Januar har indtil videre budt på reflektioner, tanker og mærken-efter-i-maven. Når et gammelt år rinder ud, og et nyt tager fat, er det ganske naturligt at stoppe op og overveje, hvad der er det næste på menuen. Jeg har en række områder, hvor jeg vil sætte ekstra ind og gøre mig lidt mere umage. Det er ikke nytårsfortsætter som sådan, men de kan mere anskues som guidelines, en slags plan eller en rød tråd. Jeg har valgt at skrive dem ned, mest af alt fordi det er en hyggelig proces, men også fordi det så bliver mere håndgribeligt (og jeg kan godt lide at lave lister).

Declutter af bolig og garderobe.

Jeg er træt af rod. Ting alle vegne. Fyldte skabe og skuffer. Minimalist bliver jeg aldrig. Det er ikke min stil. Men for at parafrasere Thea fra bloggen Ganske Enkelt, så kan en minimalistisk tilgang være et værktøj til at skære ind til det essentielle. Det betyder, at der skal ryddes op, og jeg er allerede rigtig godt på vej. Bogreolen er blevet sorteret og slanket, en stor stak modemagasiner er afleveret hos den lokale genbrugsbutik og kælderrummet er blevet nydeligt (seriøst, jeg bliver glad hver gang, jeg er kigger ind til vores kælderrum). I forhold til min garderobes indhold kigger jeg ind til Trine Lykke og Thea og deres tilgange til garderobeminimering for inspiration og gode overvejelser.

Miljø

Det kan måske ses i forlængelse af ovenstående, men jeg vil gerne være bedre til at passe på miljøet. Jeg er virkelig inspireret af Emma og hendes fine levevis, og jeg kan mærke, at det er rart at leve i overensstemmelse med ens idealer. Så jeg vil være bedre til at komme økologi i kurven, og jeg vil formindske mit forbrug.

Krop og sjæl

Jeg har det grundlæggende godt i min krop. Men jeg vil gerne være bedre til at stoppe op og trække vejret helt ned i maven, få prioteret en tur til massør i ny og næ og få løsnet op i den ømme skulder, eller at komme en tur i sauna hos Spanien. Derudover vil jeg se, om jeg kan komme afsted til yoga, som ofte bliver fravalgt til fordel for puls- eller styrketrækning, blot én gang om ugen.

Karriere

I 2014 bliver året, hvor jeg vil give den maks gas. Mere enkelt kan det vist ikke siges.

Det kan måske virke en smule omfattende, men for mig at se hænger alle tingene sammen. Alt er relateret til hinanden og påvirker hinanden i et skønt holistisk puslespil, og jeg glæder mig til at gå det nye år i møde. I øvrigt, så er det første år, hvor jeg udelukkende vil anvende en digital (google)kalender via min tablet og mobil, og altså ikke en fysisk, lille fin kalenderbog.

Har I nogle mål og planer for 2014?

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments on “Nytårsløfter og planer for 2014”

 1. Sikke nogle gode fokuspunkter, Michelle. Jeg glæder mig til at følge dit 2014 herinde. Det lader til at blive godt.

  Og selvfølgelig har jeg planer! Jeg er selv lidt af en listemager og selvfølgelig kommer der også altid en for det nye år. Ikke ting jeg skal følge til punkt og prikke, men ting jeg gerne vil blive bedre til – ligesom du selv skriver det. 🙂

  Mit er især også økologi. Vi har i løbet af 2013 stort set skiftet alt ud til økologisk – selvfølgelig er der undtagelser, men så vidt muligt. Og jeg vil gerne blive bedre endnu i 2014.

  På min liste står der ellers ting som at åbne den der shop, rydde op i garderoben, yoga, skære ned på slikforbruget, lufte en masse kjoler og være der hvor jeg er, istedet for at være over det hele heletiden. 🙂

  • Jeg håber også, at 2014 bliver et godt år. Og hyggeligt med en anden listemager – lader til, at vi har det på samme måde.

   Spændende, at du også er med på økovognen – hvis du ikke allerede gør det, så læs med hos Emma på http://www.emmaslebsager.dk og Linda på simpeldagbog.dk. her får du inspiration til det gode øko-liv.

   Jeg er SÅ spændt på din shop, og jeg skal nok blive en trofast kunde, hehe. Du må også lave nogle pop-up shop begivenheder og sådan noget. Og deltage på loppemarkeder med mere. Du skal i øvrigt glæde dig til mit næste “skabertrang” blogindlæg – det tror jeg vil inspirere dig meget 😉 Og kender du til Ladies First? En netværksgruppe for unge, foretagesomme kvinder. Den er startet her i Aarhus, men der er også en gruppe i KBH. Find dem på facebook – her vil du virkelig kunne få inspiration, gode råd, sparring – også ifht. det konkrete, kedelige men nødvendige praktiske.

   Og så synes jeg faktisk, at det er hyggeligt at rydde op i garderoben. Og ja, så er vi vist enige om mere yoga. Dit 2014 lyder nu også til at være spændende! 🙂

 2. Du har fat i nogle gode ting.
  Jeg er selv hoppet med på en ændring af garderoben og måden man shopper med 5 Piece French Wardrobe-konceptet.

  Ellers har jeg lavet nogle små, men meget overskuelige mål for 2014. Hver måned har jeg skrevet en ting ned jeg skal nå – og det er i kategorien “Bag en cheesecake”, hvilket jeg gjorde i denne måned, næste måned skal jeg begynde på serien “Girls” osv. Efteråret byder på gåture i Dyrehaven og julebag.

  Så mine mål er meget små og let tilgængelige, men det betyder forhåbentlig også succes 🙂

  • Tak, Malene. Jeg snuser også til 5 piece.. det synes jeg lyder som en fin måde at gå til ens garderobe på. Jeg tror, jeg ender med at strikke en blandet model sammen. Vil måske også skrive lidt om det her på bloggen. Måske.

   Det lyder virkelig godt og hyggeligt med de små mål. Jeg har en veninde, der har liste sammen med sin kæreste med både små og store ting, de gerne vil lave sammen. Reglen er, at én ting skal krydses af hver måned. Så er man sikker på, at få gjort nogle af de ting, som ellers kan være nemme at glemme i en travl hverdag.

   Jeg tror også, jeg skal igang med Girls….

 3. Det lyder som nogle rigtig gode forsæt for 2014.
  Mine ligner dine en del, selvom en del af dem er mere på vedligehold: Hold forsat orden, og forsæt den gode stil med øko (så frem økonomien kan holde til det).
  Jeg har prøvet det der med en digital kalender, det er jeg ikke god til. Hvilken en bruger du?

  • Ifht. øko, så er mit også mere at skrue op for det. Det er bestemt ikke en ny tanke at købe øko her 🙂 Og alle mine tanker ifht declutter er en del af en længere proces. Lige da jeg startede med at læse blogs, da steg mit forbrug faktisk en hel del – uden at jeg var bevidst om det. (ikke mere end hvad en studerende med studiejob kunne betale, men alligevel….) Men i løbet af sidste år er jeg så småt begyndt at rydde ud og rydde op. Mest fordi jeg måske også er begyndt at tænke flere tanker omkring min stil, og derfor gider jeg ikke have skabet fuldt af tøj, jeg alligevel ikke får brugt. (men de tanker kender du jo godt 🙂 ) Derudover så bliver man bare nødt til at holde orden, når man bor 2 på 50 m2 – og begge er samlere af bøger og musik, og jeg er på vintagekjoler, og han er på musikinstrumenter. Og så videre … 🙂

   Ifht. kalender, så er mit system lettere kringlet sat op, men det virker. Jeg anvender googlekalender (bla. fordi mit arbejde gør det), og den har jeg så sat op på apples kalenderprogram på både min tablet og iphone. Og min kæreste og jeg har indsigt i hinandens kalendre 🙂 Jeg skal lige vende mig til at huske at skrive tingene ind i min kalender (det var på en eller anden måde nemmere at få skrevet tingene ned i en bog), men jeg synes faktisk at det virker. det giver et godt visuelt overblik, som jeg virkelig påskønner.

   men den primære årsag til, at jeg er gået digital kalendermæssigt, er ganske enkelt fordi mit arbejde gør det (og jeg har en del møder og sådan samt meget skiftende arbejdstider), så jeg synes det var bøvlet med dobbeltkalenderføring (en fysisk bog til det private og en digital til arbejde). Men jeg savner næsten helt at have en fin lille bog i min taske. Men jeg har dog stadig et hæfte til noter (selvom en del nu også bliver skrevet ned på tabletten).

 4. Tusind tak for din søde reference til min blog 🙂 Det er virkelig dejligt, at du kan bruge den til noget!

  Minimalisme kan i min optik godt blive en slags materiel anoreksi, hvor man er ligeså ufri som man er som super materialist. For mig handler det i virkeligheden om enkelthedens frihed og om at have plads til og dyrke det essentielle. Har virkelig fjernet mange ting og meget tøj gennem tiden, og det er bare nemmere og sjovere at eksistere, når man kan rydde op på 10 min.

  Jeg synes virkelig, at det er nogle gode overvejelser du gør dig. Og jeg er enig i, at Emma er en kæmpe inspiration – særligt fordi hun holder det så enkelt og jordnært.

  Yogaen er også på min 2014 liste, men først og fremmest skal jeg lige have fundet ud af om jeg skal meldes ind i et fitnesscenter eller om løb og hjemmetræning er vejen frem. Tvivler dog på om selvdisciplinen er der til den med hjemmetræningen!

  Rent karrieremæssigt bliver 2014 året hvor jeg bliver klogere på, hvad jeg skal bruge mit liv på 🙂

  Tak for en skøn blog!

  • Jamen, det var da så lidt Thea – det er meget inspirerende at læse med. At se hvordan andre griber det an.

   Jeg er helt enig med dig at livet er fort kort til at skulle bruge for meget tid på at rydde op 🙂 Det er blandt andet en af grundende til at jeg er igang med at declutte. Ifht. minimalisme – så anvender jeg mest ordet for at beskrive en vis form for æstetik og stil. Og der er jeg bestemt ikke minimalist. Dog må der gerne være nogle rene linier her og der (netop fordi det så netop bliver nemmere at rydde op). Plus at jeg også kan blive overvældet ved tanken om alle de ting, som jeg forbruger.

   Og ja – Emma er en rigtig god inspiration – jeg har haft fornøjelsen af at møde hende “fysisk” og hun virker som et rigtig rart menneske.

   Ifht. træning, så er jeg medlem i et fitnesscenter – og jeg elsker at det hele er samlet. Alle hold, løbebånd (bruger jeg dog meget sjældent) og yoga. Der er så meget fleksibilitet ved at være med i et center, hvilket passer mig særdeles godt. Men jeg bor også 5 minutter derfra, så det er nemt for mig at komme afsted. Når jeg trænger til frisk luft, så løber jeg en tur udenfor – så man kan godt kombinere løb med et fitnessmedlemsskab 🙂

   Og spændende med din karriere – det virker til at du også går meget op i dit job, så det er spændende, hvad 2014 vil bringe dig. Mit arbejdsliv har netop taget en drejning til det bedre, og jeg kan mærke at det betyder så meget for mit velbefindende.

   Og tak for rosen – og i lige måde 🙂 Jeg vil være bedre til at få smidt en kommentar din vej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *