Hjemme hos os er det Jonas, der oftest står i køkkenet – især i hverdagene. Jeg kan bedst lide at lave mad, når der er ro, og jeg har tid og overskud til at nusse rundt. Derfor er min favoritsysler i køkkenet at bage, lave müsli og den slags. Måske jeg skal være bedre til at hjælpe i hverdagen og servere nogle nemme hverdagsretter?

Jeg tænker tilbage til årets Food Festival, og den glæde om mad og fællesskab, der blev formidlet der. Vi fik en klar surdej med fra Meyers bageri, som indgår i vores rugbrødsbagning og køleskabsboller. Derudover var jeg meget faschineret af Bistad Honning, som producerer honning super lokalt – jeg købte en honning produceret af bier, der flyver omkring Aarhus å. Det er under 200 m. fra hvor jeg bor.

For nyligt besøgte vi Jonas’ forældre, og det kan man ikke gøre uden at komme hjem med en pose fuld af grøntsager gravet op af jorden. Denne gang kom vi hjem med porrer (som er blevet brugt i en kartoffel/porresuppe), persillerødder, knoldselleri samt tomater og agurker fra drivhuset. Tallerkensmækkere til salatskålen kom der også lidt med hjem af. Deruover har Jonas’ mor den fineste blomsterhave, og det er fint, at man altid kan plukke sig en buket.

Hvordan foregår køkkensyslerne hjemme hos jer? Og får I ro af at gå i køkkenet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Madglæde”

  1. Jeg ville ønske, at vi rigtig havde tid til at nusse rundt i køkkenet også i hverdagene, men når en purk på to år kræver mad halv seks, bliver det hverken til de store gastronomiske udfordringer eller til et hyggeprojekt. Til gengæld elsker jeg i weekender og ferier at kokkerere, bage i lange baner og servere god mad for mine to drenge. Forleden bagte jeg kajkager til en eftermiddagsaftale, og det stornød jeg. Til gengæld slappede jeg knapt så meget af, da de små kager skulle samles, og der var publikum på 🙂

    • Hvad sker der for at børn skal have mad så tidligt? Hvad gør familier med senere arbejdstider egentlig?
      Min kæreste har en kollega, der næsten altid serverer rester til deres små børn tidligt, og når de så enten er puttede eller leger videre, så laver de god mad og har lidt mere tid til at hygge om det. Det synes jeg lyder som et OK kompromis. Men altså, jeg har ikke børn, så jeg skal ikke lege klog – jeg hørte bare om det.

      Men det er godt I har weekenderne – det kan også være at når D bliver større, så kan han hjælpe lidt til? 🙂 Og SÅ fedt med Kaj-kager i øvrigt! Smagte de godt? Jeg tror aldrig jeg har spist en – kun kastet med en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *