Oplevelser

One year ago… Juni 2014

For et år siden…

DSC_0012

Havde jeg en god frokost på den lokale kaffebar. Vi har nu rykket kontor fra Mølleparken til Dokk1 på havnen, og jeg er lidt på jagt efter det nærmeste sted, der serverer god kaffe, og hvor man kan tage sig et hurtigt break midt på arbejdsdagen.

DSC_0046

Spiste jeg på Juliette – altid godt.

DSCF0225

Kom der lidt bøger med posten.

DSCF0567

Skrev jeg et indlæg om en række fine sommerbegivenheder. Jeg glæder mig til dem der kommer denne sommer.

DSCF0664

Inden den  stod på sommerferie, holdt jeg en aften i afslapningens tegn. Dette indebærer jordbærkage. Naturligvis. Man skal jo spise efter sæson.

DSCF0742

Jeg havde en god weekend på Northside – blandt andet sammen med disse labre ladies.

DSCF1016Og så kom sommerferien! En uge på Roskilde Festival efterfulgt af to uger i Italien – det var SÅ skøn en sommer. I år står den på staycation – det er jeg også frem til. Der er dog nogle uger endnu. Can’t wait!

 

Påskerier

Aaaah… denne påskeferie har gjort godt. Sådan helt ind til benet godt. Jeg fik ferie fra tirsdag eftermiddag, gik hjem fra arbejde med en lidt høj puls (hvorfor skal man altid have vildt travlt op til ferie med titusind deadlines og ansøgningsfrister lige efter påsken?!), så jeg følte mig slet ikke klar og gearet til ferie, men jeg må sige, at jeg virkelig kom efter det. Der er blevet pustet dybt ud, og batterierne er nu fuldt opladte igen.

Hovedingredienserne til denne ferie har bestået af at sove længe hver morgen, is-spisning, blomster, kys, en tur i Spaniens grossérbad som sendte pulsen ned i aller laveste gear, morgenbrødsbagning, middagslure, besøg af venner fra nær og fjern, læsning, gå-ture, computerspil, serie-kigning – alt sammen med sødeste Jonas ved min side. Vi har vitterligt lavet ingenting, og det har været skønt. Her kommer et minde indblik i min påskeferie. Jeg håber, at I har nydt påsken og fået pustet ud?

{Jeg startede med at købe en stor buket forårsfarverige ranunkler.}

{Jeg spiste is med min søster i Rådhusparken.}

{Weekenden inden selve påskeferien tog jeg til København for at deltage i min venindes polterabend. Temaet var SATC, så den bød på blandt andet de fineste og lækreste cupcakes fra Serenity Cupcakes. Hvis jeg boede i København, så tror jeg, at jeg ville være en flittig besøgende…}

{Gå-ture under den klareste blå, blå himmel.}

{Påskefrokost hos Louise i hendes fine udestue (eller orangeri, som jeg ynder at kalde det) sammen med de andre Blå Tænder. Her blev der blandt andet snakket om høns, havedrømme, fremtidsplaner og spændende rejseplaner…}

{Brunch på Café Drudenfuss med Jonas påskesøndag. Deres nøddesmør var himmelsk!}

{Mere is-spisning. Denne gang fra favoritstedet, Suppestegogis, og sammen med min søde mor, som kom på Aarhus-visit.}

{Det gør mig så glad, når forårsblomsterne begynder at springe ud.}

Roskilde moments

I nat kl. 02.53 trådte to støvede og trætte personer ind i den lille lejlighed på 5. Jeg skyndte mig i bad og derefter i seng, sov i 8 timer, stod op og i bad igen. Nu er jeg så småt udhvilet og ren og er klar til at bearbejde alle indtrykkene.

Fest om natten ved campingarealerne.

Hygge om dagen.

Reception og bobblefest for Sarah i anledning af hendes 10 års jubilæum.

Gode koncerter og oplevelser.

Seriøst god mad på pladsen. Jeg tror, jeg vil leve af jordbærmadder resten af sommeren.

Bedste venner.

I år bød denne Roskilde Festival på blandt andet:

– En hel del Long Island Ice Teas
– Soleksemramte knæhaser
– Tasketyveri (damn you, stupid man!), hvorefter en fantastisk sød person fandt den igen, og sørgede for at jeg gik den igen – med alt indhold (TAK!)
– Høj sol
– Yoga ved søen ved K.
– Pænt god mad – jordbærmadder er det bedste!
– Koncert med 3D briller på
– Uendeligt varmt telt om morgenen
– Whiskey og vodka i vandflasker
– Pølsehorn og makrelmadder
– Gode koncerter med blandt andet: Mokoomba, Savages Tremoro Tarantura, Parquet Courts, Efterklang, Unknown Mortal Orchestra, Sigur Rós, Linkoban, Black Rebel Motorcycle club, Queens of the Stone Age og Kraftwerk.

Jeg glæder mig faktisk allerede til næste år.

Schhh… En hemmelig klub præsenterer…

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i påsken, så er her to gode forslag:

I forbindelse med premieren på filmen “The Place Beyond the Pines” d. 28 Marts åbner En hemmelig klubs Tattoo-Salon i Øst for Paradis. Her møder du verdens snildeste kropsudsmykkere, som vil flytte din indre skønhed helt ud på din hud. Du vælger ikke selv din tatovering – man får dén tatovering som et sindrigt system finder ud af passer bedst til dig. Skæbnen og din personlighed bestemmer, om det bliver ord på knoerne, en amagernummerplade eller et helt sleeve du går videre i byen med. (pssst… den går af i vask…)

Filmpremieren er d. 28. Marts kl. 19.15. Når filmen er færdig kl. ca. 21.50 er der Gin og Tonic til folket og En hemmelig klubs Tattoo Salon er åben. Billetterne skal du bestille på Øst for Paradis’ website.

I påsken vil familier i Aarhus have mulighed for sammen at skabe et stort, eventyrligt, voksende træ beboet af fantastiske fabeldyr.

 

I en lille indhegnet have inde i Godsbanen vil der stå et enkelt lille rødt træ. I løbet af påsken vil flere og flere små sære væsener tage bolig i træet, og når hver gren er ved at være fyldt med væsner, vil træet vokse – helt op til fire meter, få nye grene og dermed give mere plads til ny væsner. Det er deltagerne, der skaber træets fabeldyr, og det gør de ved at spille en række små spil, der skal være med til at fortælle dem, hvordan deres dyr ser ud, om det har næb, det kan bide med, om det kribler eller krabler, om det er pelset eller fyldt med slimet skæl. Alle fabeldyrene vil blive beskrevet i havens encyklopædi, så andre kan lære noget om de spøjse skabninger, der vil bebo det voksende træ.

Man kan besøge træet hele påsken, fra Skærtorsdag d. 28. til 2. Påskedag, d. 1. April hvor man kan komme og beundre det store træ beboet af de fantastiske fabeldyr. Vil man hjælpe træet med vokse er det fra kl. 12 – 17 under kyndig hjælp fra En Hemmelig Klub.Det er gratis at deltage.

—- —–

Som jeg fortalte om i efteråret, så er jeg med i En hemmelig klub. I påsken afholder vi de to ovenstående arrangementer. Jeg vil være der på torsdag til Tattoos og Gin og Tonics, og jeg kigger også forbi Godsbanens arealer i løbet af påskedagene. Det kunne være så hyggeligt og sjovt, hvis I også dukkede op og sagde hej 🙂

ROLLER DERBY

Dengang, da der stadig stod November i kalenderen, tog jeg sammen med nogle veninder til Roller Derby i Aarhus N (lige ved siden af HA-rockerborgen). Her skulle slaget stå mellem Aarhus Derby Danes og et hold fra Trondheim.
Rockmusikken gjalede ud af det dårlige højtaleranlæg, imens de to hold kørte om kamp. Vi blev desværre nødt til at gå efter første halvleg, og selvom jeg ikke kender pointsystemet til fulde, så tror jeg Aarhus Derby Danes fik tæsk eftersom stillingen hed 184 – 24 til Trondheim. Kunne jeg stå på rulleskøjter, så ville jeg helt sikkert begynde til Roller Derby. Kunne I tænke jer at prøve, så er der begynder-træning næsten hver mandag eftermiddag. Det kan I se mere om her.

OUTDOOR SUMMERDAYS

Nu skrev jeg jo i sidste indlæg, at sommeren nogle gange tvinger os til at være indendøre. Men bevares, der har da også været nogle dage med høj solskin. Og i de dage, hvor solen skinner, der har jeg været udenfor, og lavet forskellige ting. Jeg har blandt andet spist denne is. Blodappelsin og pistachie – en virkelig god kombination!

Og jeg har været på stranden. Med madpakke, bøger, solcreme, tæpper og solbriller i tasken. Og jeg kom i vandet. 18 grader – det er.. friskt.

og jeg har siddet udenfor på fortovet på en af yndlingscafeerne. Drukket vin og snakket. Og kigget på mennesker, der kom forbi.

Og gået ture i gaderne. Kigget på store tegninger.

Jeg har været i botaniske have sammen med Pernille. Spist krydret hummus, ligget på et tæppe og kigget op i den blå himmel gennem de grønne blade på træerne.

Og jeg har hygget med min bror og hans kone i deres lille have. Leget md mine nevøer. Isdesserten på nederste billede er Asbjørns. Han havde ikke lige lyst til at få taget billeder af sig den dag. Men jeg måtte gerne tage et billede af hans flotte dessert.

Og så har jeg faktisk også været på kanotur, men uden kamera – det var for risky. Og nu tager jeg på den grimmeste musikfestival – ses vi måske?

Hvad laver I, når solen skinner?

FROHE WEIHNACHTEN IM FLENSBURG

I lørdags pakkede Lou og hendes kæreste bilen og inviterede Jonas og jeg med på en lille roadtrip til Flensborg. Turen indebar blandt andet et møde med en heftig Jægerschnitzel, varm og dampende glühwein til at varme de kolde hænder om, slik og lækkerier i lange baner, mellem bygerne var der af og til blå himmel, julehygge, vindueskiggeri, spisning af en curry wurst og lidt shopping af tyske lækkerier.

HOW TO SPEND A SATURDAY NIGHT

Version 1: En lørdag aften med nummeren solidt placeret i sofaen til en dejlig klassisk sort/hvid film. Eller:

Version 2:  En tur på Cirkuskroen, hvor menuen står på en stor omgang passiv røg og dejlige, kolde guldøl.

Jeg kan ikke umiddelbart ikke vælge, hvad jeg er mest til – det er vist hver ting til sin tid.

AT THE HARBOUR

Forleden aften gik Jonas og jeg en tur nede ved havnen. Der var helt vindstille, luften klar, og der vrimlede med lystfiskere. Bare mens vi var der, blev der fanget tre fisk. (Fisken på billederne er/var en makrel).

LOPPEGULD

Sort, klassisk kjole. Jeg har én mage ved i hvid, som jeg er meget glad for, så haps! Nu også i sort.

Fantastisk blomstret skjorte, med fine knapper og ditto krave. Den tidligere ejer havde købt den i Sverige.

Jonas fandt denne lyse denim skjorte, som er ret sej. Måske jeg må låne den?

Gæt hvor vi måske skal rejse til i foråret?

Og så alt sammen for den nette sum af 80 kr.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...