1. kvartal er af 2014 er gået, og jeg har valgt at notere alle tøjkøb samt skønhedsrelaterede køb, jeg foretager mig i 2014. Mest af nysgerrighed for at skabe overblik over, hvad mine penge går til. Men også for at skabe overblik over garderoben, og så måske også lidt for begrænse mine tøjindkøb blot en smule. Når jeg ved, at tøjindkøbene skal noteres, så står det tydeligt frem for mig – sort på hvidt – hvad der går ind i garderoben, hvilket kan medføre, at jeg begrænser mine indkøb en anelse. Det endte faktisk med, at jeg ikke købte tøj i hele januar (bortset fra skoene, som blev købt lige i starten af måneden på et gavekort, jeg fik i julegave) og februar. Ikke fordi, at jeg har haft et totalt shoppeforbud, men jeg har haft brug for lidt luft i økonomien.

Jeg har i 1. kvartal af 2014 købt:

1 par sorte herreinspirerede laksko fra Angulus (på et gavekort, som jeg fik i julegave). (impulskøb). Ala disse.
1 par sorte bukser fra H&M (velovervejet) Ala disse.
1 hvide langærmet silkeskjorte fra COS (halv-impuls). Denne her.
1 lyse blå kjole fra COS (halv-impuls). Denne her.
1 gul og blomstret buksedragt, secondhand samt rødt plastikarmbånd (mega impulskøb)

Derudover har jeg fået tre skjorter af min mor fra den lokale genbrugsbutik.

Skoene var et impulskøb, men da jeg faldt over dem, og jeg havde et gavekort, som jeg havde fået i julegave, slog jeg til. De skal nemlig erstatte mine gamle herresko, som jeg fik i julegave af min søster i 2005. De er blevet repareret og besålet flere gange, men nu var lærredet simpelthen så tyndslidt, at der var ved at gå hul igennem, så det var på tide med en udskiftning.

Efter jeg begyndte på mit nye arbejde oplevede jeg, at dele af min garderobe ikke helt passede til mine behov. Jeg manglede lidt finere tøj til arbejde – heriblandt underdele, som jeg kunne bruge med mine skjorter. Så jeg gik og ledte efter nogle perfekte bukser (hvilket for mig godt kan være lidt svært). Jeg vidste, at de skulle være sorte, da mine sorte cropped bukser fra United Colours of Beneton fra sidste forår har været ét af de bedste køb, jeg længe har gjort mig, og derfor gik efter nogen, der mindede om dem, men som skulle være længere i benene. Jeg vil helst ikke bruge alt for mange penge på bukser, da jeg aldrig synes, at bukser klæder mig helt perfekt, hvorfor jeg kunne risikere at blive træt af dem. Men indtil videre er bukserne her blevet skambrugt.

Tingene fra COS blev købt en dag, hvor jeg havde lyst til at tylle rundt i byen. Fra mit board på Pinterest har jeg længe haft en drøm om en smuk lyseblå kjole, og jeg har også manglet lidt fine, langærmede trøjer – især til arbejdsbrug. Derfor ville en smuk hvid silkebluse kunne bruges meget – og er allerede blevet det. Jeg havde holdt lidt øje med de altid fine sager i COS, så efter et par dages tænketid besluttede jeg mig for, at de respektive ting skulle med hjem.

Buksedragten er et helt igennem et meget impulsivt køb fra en dag jeg, hvor jeg var sammen med Mille, og vi kiggede på lidt secondhandgodter i Aarhus. Pludselig hang der den vildeste og fineste buksedragt, som jeg lidt i sjov lige skulle prøve. Til min overraskelse sad den ganske fint på mig, og jeg kan lige se mig selv en varm sommerdag iført den og rød læbestift. Derudover så har jeg længe været vild med, hvordan Marie fra Nemesis Babe har kunnet rocke hendes mors gamle gule buksedragt. Buksedragten emmer af sol, sommer og finhed, så nu prøver jeg altså, og så må vi se, om jeg føler mig chick eller lidt som en klovn, når jeg er iført buksedragt.

Så hermed en mindre status på 2014s tøjindkøb. Jeg har lidt ting i kikkerten, som jeg godt kunne tænke mig – blandt andet nogle items fra H&Ms conscious collection – manner, det er pænt. Mine tanker omkring mine tøjindkøb og -ønsker i forhold til min declutterproces, som jeg skrev om først på året, kommer i seperate indlæg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments on “Tøjststatus 1. kvartal”

  1. Hvor er du god, Michelle. Jeg har selv skrevet mine indkøb ned, og jeg har desværre brugt rigtig, rigtig mange af de køb, jeg havde “tildelt” mig selv i 2014. På den positive side har jeg i snit sparet 60 % på mine erhvervelser.

  2. Gud ja, første kvartal af 2014 er allerede gået – shit, hvor går tiden stærkt!
    Jeg synes, at det er vildt spændende at læse om, hvordan du griber dine tøjkøb, og dine garderobe i det hele taget, an i år. Jeg overvejer stærkt at springe med ud i noget lignende – især det med at gennemgå garderoben og får overblik over, hvad man egentlig har, bruger, mangler osv.
    Spændende læsning!
    Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *