I dag er der præcis 1 måned til, at jeg sætter mig i bilen og kører hjem til Århus. Så er det slut med livet her i Berlin. På den ene side synes jeg, at jeg først nu efterhånden er ved at falde til og føle mig hjemme, og jeg kan slet ikke få nok af Berlin, på den anden side glæder jeg mig også til at komme hjem til Århus.

Jeg tænkte, at jeg i den anledning ville skrive nogle af mine berliner-tips ned og dele dem med jer.

Mad:

Monsieur Vong. Alte Schönhauser Str. 54 i Mitte. Vitterligt det bedste sted at spise i byen! Lækker, frisk og veltilberedt vietnamesisk mad til virkelig gode priser.

Anna Blume i Prenzlaur Berg.

Inder’eren på Revaler Str. i Friedricshain.

Desuden er der hver lørdag mad-markeder på henholdsvis Kollwitzplz. i Prenzlauerberg, Boxhagener plz. i Friedricshain og ved Bergmanstr. i Kreuzberg, som alle er et besøg værd. Ellers er det også bare hyggeligt at besøge de forskellige Bio Frische Supermarkts – supermarkeder, der kun sælger økologiske produkter og varer.

By-liv:

Simon Dach Str. i Friedrichsstr. Min vej. Her emmer af liv og stemning. Gå op af gaden og besøg nogle af mine favoritcafeer og barer: Primitiv, Clichy, KPTN, Dach Kammer og mange, mange flere!

Suicide Cirkus ved Revaler Str. En gammel togstation, som under 2. verdenskrig blev bombet sønder og sammen, og derefter overladt. Senere overtaget af punkere, som sidenhen har gjort stedet til et område bestående af diskotek, dansested, bar, friluftsbiograf, klatrevæg, skatehal, bøssebar og loppemarked.

YAAM: En mere alternativ strandbar, beliggende for enden East side Gallery ved Ostbahnhof.

Badeschiff i Kreuzberg. En pool beliggende i Spree floden – perfekt til en varm og hed sommerdag i byen.

Schlesisches Str. i Kreuzberg. Her ligger koncertstedet Lido blandt andet, og her og der på vejen ligger der andre coole berliner-cafeer.

Kastanien Allee og Oderberger Str. I Prenzlaur Berg. Velkommen til “pregnancy hills” – stedet, hvor hipster-familierne hænger ud, mens de sipper deres cafe latte. Disse gader er enormt hyggelige, og det vælter med hyggelige cafeer og små lækre butikker. blandt andet Kauf Dich Glücklich.

Lobby: Det bedste dansested i verden. Hverken mere eller mindre. Ved Mariannen Str. i Kreuzberg.

White Trash Fast Food er et spisested møder punkclub. Lidt turistet, men egentlig ret sjovt. I kælderen kan man få en tattoovering, hvis man ønsker det. I bunden af Schönhasuer Allee.

Oranien Str. i Kreuzberg er også et besøg værd om eftermiddagen eller aftenen. Tag på disko-dasko på SO36 eller slæng dig på Luzia.

Volkspark Friedrichshain. En af de hyggeligste parker i Berlin. På den store plæne er de altid et væld af mennesker, der soler sig eller griller. Går man ind i parken, er der meget hyggeligt med træer, store søer og blomster.

Weinerei i Prenzlaur Berg. Et glas koster 2€ herefter må du drikke alt det du vil, og så betale efterfølgende, hvad du synes, det var værd. G E N I A L T.

Seværdigheder:

Ud over alle de traditionelle seværdigheder, som I kan finde frem til andre steder på nettet, vil jeg anbefale:

Tacheles på Oranienburger Str. Lettere turistet, men et must-see. Et kunsterkollektiv som har besat et gammelt, bombet varehus.

Flughafen tempelhof. Kæmpe nedlagt lufthavn, som emmer af historie.

Teufelsberg. Lidt uden for Berlin. Et gammelt levn fra den kolde krig.

Martin Grophius Bau: Godt kunstmuseum i nærheden af Postdamer Plz.

Boros’ Bunker: Det bedste kunstmuseum jeg nogensinde har besøgt! 3000 kvadratmeter stor bunker fyldt med moderne skulptur og installationskunst, som viser mange historiske intertekstuelle referencer. Man skal bestille tid for at besøge udstillingen. Det kan gøres her.

Den bedste udsigt af Berlin ser man ved broen over S-bahnen ved Warschaur Str. Så kan det ikke blive mere Berlin!

Loppemarkeder:

Mauermarkt i Prenzlaur Berg er det største og mest kendte. Her vrimler med mennesker og turister, men det er virkelig et godt loppemarked. Jeg er aldrig gået tomhåndet derfra. Gør gode fund indenfor møbler, interieur, smykker, hatte, tøj, billeder, plakater, sko og støvler, og spis noget af al den lækre mad, som bliver lavet der, hyg i solen på plænen ved siden af markedet, drik en øl i en af liggestolene, nyd noget af den musik, der bliver spillet og gys ved karaokeen, som tiltrækker hundredevis af mennesker.

BOXI ved Boxhagener Plz.

Raw ved Suicide Cirkus.

Shopping:

Greta & Louis er en kæde som har mange lidt dyrere mærker. Meget skandinavisk. Meget lækkert.

Kleidermarkt er en secondhand kæde, som er kendt for at rumme KÆMPE butikker, hvor man kan gøre nogle lækre vintagefund. Nogle har afdelinger, hvor tøjet sælges efter kilopris. Den bedste befinder sig på Ahorn Str. ved Nollendorf plz. i Schöneberg.

I Humana genbrugsbutikkerne kan man også altid gøre nogle billige kup. Ligger overalt i byen. Den største ligger ved Frankfurter Tor.

Området i Mitte ved U-bahn stationen Weinmeister Str. er cool, ungt og hipt. Her finder du diverse lækre butikker som COS, American Apperal og mindre selvstændige butikker.

Ellers skal man også besøge apotekerne og tømme deres hylder for Dr. Hauscka, Weleda, NUXE og Avene, som er billigere end i Danmark.

Der er mange steder, butikker, cafeer, seværdigheder, clubs og så videre, som jeg ikke har nævnt her – så ville listen vist blive for lang. Tricket ved Berlin er, at besøge de forskellige Kiez – bydele, som alle er meget forskellige, og alle har noget forskelligt at byde på. Skriv endelig hvis I har spørgsmål og kom endelig med tilføjelser til listen!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments on “1 MONTH LEFT + TIPS”

 1. Hej Michelle.
  Det er sjovt at læse – vækker en masse minder frem fra da jeg selv boede et halvt år i Berlin tilbage i 2008/2009.
  Har du forresten prøvet Badeschiff om vinteren? Det er så fedt! Især deres Måneskinsbadning er så fedt.

  • Godt at det er god læsning 🙂
   Jeg nåede aldrig at besøge Badeschiff, før det blev gjort klar til sommeren. Men skal jeg besøge Berlin engang, og det er ved vintertid, så vil jeg helt sikkert prøve det! Tak for tippet 🙂

 2. Tak for en masse gode tips. Jeg tager til Berlin i morgen. Det er 6. eller 7. gang, for vi er blevet helt forelskede i den by. Glæder mig til at prøve nogle nye ting og har taget dine tips med i baglommen:-)
  Kh. Kate

  • Det var så lidt da 🙂 Håber du kan bruge mine tips til noget, og at du får en helt fantastisk tur til Berlin.

 3. HAPS!! Så kom jeg lige tilbage i tiden på din blog og fandt din tips.. Rejser på onsdag og har hapset alt fra Tambourine Sam og dig.. Glæder mig til at prøve noget nyt 🙂

  Jeg HADER læsere der retter eller brokker sig over folks blogs, MEN, en søgefunktion ville have været lækkert i dag 🙂 Du er knald sej til at lave “tags”, på dine indlæg, så jeg skulle godt nok bare finde et der var under Berlin og hop så var jeg der 🙂

 4. haha.. Så så jeg lige dine kategorier ude til højre – synes ellers jeg havde ledt og ledt.. Lover jeg ikke er helt blond 😉

  Nå men, din blog er sgu helt perfekt Michelle 😀

 5. Hej Malou!
  Håber virkelig tipsene kan bruges 🙂 Glæder mig til at læse om Berlin fra dit p.o.v.

  Og konstruktiv kritik gør mig slet ikke det mindste 🙂
  Men godt du fandt kategorierne ude til siden – var det så nemt nok at finde det du skulle bruge?

  Jeg tror bestemt ikke, du er det mindste blond – jeg kunne have gjort det samme selv.

  og tusind tak for rosen til sidst. Sidder jo helt og rødmer!

 6. Hej Michelle!
  Jeg kommer helt klart til at tage denne skønne liste i brug når jeg tager til Berlin for anden gang i vinterferien. Nu har man jo set seværdighederne, og vil gerne se alt det andet spændende og smukke ved byen! Jeg fandt SK Berlin (genbrugsbutik) sidste gang, men er ikke sikker på jeg kan finde derhen igen. Ved du hvad den præcise adresse er? Har også et til spørgsmål: Synes du det er lettest at transportere sig med bus eller U-bahn?
  Mvh Maria 🙂

 7. Hej Maria,

  jeg er glad for at du kan bruge min liste til noget 🙂 Du kan evt. også tjekke alle de andre Berlin-indlæg ud for yderligere inspiration.

  Hmm… SK Berlin.. det siger mig umiddelbart ikke noget, så jeg googlede mig lidt frem og kom frem til at Trine fre Presenting havde været der: http://presenting.dk/2010/12/sk-berlin/ Hun skriver at den ligger for enden af Kastanienallee i Prenzlaur Berg. Men der har jeg været en hel del gange uden at se butikken, så umiddelbart tror jeg den er lukket, medmindre det er den butik, der ligger lige ved U2 Eberswalder str. Det er to butikker – en til herrer og en til damer- men en masse lækkert second hand. Håber det var svar nok? 🙂

  Mht. U-bahn og bus, så tog jeg altid u-bahnen + tram(sporvogne) – det er så nemt, så nemt. Billetterne til u-bahn gælder dog også til busserne så skal man med en bus kan man bare bruge sin u-bahn billet. Man kan i øvrigt købe billetter til u-bahn der gælder i flere dage og spare penge. Du køber billetterne ved u-bahn stationerne. Enten i automater eller i en kiosk.
  Jeg mener det er bus 100 og 200, der kører forbi alle de gængse turistattraktioner, og dem ved jeg, der er mange der er glade for at bruge.

  Spørg endelig, hvis der er mere jeg kan hjælpe med 🙂

  Og god tur!

 8. Hej Michelle.

  Har lige bestilt billetter til Berlin i dag. Dejligt at finde sådan et fint blogindlæg, der fik mig til at glæde mig endnu mere til turen. Glæder mig til at prøve en masse af dine gode tips af.
  Forresten, så fandt jeg også den lille fine butik “Kauf Dich Glücklich”, sidst jeg var i Berlin og blev helt forelsket i den fine, sjove facade. Skægt at se, at der også er andre, der har bidt mærke i den.

  Vh Anne

  • Hej Anne: Hvor er det dejligt at du kan bruge blogindlægget. Og skønt for dig med en Berlin-tur – er ret misundelig 🙂 Og noget af det bedste ved Berlin er næsten alle de små, skøre og fine facader og skilte – det har en snart af DIY, retro og kreativitet over sig. Rigtig god tur 🙂

 9. Hej! Jeg fandt din blog inde på Fredesblog, og undrede mig over: hvad lavede du i Berlin, arbejdede du og i så fald hvor?

 10. Hej Anne,
  Jeg studerede der. Som et led i min uddannelse (medievidenskab på universitetet) er det muligt at tage et semester i udlandet, så det gjorde jeg. Jeg boede der i lidt over 5 måneder og jeg fulgte fag på Technische Universität og Universität der Kunste. Spørg endelig, hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med 🙂

 11. Hej igen – mange tak for svar, det lyder virkelig spændende!
  Jeg går selv og leger med tanken om Berlin, skal faktisk også til jobsamtale angående et job Berlin, og tænkte om du måske havde nogle fif til boligsøgning? Hjemmesider, der er til at stole på eller noget?

  Og hyggelig blog forresten, jeg har lige set dine indlæg om Berlin igennem, de er meget stemningsfyldte 🙂

 12. Hej Anne! Undskyld mit MEGET sene svar, men jeg har af en eller anden grund ikke set din kommentar – ved ikke om det er for sent nu. Men jeg brugte Wg-gesucht.de – det er den der er mest troværdig ifht. fx. imobilienscout, hvor der er mange snydetampe.
  Jeg håber du har fundet eller finder noget at bo i. Og spændende med job i Berlin – det vil jeg også gerne, hehe!

  og tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *