København

Københavnske glimt

En af grundene til travlhed på det seneste skyldes nolge rejsedage. Jeg tilbragte en del dage i København i forbindelse med en række oplæg og sågar en tur på festival. Her følger lidt tilfældige glimt fanget med mit kamera, imens jeg spenderede tiden i hovedstaden.

Jeg startede med at holde oplæg til et morgenseminar om bibliotekernes rolle i en digital tidsalder. Det fandt sted, imens solen stod højt, og pauserne i den friske luft var rare og kærkomne.

Jeg spiste pizza og drak lækker drink hos Mother i Kødbyen sammen med Tina. Her fik vi topsprød pizza, som vi kunne spise i sensommersolens sidste aftenstråler. Efterfølgende satte vi os på en bar i samme område til en enkel drink. Det var dejligt at kunne få en status på hinandens liv.

Jeg hang ud primært på Vesterbro, da mit hotel lå her. På Istedgade mødte jeg en ældre herre, der sad i kørestol og som havde brug for en hånd med at komme over en del vejarbejde. Som tak for hjælpen kvitterede han med en historie om en kineser, som blev refleks-bidt af den kvælerslange, han netop havde parteret og skulle til at spise. Karma.

Aftensmaden en af aftenerne spiste jeg hos dette lille sted, hvor der var en kø af mennesker, hvilket jeg tænkte måtte være et godt tegn. Her fik jeg en lækker vegetar-tortilla med nogle lækre salater til, og jeg kunne sidde på den lille bænk med første parket til Istedgade.

Jeg nød en frisk lemonade og arbejdede på den fine cafe Bag og Jensen, som Karen-Sofie havde anbefalet mig. Senere mødtes vi til en snak i solen. Vi fandt ud af, at det var over halvandet år siden, vi sidst havde set hinanden. I mellemtiden har hun både været i Montreal og Berlin, men takket været diverse sociale medier, har jeg fulgt med på sidelinien. Nu hvor hun er i Danmark, håber jeg på at se mere til hende bare i ny og næ.

Der blev arbejdet mere på denne fine café, som jeg desværre ikke husker navnet på. Jeg var blot betaget af deres fine borde med funky mønster.

Fredag morgen stod på brunchhit med Nynne hos Granola, som bød på et tophyggeligt sted i fin fransk stemning. Et sted jeg godt kunne blive forfalden til. Jeg må se, om jeg kan finde et tilsvarende i Aarhus.

Brunch på Kalaset og snak med gamle veninder

Sidste weekend tog jeg en tur til København, hvor jeg mødtes med en masse venner. Lørdag stod i brunchens tegn på Kalaset sammen med to af mine ældste veninder. Vi går tilbage til gymnasietiden, og jeg synes, det er utroligt hvor meget der er sket med os siden. Der sad vi, tre veninder, på tærsklen til nye liv. Den ene skal giftes til maj (hvor jeg i øvrigt skal være toastmaster) og afleverer speciale lige inden, den anden har gang i sin sangkarriere efter endt speciale, og jeg afleverede speciale i efteråret og står og skal til finde min vej i karrierejunglen. Selvom vi tre ikke ses helt så ofte på grund af afstanden over to bælte, så løber vi aldrig tør for samtaleemner, og vi kan snakke sammen, som om vi så hinanden flere gange ugentligt. Det er dejligt at vide, at de to piger, dem vil jeg altid have i mit liv.

Derudover så må jeg altså slå et slag for Kalaset – jeg fik de bedste blåbærpandekager, jeg længe har smagt, og den bedste omgang scramled eggs med stegte grøntsager til. Mmm!

DECEMBER DATE

I starten af December havde Jonas og jeg den bedste date i København. Jonas var allerede derovre, da han aftenen forinden skulle hjælpe en kammerat med at flytte. Så jeg stod tidligt op en søndag og hoppede på toget for at mødes med Jonas i København.

Så vi mødtes til morgenbrunch på Kalasset, som var et rigtig hyggeligt sted på den der, “kom bare ind, der er kaffe på kanden, og vi laver gode pandekager” agtige måde.

Og vi gik en tur igennem Ørstedsparken (mener jeg den hedder?), og der var det fineste vinterlandskab. Og jeg havde en lækker og dejlig mand ved min side, og alt var godt.

Så gik vi tilbage til Torvehallerne, hvor vi kiggede på mad i alle afarter, og hvor jeg lige fik klemt nogle cupcakes ned.

Herefter gik vi i Tivoli.

Vi skulle nemlig se “Nøddeknækkeren”.

Og da det var færdigt, var der blevet mørkt, og Tivoli tændte alle sine lys. Det var magisk. (Jeg har kun været i Tivoli én gang før i mit liv)

Senere spiste vi aftensmad på LeLe.

Og inden vi skulle hjem, gik vi på The Log Lady, hvor der var trygt og varmt og en dejlig Twin Peaks stemning (Jeg har i øvrigt været klædt ud som The Log Lady til Fastelavn, kan jeg fortælle). Jeg ristede skumfidusen over stearinlyset, og til slut var dagen ved at være forbi, så vi tog sammen toget hjem til Aarhus.

 

ONE YEAR AGO…

For et år siden…

Gik jeg rundt i Aarhus i min fine genbrugsjakke

Sådan lidt rundt på må og få i gaderne

Men nogle gange kom jeg indenfor. Foreksempel da jeg var på Kählers for at spise morgenmad.

Mens andre gange måtte jeg være studie-seriøs og lave opgave. Det gjorde jeg på Hovedbiblioteket.

Men jeg tænkte “røv” til det hele og pakkede min kuffert

… og hoppede på flyveren til Helsinki for at besøge Outi (som i øvrigt kommer og besøger mig om ikke så længe. Yeah!)

Og jeg var i København nogle dage. Hvor jeg besøgte en masse veninder og tullede rundt på må og få.

Forresten så skal jeg også til København i den kommende weekend, og så vil jeg høre jer, om I har nogle tips og anbefalinger?

Jeg mangler et sted at spendere nogle timer alene lørdag – et godt museum eller sådan noget. Måske en fin butik? Om søndagen mangler jeg et godt og hyggeligt sted at spise morgenmad/brunch. Og så vil jeg gerne have et tip til, hvor jeg skal spise aftensmad om søndagen sammen med Jonas.

 

 

CPH SNAPSHOTS PART FOUR (HUBERTUS)

Om søndagen pakkede vi madpakke, kakao og mariekiks med chokolade (de er MEGA gode) og tog s-toget til dyrehaven for at mænge os med rige Hellerup-kvinder og mænd i tweed med blød hat. Der var nemlig Hubertus-jagt, og det ville vi gerne opleve. Luften var tyk af traditioner og hesteduft og stemningen var tæt. Vi så blandt andet en pige, der faldt af sin hest efter et spring, hvor hesten snublede forover, hvorefter den galloperede henover hende. Jeg skreg som en lille pige. Heldigvis kunne hun gå derfra, men løbet var slut for hendes vedkommende.

CPH SNAPSHOTS PART THREE

På andendagen på min københavnerfærd besøgte jeg Katrine, hvor de andre medielujere fra studiet joinede. Hun bor i en lækker lejlighed på Østerbro, og herfra gik vi til nordisk madmarked på Christianshavn.

Der var lækre smagsprøver, dog var varene urimeligt dyre (jeg bliver altså ikke imponeret over et hvidkål til 25 kr,- bare fordi det er økologisk).

Tilgengæld var der pænt og hyggeligt.

CPH SNAPSHOTS PART TWO

Fin street art. Jeg er overrasket over, hvor lidt street art der egentlig er i København.

Dansk Arkitektur Center, hvor mit arbejde har haft en installation i forbindelse med en udstilling. Lækker butik og caféen skulle eftersigende være god.

Behøves vist ingen nærmere uddybning 😉

Var på Glyptoteket for første gang. Der var en fin udstilling Gauguin udstilling.

Smukt!

HJEMME HOS IDA

Hyggekrog i stuen

Minibar på fin serveringsvogn.

Et glimt af køkkenet

Fin illustration i gangen

Terri!

Sofakrogen.

Ida er sådan én, der formår at indrette sig hyggeligt, lækkert og stilrent. I sommers flyttede hun sammen med sin forlovede til Nørrebro, og de har fået den hyggeligste lille Nørrebro-hybel med et lækkert retro strejf. Billederne er slet ikke retfærdige overfor hjemmet, men jeg håber I kan fornemme hyggen og retrostilen.

CPH SNAPSHOTS PART ONE

Jeg har tilbragt en del dage i København – til dels på grund af arbejde, til dels for at besøge nogle dejlige veninder. Første dag blev tilbragt sammen med skønne Ida, hvor vi blandt andet var til skøn (jule)ølsmagning, og ellers stod den på shopping, kigning af brudekjoler (til Ida), og tullen i de fine københavnske gader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...