres af, og hvad jeg reelt mangler i mit klædeskab for at kunne nærme mig mine inspirationskilder.

Hvis nogen af jer skulle få lyst til at give jer i kast med noget lignende, kan I finde Marias guide lige her, som Trine Lykke lod sig inspirere af – eller I kan læse Trine Lykkes eget indlæg her.

Og hvad synes I? Var det sjovt at læse? Er jeg helt henne i skoven? Og kunne I finde på at lave øvelsen?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments on “Defining style”

 1. Lyder som en rigtig god øvelse, og så er det spændende læsning, synes jeg 🙂 Det er sjovt, fordi der bliver sat ord på.
  Jeg er selv lidt lost, når det kommer til mode og stil. Det bliver nemt kedeligt og “safe”, fordi jeg går efter komfort frem for trend. Så måske denne guide kunne hjælpe mig på vej til at blive lidt bedre til at finde ud af, hvad jeg skal gå efter for at få både en mere varieret og friskere garderobe.

  • Godt at høre, at det var værd at læse 🙂
   Jeg er sikker på at selvom din stil er komfort-baseret, at så er du ikke kedelig at se på. Jeg synes også selv, at min stil er komfy (jvf. de flade sko). Men jeg synes du bestemt skal prøve – om ikke andet, så er det meget hyggeligt at sidde og sætte ord på den stil, man kan lide 🙂

  • Jeps, jeg havde nemlig også en hel del boards på Pinterest, og et vældigt fyldigt et af slagens angående diverse outfits. Men så har du jo allerede gjort en del af forarbejdet til dene opgave.

   Og godt at høre, at det var skøn læsning 🙂

 2. Synes det var rigtig spændende læsning. Må desværre indrømme, at det er et af de projekter, der godt kunne ryge langt ned på den mentale to do-liste, men burde være noget, jeg prioriterede lidt højere. Specielt når jeg kigger ind i mit skab og finder en god blanding af pencil skirts, coatede jeans, printede t-shirts, flagrende kjoler og friluftstøj. Mon der kan findes en rød tråd derinde 🙂

  • Jeg er helt sikker på, at der er en rød tråd somewhere 🙂 Jeg har nemlig også et skab med ret forskellige items – nemlig alt fra farverige kjoler til en masse sort og klassisk basis.

 3. Hvis det kan give lidt selvtillid og et smil på læben, så synes jeg da lige du skulle vide, at jeg tit bruger dig som inspiration. Du er i mine øjne super sej til at lege med både tøj, hår og makeup. Bliv endelig ved med at lege med dine tøj stile. Jeg kigger med på sidelinjen.

  • Ååååååååh, Helle – sådan noget bliver man altså glad af at høre 🙂 TAK TAK TAK!

   Og jeg ser bestemt ikke mig selv som nogen fashionista.

 4. Meget interessant og inspirerende læsning! Jeg er længe gerne ville blive mere klar på min stil på en lidt mere kreativ måde end da jeg tog Tini Owild stylekursus. Hendes kursus gjorde mig helt klar på min stilkerne, figur, match af items og har gjort mit antal af fejlkøb til et minimum. Nu skal der bare leges! Mit problem er dog bare alle mine dælens principper om bæredygtighed, undgå køb af skind og være bevidst om at tænke hele vejen rundt om et produkt inden jeg køber det. Det er i sig selv pt lidt håbløst og ret tidskrævende da det kræver en masse research, så jeg er gået ret så meget i stå. Men det kunne faktisk være en fed udfordring!

  • Ej, har du været på et stylekursus? Det gad jeg godt prøve – det lyder sjovt! Jeg er helt sikker på, at du sagtens kan forene din refleksive og bæredygtige tilgang til mode med at det skal være sjovt og kreativt – jeg synes, du skal læse med hos Trine Lykke så – jeg ved, at hun også går op i at lave “grønt”. Derudover er der bloggen Pixls og Poesi, som også handler om dette. Der findes også en masse webshops, hvor der er fokus på bæredygtighed – så her ville du kunne shoppe uden at skulle overveje alt for meget, idet de allerede har gjort forarbejdet for dig 🙂

   Men når du nu er så bevidst om form og farver, så er jeg sikker på, at du har en flot og farverig stil!

 5. Hvor er du bare fantastisk sød Michelle! Jeg er virkelig rørt og beæret over de dejlig ord.
  Dit indlæg er desuden super godt, og rigtig inspirerende. Ville ønske jeg kunne skrive så godt som dig.
  Jeg synes du rammer din stil spot on, og som du skriver kombinere du det feminine og lidt retro med det enkle look, og du gør det så godt.
  Jeg håber du hyggede dig med øvelsen og at det var en øjenåbner, det var det i hvert fald for mig 🙂

 6. Virkelig interessant indlæg. Måske forbi min stil ligger så tæt op af din, på så mange måder. 😉

  Jeg kan huske at jeg også var dybt inspireret, sidst du nævnte noget fra Trine Lykkes blog. Jeg tror jeg måske skulle til at prøve nogle af de der øvelser af selv. Jeg føler lidt, at jeg mangler et overblik! Og så lyder det faktisk også til at være meget sjovt at lave. 🙂

  • Det er mega hyggeligt, på den der navlepillende/lege med påklædningsdukker agtige måde, så gør det!

   jeg tror også, vi har nogle stil-elementer til fælles 😉 Men jeg synes dog, at for et blik udefra, så er der en klar rød tråd i din stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *