En af grundene til travlhed på det seneste skyldes nolge rejsedage. Jeg tilbragte en del dage i København i forbindelse med en række oplæg og sågar en tur på festival. Her følger lidt tilfældige glimt fanget med mit kamera, imens jeg spenderede tiden i hovedstaden.

Jeg startede med at holde oplæg til et morgenseminar om bibliotekernes rolle i en digital tidsalder. Det fandt sted, imens solen stod højt, og pauserne i den friske luft var rare og kærkomne.

Jeg spiste pizza og drak lækker drink hos Mother i Kødbyen sammen med Tina. Her fik vi topsprød pizza, som vi kunne spise i sensommersolens sidste aftenstråler. Efterfølgende satte vi os på en bar i samme område til en enkel drink. Det var dejligt at kunne få en status på hinandens liv.

Jeg hang ud primært på Vesterbro, da mit hotel lå her. På Istedgade mødte jeg en ældre herre, der sad i kørestol og som havde brug for en hånd med at komme over en del vejarbejde. Som tak for hjælpen kvitterede han med en historie om en kineser, som blev refleks-bidt af den kvælerslange, han netop havde parteret og skulle til at spise. Karma.

Aftensmaden en af aftenerne spiste jeg hos dette lille sted, hvor der var en kø af mennesker, hvilket jeg tænkte måtte være et godt tegn. Her fik jeg en lækker vegetar-tortilla med nogle lækre salater til, og jeg kunne sidde på den lille bænk med første parket til Istedgade.

Jeg nød en frisk lemonade og arbejdede på den fine cafe Bag og Jensen, som Karen-Sofie havde anbefalet mig. Senere mødtes vi til en snak i solen. Vi fandt ud af, at det var over halvandet år siden, vi sidst havde set hinanden. I mellemtiden har hun både været i Montreal og Berlin, men takket været diverse sociale medier, har jeg fulgt med på sidelinien. Nu hvor hun er i Danmark, håber jeg på at se mere til hende bare i ny og næ.

Der blev arbejdet mere på denne fine café, som jeg desværre ikke husker navnet på. Jeg var blot betaget af deres fine borde med funky mønster.

Fredag morgen stod på brunchhit med Nynne hos Granola, som bød på et tophyggeligt sted i fin fransk stemning. Et sted jeg godt kunne blive forfalden til. Jeg må se, om jeg kan finde et tilsvarende i Aarhus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments on “Københavnske glimt”

    • Åh ja! Det var dét den hed 🙂 Jeg fik kun en kop kaffe, men næste gang jeg kommer forbi, så vil jeg prøve deres eggs benedict 🙂

    • Ja, det er en by der vokser på mig. Jeg har aldrig været “forelsket” i København – der er et eller andet ved byen, som jeg ikke kan lure… Ofte besøger jeg byen, når jeg har travlt med arbejde, så jeg får heller ikke tid til at gå i dybden med den. Men der er virkelig en masse fede steder og ting, jeg gerne ville se og opleve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *