Forleden var Jonas og jeg ude at gå en tur ud af Brabrandstien. Der var en række forskellige æble- og mirabelletræer, og vi gik på rov. Jeg ved desværre ikke, hvilke sorter der er tale om. Nu skal der laves krydret æblechutney, sød æblemos, sprød apple crumble kager og mirabelle-ketchup. Jeg elsker at gå tur om efteråret, luften er så frisk, farvene så fine og himlen så blå.

Jeg hørte på P1 forleden, hvorfor septembers himmel er så blå. Det skyldes den kolde tørre luft og fraværet af vanddamp i atmosfæren, som er med til at rense luften for beskidte luftpartikler. Når solens lys, der blandt andet består af dybblå bølgelængder, rammer de normale partikler, kommer himlen til at virke mere blå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments on “Efterårsgåtur, blå himmel og æblerov”

 1. Lækkert! Har selv lavet æble/mirabellemarmelade og hyben/fersken kompot med kanel af efterårets lækre udvalg – og nydt min mors hjemmelavede æblegrød med æbler fra haven ikke mindst (: Det er så lækkert.

  – Anne

 2. Årh det lyder satme da lækkert – kan du ikke sende lidt mod Købsstaden når du er færdig i køkkenet? ;b
  Og forresten (og endnu engang..), tak for sidst! 🙂

  Pernille

  • Hvis jeg kunne, så kan du tro, jeg ville sende noget jeres vej 🙂 og selv tak for sidst! Det var SÅ MEGA MEGET hyggeligt!

 3. Du har helt ret; efterårsluften bringer noget særligt med sig, der gang på gang lokker mig ud med traveskoene på. Det er så smuk, så magisk en årstid. Jeg elsker det.

  Og fine, fine, fine billeder.

  • Tak Rikke 🙂

   Og ja, jeg nyder at gå tur, især pga farvene og luften, som har en helt bestemt sammensætning af kuldefriskhed og sommeråd faktisk.

   jeg tror måske også, at man går lidt ekstra ture, fordi man ved at snart kommer regnen og den rigtige kulde, hvor man ikke har lyst til at være særligt meget udenfor, så man skal virkelig nå at tanke op inden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *