Morgenstund har guld i mund, siges det. For mig er det essentielt at starte dagen ud med et godt morgenmåltid, hvor der er tid til at lytte til P1, stene på Instagram og tjekke e-mails. Nu hvor det er blevet lunere i vejret, bliver min sædvanlige havregrød (enten med æble, mandler, rosiner og kanel eller peanutbutter, mandler og banan) skiftet ud med én af de tre nedenstående. (Og nogle gange bliver det blot til en ristet skive rugbrød med enten ost eller laks).

Har jeg fire brune bananer til at ligge, så er det rimeligt sikkert, at de ender som banana granola fra The Green Kitchen Stories. Den er sød, den er crunchy og den er gennemlækker. Jeg spiser den med yougurt til, og hvis jeg har bær til at ligge, kommer de ovenpå. Et lille tip: Lav altid dobbeltportion, for den ryger hurtigt. Og den er et hit som værtindegave.

Birchermüsli eller kold køleskabsgrød om man vil. Jeg freestyler ud fra denne opskrift fra The Food Club, som i øvrigt er min favorit madblog – her serveres der altid gode, velsmagende uden-så-meget-p**-retter og så endda på allersmukkeste vis. Flere af Dittes retter er blevet en del af min hverdagsretter-portfolio. Jeg laver iøvrigt altid min birchermüsli med blåbær, som jeg synes giver en fin lilla farve, men måske jeg en dag skal kaste mig ud i nogle flere smagsvarianter.

Blåbærpandekager… Gerne i en stor stak og med lidt sirup til. De serveres dog mest (kun, faktisk) i weekenden. Her kommer min opskrift:

Amerikanske (blåbær)pandekager. (20 stk.)

200 g. mel
1 spsk. sukker
4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
2 æg
3 1/2 dl. mælk
1/2 dl. smeltet smør.
Frosne blåbær.

Bland mel med sukker, bagepulver og slat.
Pisk æggene sammen med med mælk og det smeltede smør (som evt. gerne må være kølet af).
Hæld det i og rør dejen ensartet. Den skal være ret fast og tyktflydende.
Lad dejen stå i 1/2 time.
Kom lidt smeltet smør på på panden, varm det til det syder og hæld lidt dej på i 2 – 3 portioner afhængig af pandens størrelse. Pandekagerne skal være ca. 10 cm. i diamater – og gerne med lidt højde. Tilføj en skefuld (5 – 10 stk) frosne blåbær.
Når hele overfladen er dækket af bobler og kanten er fast, vendes pandekagerne.
Steg dem til de er gyldne og faste.
Tør evt. panden af imellem stegningerne, så der ikke er branket smør på panden.
Server med sirup, smør, honning, flere friske bær eller hvad du nu end synes, der er godt.

Hvad med jer? Hvad er et hit på jeres morgenbord?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Gode morgener”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *