Så hang den der, tasken, og gjorde egentlig ikke noget væsen af sig. Den mere eller mindre gemte sig blandt ligemænd og andre læsertasker, og den var ikke noget specielt – bare en ganske almindelig lædertaske af sådan en mediumstørrelse. Almindelig – helt og aldeles almindelig.

Jeg tog den i hånden, og spurgte sælgeren på Maurmarkt om prisen – ikke af interesse, for jeg ville egentlig ikke købe tasken, den var jo som sagt ikke nget specielt, jeg ved ikke engang, hvorfor jeg gad at ofre mange ord på en så ligegyldig sag. 25 € lød svaret, fra sælgeren, mens han grinede savlende. Det er alt for mange penge for en taske, der er så ligegyldig, tænkte jeg, og uden at spilde flere ord, ville jeg til at hænge den tilbage blandt alle de andre lædertasker, sådan at den kunne fortsætte sit anonyme lædertaskeliv blandt andre de ligegyldige lædertasker. Men da skete det – sælgeren svarede hurtigt tilbage “How much you pay?” og pludselig blev situationen en helt anden. Min puls steg en anelse, min åndedræt blev dybere – the game was on.  Og inden jeg vidste af det, befandt jeg mig i en hektisk prutte-om-prisen kamp, og pludselig blev den ligegyldige og helt almindelige lædertaske transformeret om til en genstand, som var værd at italesætte og kæmpe for. Hvor langt kunne jeg få prisen ned? Vi endte med at stå fire personer – sælgeren, hans to medkompagnoner og så mig. Stemningen blev vildere og vildere – nogle gange lod jeg som om, at jeg ville gå min vej – det var jo bare en ligegyldig lædertaske – men efter at prutte-kampen, var igang, var den jo netop alt andet end det. Sælgeren slog ud med armene og garantede for dens ægte læderhed og gode kvalitet.  Og pludselig – et håndtryk. The deal was sealed. Jeg var 14 € fattigere, sælgeren 14  € rigere, og jeg ejede nu en lidt ligegyldig lædertaske, som straks efter kampens hede havde lagt sig, viste sig, at “what you see is what you get” – den er nemlig bare en ligegyldig lædertaske. Og nu hænger den så her, tasken, på min dør og gør ikke meget væsen ud af sig.

Så please – vil I ikke være søde at skrive noget pænt om den? Så jeg ikke føler, at kampen var helt spildt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments on “THE BAG”

 1. Hej Michelle
  Dejlig taskehistorie, blev totalt fanget:-) flere af dem tak!

  har forsøgt at sende dig en besked på facebook, men du svarer ik, så måske har du ikk fået den. Håber du har det godt i Berlin. Ville bare høre om du var fri i kristihimmelfartsferien?

  • Hej Pernille 🙂
   ved ikke om der kommer flere deciderede taske historier, men kan godt lave flere lidt længere indlæg.
   Fik din besked på FB og svarede også? Er ledig i kristihimmelfartsferien, så hvis det er fordi du skal på et lille berliner visit, så er du mere end velkommen 🙂 sært at du ikke fik mit svar via FB.

 2. Jeg synes den er super skøn… og kender godt det der med at hvis man pludselig kan handle lidt m sælger – eller hvis andre pludselig byder på noget man overvejer (på ts eller ebay), jamen SÅ er man da virkelig nød til at byde over… og det bare ikke altid man blir helt glad når det er derfor man får købt noget…

  Nåmen skulle du få lyst til at sælge din taske her, ja så er jeg interesseret – jeg synes virkelig den er fab 🙂

  • Hej Sanne 🙂
   dejligt at du kender til samme situation. På TS har jeg også gjort mig nogle spøjse køb i ny og næ netop fordi andre har budt på en vare.
   Dejligt du kan lide tasken – det får også mig selv til at kunne lide den lidt mere. Desuden har jeg fået brugt den en del på min ferie i England, og den har en enormt praktisk størrelse, så den vinder mere og mere på mig 🙂

 3. Ja, det kan godt være den bare lige skulle “falde til” ved dig 🙂

  Rigtig fin blog ellers – har først lige opdaget den her i dag…

  • Det var nok mere det, ja. Jeg skulle lige vende mig til den.
   Og tak skal du have 🙂 Er glad for at du har fundet min lille blog, og håber du vil blive ved med at følge den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *