Gæstebloggere

GUESTBLOGGER(S): SUPERNOVA

Mona og Rikke blogger på Supernova, hvor man betages af de smukke og rolige billeder. Her er der tid til at fortælle små personlige anekdoter og plads til at drømme sig væk. 

Hvem er I?

Vi er to piger der har en udpræget svaghed for Ben&Jerry’s, for fotografi, for dybe romaner og sirlige digte, for film, musik, mode og æstetik, for blogging, lyse sommernætter og franske kindkys. Vi lever for de små ting i hverdagen, der trods sit banale islæt, kan mærkes i fingerspidserne og under huden, hvis man føler rigtig godt efter.

 Hvilke film får jer i  sommerstemning?

’Amelié’ med sin franske charme.

Hvordan hylder I foråret velkomment?

Med masser af cykelture ud i det blå, gåture ved stranden, frokost på en fortovscafé med solbriller på næsen og en god veninde ved sin side, med italiensk is og søbogaard-saft, med alt for mange nærbilleder af grønne knopper på grene eller anemoner i skovbunden og med øl og venner i skøn forening.

Hvad lytter I til?

Et enkelt blik på Spotify tegner et kaos-mønster af bands som Ulige Numre, Cults, Beirut, Choir Of Young Believers, Wild Nothing, Delorean, Washed Out, Dirty Gold, First Aid Kit, Sbtrkt, Boho Dancer, The Avett Brothers, Bon Iver, Mumford and Sons, Breakbot, High Highs, Boat Club… og vi kunne blive ved!

Hvilke bøger læser I?

Rikke læser Jonathan Safran Foers ’Ekstremt højt og utroligt tæt på’ efter mange og varme anbefalinger af Mona. Og Mona læser lige nu Sissel-Jo Gazans ’Vigtigt at vide om Ludmilla’. Og ellers læser vi gerne fine noveller og digt-samlinger. Og har måske også et bogmærke eller tre sat i en inspirerende coffee-table-bog om fotografi, street-art eller mode.

 

Hvad skal I lave til sommer?

Vi skal suge solen i os, få nogle små fregner på næsen, drikke en masse øl med søde, søde venner, spise grillmad, lytte til god musik og danse natten væk. Og fotografere det hele mens det står på.

 

Hvad skal I have på til sommer?

Højtaljede denim – eller lædershorts, blomstrede kjoler, tynde strikbluser, converse-sko, nederdele og bare ben.

Hvad skal være jeres soundtrack til sommer?

Alle de lækre bands vi nævnte tidligere, kommer nok til at stå for sommerstemningen.

Hvad skal I drikke til sommer?

Øl, hyldeblomst-saft i litervis, måske en mojito eller to?

 

Hvor skal man gå på loppemarkeder henne?

Et ret hyggeligt loppemarked gæster engang imellem Mølleparken i Aarhus, så det er en mulighed.

Har I et specielt Aarhus-tip?

’Salon Salon’ i Vestergade til lækker og stemningsfuld middag, Street Coffee i Vestergade til god kaffe og en masse lækkert for øjet, Sigfreds Kaffebar på strøget (og snart vil de også være at finde på Guldsmedegade) til fantastisk kaffe og hjemmebagte kager, og Café Englen for helt igennem hyggelig café-stemning, når det er allerbedst. Der er meget mere at komme efter, men det var de første rigtigt fine Aarhus-steder, der faldt os ind.

 

Hvad er jeres favorit rejsedestination?

Paris er drømmebyen over dem alle. Og Berlin med, men på en helt anden måde. Vi drømmer begge om en tur til New York eller en road-trip i en åben bil, igennem USA.  Og ellers kunne vi også godt tænke os at rejse rundt i Asien, eller et andet spændende sted, hvor man kan få en masse kultur ind under huden.

GUESTBLOGGER: THE GOLDEN GHETTO

Pinkgrape-is, hatte og kjoler, Lou pendler mellem Aarhus og Berlin iført lutter fint tøj og et pænt, pænt smil. Kig forbi hendes gyldne ghetto, hvor dørene slåes op, og hvor hun deler ud af sine finurligheder.

Hvad er du for én?

Jeg er en finurlig lille én, der elsker farverigt tøj, hatte, vintage, cupcakes, musik, Berlin og de små detaljer der gør hverdagen smuk. Du/I kan finde mig i den ”gyldne ghetto” hvor jeg har blogget i over to år. Navnet er Lou og jeg bor i smilets by sammen med min dejlige kæreste.

Fortæl om dine tattoos:

Jeg har tre stk (and more to come). De to første jeg fik lavet er ret simple motiver og forestiller en stjerne (på håndleddet) og et hjerte (på underarmen) . Ville ikke starte ud med det helt store og er blevet utrolig glad for de enkle streger. Derefter fik jeg lavet en papirsflyver på skulderen, som er mere symbolsk for mig i og med at jeg har været ”på vingerne” (tænk Pan Am) en del år og synes jeg ville være på sin plads med en lille flyver. Jeg har en del flere tattoos på tegnebrættet og glæder mig til de næste streger.

Hvad er det første du gør, når solen begynder at skinne?

– Når solen begynder at titte frem og alting går fra gråt til farverigt får jeg altid en ustyrlig lyst til at forny garderoben med fine pasteller og flotte pangfarver. Kjolerne bliver valgt frem for bukserne og jeg stormer gerne ned i butikkerne efter ranunkler og tulipaner til lejligheden.

Hvad tager du på, når vejret bliver lunere?

Så bliver de fine sommerjakker og de farverige sommerkjoler fundet frem. Tåneglene bliver lakeret og det store smil kommer på og solbrillerne lagt klar i tasken.

Hvad er dine ynglings bøger og litteratur?

– Uhh der er mange. Men mine yndlings forfattere er Charles Bukowski, Erlend Loe, John Irving, Haruki Murakami, Hallgrímur Helgason og Siri Hustvedt.

Hvad skal du lave til sommer?

Min sommer i år bliver på alle måder anderledes og nok en stor omvæltning. Der skal jeg nemlig møde den lille pige jeg bærer rundt på inde i maven. Det bliver vildt at skulle til at kalde sig for mor, hvilket lyder utroligt voksent. Men jeg glæder mig rigtig meget. Selve sommerferien bliver skubbet lidt og håber at kunne introducere den lille trold for yndlingsbyen Berlin til efteråret. Ellers står den på masser af lækre koncerter inden termin, grillfester og caféhygge.

Hvilken musik skal du danse til i sommer?

Jeg kommer uden tvivl til at danse til en ny rytme 🙂  Men skal i hvert fald danse til nyt og sprødt musik til Spot festivallen her i Aarhus. Og forhåbentligt også til nogle af de store navne på Northside…

Fortæl om Aarhus om sommeren – hvilke tips har du? Hvor skal man spise is? Hvor skal man sippe drinks, hvor skal man slappe af, og hvor skal man danse?

Aarhus er skøn om sommeren når solen skinner og mulighederne er mange. Isen skal indtages på Suppestegogis som nok er det bedste is jeg nogensinde har smagt. Foråret starter altid når jeg har fået min første pink grape sorbet og chili chokolade is.

Den ”nye” del af åen er der hvor man mødes med vennerne for at sidde i solen om eftermiddagen og nyde en kold øl (fra kiosken). Det klæder virkelig byen at de valgte at blotlægge åen fra Magasin og ned til hovedbiblioteket. Er vejret godt syder området af mennesker og godt humør.

Lynfabrikken i Vestergade trækker i mig så snart solen skinner og graderne sniger sig op på de 15 grader (eller endnu bedre – derover). De har byens hyggeligste tagterrasse og en yderst velsmagende is-kaffe i caféen.

Ellers ynder jeg at tage ud i skoven ved Moesgaard, hænge ud ved nogle af de mange badebroer eller kigge forbi dronningens sommerresidens. Den permanente (strand) ved Risskov er perfekt til grillaften med vennerne.

Loppemarkedet på Ingerslevsboulevard finder sted 1. og 3. søndag i hver måned i sommerhalvåret og er perfekt til en gåtur på en solrig søndag. Man finder altid en eller anden fin og uundværlig dims.

Hvad er dit sommer ”survivalgear”?

Solcreme og solbriller er altid med i håndtasken så snart vi når maj måned. Udover det har jeg en svaghed for hatte. Går godt nok med hatte hele året, men skyggen bliver bredere når solen viser sig fra sin gavmilde side.

GUESTBLOGGER: TAMBOURINE SAM

Sam, som i Samantha, blogger om god musik, pæne kjoler, og finurlig, farverig hverdag på Tambourine Sam.

Hvad er du for én?

– Jeg er Sam – fjollet, forvirret og musikglad pandehårspige fra Nørrebro, som blogger med farveblyanter og tamburinslag mellem linjerne. Jeg arbejder på et pladeselskab og studerer ord og design på kandidatniveau – som regel med røde kinder, farvede negle og glimmerbelagt iPhone on the run.

Hvordan hylder du foråret velkomment?

– Jeg tager mit kamera med i den blå cykelkurv og spurter imellem koncerter, spontane sammenskudmiddage og kaffeaftaler når jeg har fri. Dét som foråret kan er at gøre folk impulsive og glade i hele kajen så det smitter! Jeg laver også playlister med solskinssange og sender dem rundt på nettet, køber blomster og bruger lidt ekstra smileys i mine SMS-beskeder. Dét kan jeg virkelig godt lide.

 Hvilke bøger læser du?

– Desværre mest skolebøger lige nu, fordi jeg har to eksamener lige om hjørnet.

Hvad skal du bruge sommeren til?

– Cykelture, blondesokker, rosévin, sodavandsis, loppemarkeder, rulleskøjter og gårdfester. Jeg skal også på en masse festivaler, både med kolleger og venner, og lige nu pønser jeg på en rigtig klassisk badeferie med solskoldninger, bøger, farverige drinks, sejlbåde, min nye prikkede badedragt og alt hvad det ellers indebærer.

Hvad skal være dit soundtrack til sommer?

– Jeg laver mange playlister på Spotify, og den sommerliste jeg er i gang med lige nu lyder af bare tæer på græsplænen, vin i plasticglas, piger med solbriller og drenge der spiller bordtennis, med blandt andet The Drums, Paul Simon, The Smiths, Girls, Smith Westerns, Belle & Sebastian og Blondie:

Bare tæer på græs, vin i plasticglas, solbrille-piger og bordtennis-drenge.

 Hvad skal du drikke til sommer?

– Ginger Ale. Både med, og uden rom. Og rosévin! Altid. Og når/hvis det skal være sobert(?) er jeg også begyndt at lære at drikke danskvand. Dét er sådan en rigtig voksenting i min verden.

Hvor skal man købe kjoler i København?

– Jeg køber faktisk mest kjoler i H&M, hvis det skal være i en fysisk butik, men ellers foregår min shopping meget online. Man kan få så meget fint og unikt på bl.a. Dorothyperkins.com til billige penge og i god kvalitet. Jeg har faktisk skrevet en lille guide til kjole-shopping online her.

 Hvor skal man høre musik i København?

– Hvis man kan komme til det, skal man tage i Koncerthuset. Det er en helt fantastisk oplevelse! Men ellers Lille Vega eller Loppen på Christiania. Jeg mister hurtigt koncentrationen til de store koncerter, fordi det bliver rigtig upersonligt.

I forbindelse med sommerens festivaler plejer der også altid at dukke et eller andet godt, billigt og nogen gange gratis op rundt omkring i byen – fx på Ideal Bar, Nørrebros Bryghus eller Huset i Magstræde.

 Hvor skal man drikke sin kaffe, hvis man gerne vil mærke solen på sine kinder i København?

– Selvom det er blevet lidt hipster-fy-fy må jeg sige, at jeg er kæmpefan af det nye brede fortorv på Dronning Louises Bro. Der er masser af plads, læ og sol til langt ud på aftenen, der er musik og man møder altid nogen man kender, og så kan man jo bare tage sin kaffe, sine øl eller et tæppe med derned (og huske at rydde op efter sig!).

Jeg kommer også meget på Superkaffeforsyningen i Møllegade (lige overfor min favorit – Assistens Kirkegården), Wascator i Refnæsgade, Props og Harbobar i Blågårdsgade (billig kaffe og bænke i solen), Dyrehaven på Vesterbro og selvfølgelig i Jægersborggade som er tæt på mit hjem.

Har du et helt specielt København-tip?

– Jeg plejer at lave en ”steder jeg ikke har set, og det er for dårligt, så dem skal jeg se i år”-liste. Jeg bruger blogs til at finde de steder, og blandt andet simpeldagbog.blogspot.com og classiccopenhagen.blogspot.com er vildt gode til at finde farverige legepladser, grønne områder, nye tiltag og hemmeligheder i København. Sidste år var jeg især begejstret for Fælledparkens nye skatebane, Svanemøllestranden og Superkilen på Nørrebro.

Hvad er din favorit rejsedestination?

– Jeg har et vildt stort og konstant voksende kærlighedsforhold til Berlin, hvor der altid venter eventyr og venner, men min absolut drømmedestination er New York. Jeg er sikker på, at jeg ikke kommer hjem igen når jeg en dag tager derover, så det skal lige gennemtænkes for jeg kunne faktisk godt tænke mig at bo/arbejde derovre indenfor de næste par år.

GUESTBLOGGER: NEMESIS BABE

Læbestifter i alverdens farver, 90’erne og 50’erne i skøn kitschet forening. Marie blogger på Nemesis, Babe, hvor hun med uhøjtidlig passion for mode viser sin fede stil frem. Nå ja, og så drømmer hun om at flyve i luftballon.

Fortæl lidt om dig selv? Hvem er du, og hvad er du for én?

Jeg er en 19 (snart 20) årig pige, der bor (og har altid boet) i en flække der hedder Nøvling lige uden for Aalborg. Jeg er færdig med gymnasiet lige om lidt og som er rigtig glad for tøj og æstetik. Jeg tror altid jeg har haft interesse for tøj. Da jeg var lille tegnede jeg tøj på mannequiner på kopipapir, men jeg har fundet ud af, at det med at designe kan jeg ikke finde ud af. Jeg har mere kastet mig over styling og det, at forsøge at lave en garderobe der har alt. Altså, bogstavelig talt ALT – en af hver ting man kan få. Hvis man ser bort fra tøjet vil jeg sige jeg er en nogenlunde udadvendt pige med en utrolig dårlig humor. Humor betyder virkelig meget for mig, både når det kommer til mennesker og til mode. Man skal, ifølge mig, være i stand til at kunne tage pis på sig selv. Hvis man ikke kan det, har jeg det lidt svært med at fungere sammen med andre eftersom jeg er ret glad for at tage pis på alting. Det er også derfor jeg nogle gange klæder mig tosset, så kan folk gå og se på mig og tænke ”hun ser da fjollet ud” og få et lille grin over det. Jeg synes det er meget sjovere at klæde sig ud end at klæde sig på. Apropos (dårlig) humor er jeg vild med dårligt tv – Paradise, Divaer i Junglen, Fristet, Unge Mødre, Singleliv – er det i fjernsynet, sidder jeg sandsynligvis og kigger på. Derudover er der nok ikke mange der ved det, men jeg går til rytmisk gymnastik fordi jeg synes det er mega sjovt – og så kan jeg gå i pind og lave splitspring fordi jeg højst sandsynligt har hypermobile hofter. Derudover er jeg medlem af facebookgruppen ”jeg spiser når jeg keder mig”

Hvorfor NEMESIS, BABE?

Simpelthen fordi det var titlen på en sang jeg hørte virkelig meget, da jeg lavede bloggen. Jeg undlod også at kalde den noget med mode/fashion/style fordi bloggen dengang var halvt musik/kultur og halvt mode og fordi jeg ikke synes man bare lige kan postulere i éns blogs navn at man kan noget med mode eller stil. Derudover synes jeg navnet ser ret fedt ud, grafisk – og det kan man jo ikke klage over!

Hvordan vil du beskrive din (tøj)stil?

Jeg tror jeg før har kaldt den 80’er-90’er-fremtids-stil. Dog bliver der til tider proppet lidt 50’erstil, gammel dame eller nutidige trends ind i den. Jeg tror ikke helt man kan sætte den i boks, for den er så skizofren at det er svært at fange ét ord, der beskriver det hele.

Hvem har god stil?

Lidt kliché, men: Ivania fra Love Aesthetics. Jeg ville aldrig selv kunne gå klædt som hende, men det er så tydeligt at hendes stil er et portræt af hende selv. Hun er så gennemført! Derudover vil jeg sige Carrie fra Sex and the City i de tidlige år, du ved, start 90’erne hvor hun nogle gange var klædt lidt grimt – dengang havde Patricia Field virkelig fat i den lange ende! Hvis jeg kunne,  ville jeg ligne Carrie fra 90’erne hver dag!

Hvad er favorit itemsene i klædeskabet? Og hvad kommer frem, nu hvor det bliver lunere i vejret?

Min Mads Nørgaard Jazzy Python-jakke fra SS08 (der er meget ilde tilredt og som det tager et stykke tid for at tage på, eftersom foret er så smadret at det er svært at finde det rigtige hul at stikke armene ud af) har været min baby i årevis. Den er nærmest blevet en del af mig, hvilket nok har resulteret i at den mere ligner en las med rødt fór, end en jakke. Derudover er mine højtaljede jeans fra Wonhundred også noget jeg ikke kan leve uden. Når alt går galt, er det min løsning!
Når det bliver lunere hopper jeg i Mads Nørgaard jakken igen og håber på den kan holde endnu en sommer. Derudover vanker der masser af bare ben og bar mave – altså korte shorts og croptops/bralets. Uhm!

Du bor jo i Aalborg. Vil du komme med nogle fif til byen? Bedste sted at drikke kaffe? At spise? At shoppe (vintage)? Andre tips? Gerne med gadenavne/adresser.

Aalborg er jo ikke så stor og der er, efter min mening, ikke vildt mange gode steder. Heldigvis er der dog få, rigtige gode! Hvis man skal have kaffe, er det enten Studenterhuset på Gammeltorv, hvor der er sådan en dejlig stemning og spil, man kan låne, ellers er det Café Klædeskabet, der er indrettet som mormors gamle spisestue – her er der for resten også tøjbutik med både nyt tøj og vintage. Mht. vintage-shopping SKAL man også forbi Det Gyldne Dådyr i Nørregade. De er så søde derinde og har utroligt meget godt vintage! Derudover er genbrugsbutikken ”Igen” på Vesterbro heller ikke dårlig – her er der også virkelig fine gamle møbler! Hvis jeg skal give et godt tip til Aalborg her til sommer er det ”Chill i Parken”. Det er et arrangement, hvor man enten kan tage egen drikkelse med eller købe alkohol i en lille bar og så bare chille i en park i Aalborg til lækker elektronisk lounge-musik. This is the place to be! Hele Aalborgs hippe ungdom og alle mulige andre, der kan li’ at nyde en øl i godt selskab kan findes her. Arrangementet skifter location hver gang det holdes, så det er lige med at hold øje. Derudover er Galerie Wolfsen i Tiendeladen (godt gemt væk, men hvis man kommer fra Vingaardsgade er det umuligt ikke at se deres store banner) en af mine favoritsteder at vente på bussen. Det er jo gratis at på gå galleri og så kan man føle sig lidt finkulturel imens!

Hvordan hilser du foråret velkomment?

Først og fremmest med at plukke blomsterne, der kommer frem (også selvom de højst sandsynligt dør indenfor en dag, fordi jeg er en idiot til at holde liv i blomster). Derudover er det noget med at hænge ud efter skolen i Kildeparken, Slotsparken eller på havnen i Aalborg, når vejret er flot. Mht. tøj kommer jeg nok til at tage glæderne på forskud og hoppe i lidt for koldt tøj, fordi jeg er så glad for at solen kommer igen. Jeg er allerede begyndt at kigge efter t-shirts, shorts og korte kjoler på nettet.

Hvad skal du lave til sommer?

Først skal jeg tage min studentereksamen (juhu, endelig fri!), så skal jeg have et arbejde, så jeg kan knokle røven ud af bukserne hele sommeren for at tjene penge til når jeg muligvis flytter til Paris i efteråret – en husleje på 1000euro om måneden betaler desværre ikke sig selv. Så skal jeg nok også finde mig et job og en lejlighed i Paris og lære fransk, for den sags skyld, gud jeg skal skynde mig! Men ellers vil jeg nok bare hygge mig med mine venner i Aalborg, før vi alle sammen nok forlader byen til fordel for større byer med flere muligheder engang i efteråret. Og så skal jeg nok arbejde på at bygge videre på garderoben. Der er så mange ting jeg mangler!

Hvad skal være dit soundtrack til sommer?

Det ved jeg faktisk ikke! Til trods for at jeg har musik på A-niveau, hører jeg ikke særlig meget musik for tiden – mine høretelefoner gik nemlig i stykker for længe siden L Men jeg forestiller mig måske noget Edith Piaf, for at komme i humør til Paris og derudover en masse lounge-musik.

Hvilke bøger skal du læse?

Åh, hvis bare jeg læste bøger! Jeg gad så godt være sådan en, der læser, men det er jeg bare ikke. Jeg kigger i stedet. Ej, én bog, jeg SKAL have læst færdig snart er Writing for the Fashion Business. Jeg har læst web-afsnittet som det første og er begyndt fra en ende af nu. Den bør jeg virkelig få læst færdig. Ellers vil jeg også gerne have en masse nye kunstbøger og billedbøger til at få inspiration fra. Det er lidt åndssvagt jeg ikke læser for jeg har utrolig mange bøger stående på mit værelse.. Det er vel nok bare for at se lidt klog ud, tror jeg.

Hvor vil du gerne rejse hen til sommer?

Jeg planlægger at rejse til Paris i efteråret, så jeg ved ikke om jeg kommer ud at rejse til sommer. Men hvis jeg gjorde, ville jeg gerne en New York og udforske vintage-butikkerne der eller til Sydeuropa for at ligge og splatte ud på stranden med kolde cocktails i hånden og gode veninder ved min side.

Har du en bestemt kunster, designer, illustrator du vil anbefale?

Det er meget blandet! Ligesom min tøjstil er lidt skizofren er jeg også selv ret skiftende i hvor jeg henter min inspiration og jeg tror aldrig jeg har holdt mig til én enkelt kunstner, jeg har kunnet lide hele tiden. Men pt. Er jeg ret glad for Roksanda Ilincics design (tøj) fordi det er så rent og farverigt på samme tid. Og så kan man altid hente en god sjat stil-inspiration fra bloggerinden ”Ms. Vintage Virgin” og Vogue Japans ”editor at large”/ kreative rådgiver Anna Dello Russo. Hun har så meget humor i sin stil at man ikke kan andet end at elske den.

Hvad drømmer du om?

Jeg tror det har noget med et job i modebranchen og styling at gøre. Og noget med anderkendelse for det jeg laver og det jeg kommer til at lave i fremtiden, hvad end det så bliver. Så drømmer jeg nok også, som mange andre, om den store kærlighed, et lykkeligt liv og gode venner og omgivelser til at støtte op om mig. Hvis alt det går i vasken, gad jeg godt studere oldtidskundskab, ægyptologi, græsk filologi eller arkæologi fordi jeg synes det er sindssygt sejt. Derudover har jeg en (måske lidt usædvanlig) drøm om aldrig at blive en midaldrende kvinde. Jeg nyder ungdommen og glæder mig til at blive gammel, for så vil jeg være en fin dame, der går rundt og ligner Cruella De Vil, dog i en mere venlig udgave. Men mellemtingen mellem ungdom og alderdom er lidt skræmmende, puha, midaldrende, midtvejskriser og overgangsalder. Men det er måske en lidt urealistisk drøm? Hvis den ikke kan opfyldes har jeg jo også drømmen om et klædeskab der bugner af alverdens ting og sager og fantastisk tøj. Sådan et klædeskab folk vil bestille guidede ture igennem fordi det er så stort og interessant!

 

GUESTBLOGGER: SIMPEL DAGBOG

Stille tempo, urtethe, bypuls, økologi, cykelture og gode film er blandt andet noget af det man kan møde hos Linda, som blogger på Simpel dagbog.

Hvad er du for én?

Jeg er en 25-årig teksttosse med et kamera om halsen, som både skriver på jobbet, bloggen og i fritiden. Læser bøger, brygger urtete og eksperimenterer med kosttilskud, iPhone og hjemmedyrkede spirer.

Hvilke film minder dig om forår og sommer?

Woody Allens Vicky Cristina Barcelona – den føles som en varm catalansk kærlighedshule og handler om det forvirrende kærlighedsliv plus en gribende ferieflirt.

Hvad er det første du gør, når solen begynder at skinne?

Tramper løs i pedalerne, smører solcreme på kinderne og hører mig selv ønske andre ’glædeligt forår.’ Jeg bliver helt høj på solskin. Alle de glade mennesker, der har været gemt væk bag huer og hi, og pludselig dukker op med et smil på læben, is i hånden og solbriller på næsen.

Og hvad tager du på (eller nok rettere af)?

Efterårsjakken; og det føles befriende. Jeg er derimod afhængig af tørklæder, så det beholder jeg på.

Hvad skal du lave til sommer?

Kramme på en masse savnede medmennesker, pakke kufferten, bade i azurblåt vand i Syditalien og skrive lange postkort, mens jeg spiser fisk og frugt. Kombinationen giver mig varme indeni.

Og hvilke bøger skal du læse?

Eating Animals af Jonathan Safran Foer (er i gang) og amerikanske sundhedsmagasiner

Og hvilken musik skal du høre?

Helst The xx’s nye sange eller Choir of Young Believers

Hvem vil du invitere til en sommerfest? (levende såvel som døde)

Maise Njor. For jeg har været fan læænge, og jeg tror, hun vil være topsjov underholdning til en sommerfest med sæbebobler, friskplukkede jordbær, farverige vimpler, anekdoter og kold hvidvin.

Hvad skal man lave i København om sommeren?
Det man allerhelst vil. Men man kan med stor succes; drikke juices hos Rod i Jægersborggade, cykle til Christiania og spise mad, sole i Nørrebroparken, gå med bare tæer i Frederiksberg Have (med udsyn til elefanterne i Zoo) eller bade på Amager Strandpark.

Hvad er dit ”sommer survival gear”?
Tæppe, vand, aviser, jordbærpluk, min mor, søster & svigerfamilie, krydderurter på altanen og honning fra bybierne.

Hvor går drømmerejsen hen? Og hvorfor?
Syditalien – dér hvor det hele startede.

Fortæl om dit bedste sommerminde.
Det er for længe siden. I mit barndomshjem på Sydsjælland. Jeg faldt ofte i søvn på en solseng under det store træ ved gyngen og hønsehuset. Der blev hurtigt lidt køligt, da der var skygge under de store grene – så min mor lagde et blomstret vattæppe over mig. Når jeg vågnede, var der hjemmelavet hyldeblomstsaft og rabarbertærte hos vores nabodame, som sang opera og havde hunden ’Flink.’ Min mor og hende snakkede altid om blomster og udvekslede stiklinger.

 

 

GUESTBLOGGER: SORTEPER // DEN LYSERØDE GRIS

Cirka 12 tattooveringer til sammen and more to come, haveelskere, kolde øl, guldsmed og postbud på afveje. Pernille og Christian er helt deres egne, og har sammen bloggen Sorteper // Den lyserøde gris, hvor de er et par vaskeægte cool cats, det er hvad de er.

Hvem er I egentlig?

Vi er et kærestepar fra København. Christian er 28 år og er pt. postbud og skribent for jegelskermode. Pernille er 25 år og studerer til guldsmed og arbejder ved siden af i en vuggestue.
Vi elsker musik, gode film, slik (og chips), lækkert mad, pæne ting, flotte haver, søde mennesker, at shoppe og at rejse.
Vores fællesprojekt er vores blog, som vi har haft i et års tid nu og ingen af os kan leve uden den (arg det lyder crazy!) da vi begge elsker at få lov til at tage billeder, redigere, og skrive hvad vi har på hjerte.
Bum bum, ellers er vil vel bare lige som andre ”unge” mennesker/kærestepar på vores alder, enjoying life! 🙂

 Hvad er god stil?

Ohhhh. Go’ stil er når folk hviler i sig selv iført det tøj de har på, derudover kan vi begge godt li’ hvis man har sin egen personlige stil, uden at bukke alt for meget under for modepresset.

 

Fortæl om jeres tattoos.

Pernille: Jeg har en del tatoveringer efterhånden (11 tror det er blevet til). Jeg fik min første tattoo da jeg boede i USA, dengang startede jeg dog ud med noget så opfindsomt som mit eget navn på håndleddet!? Derefter blev jeg ret hurtig afhængig af nålen og har nu fået en del store tattoo også. Jeg kan bedst lide farverige tatoveringer, men har også et par sorte gemt rundt omkring på kroppen. Nogle af dem har en sjov historie bag dem, andre har personlig betydning for mig, men i det store hele har jeg fået dem fordi jeg synes de var ekstremt flotte J Hvis man spørger min mor vil hun nok sige at jeg ikke skal have flere, hvorimod min far synes det er super sejt, haha…
Christian: Jeg har kun en enkelt tatovering (indtil videre) og det er faktisk en gave fra Pernille.. Heh.. Ej har altid gerne ville have én tatovering, har bare aldrig lige kunne tage mig sammen til at gøre det, så Pernille var tungen på vægtskålen.. Jeg gjorde det udelukkende fordi jeg synes det er pænt og fordi jeg tror det bliver sjovt når man bliver gammel, at sidde og kigge på sine tatoveringer og tænke tilbage på de gode tider man havde dengang..

 Hvad er det første I gør, når solen begynder at skinne?

Slentre ud i det fri, gerne med at par kolde øller og kameraet under armen, eller sætter os op i vindueskarmen og nyder solens stråler 🙂

Hvad er jeres ynglings bøger og litteratur?

Pernille: Mine ynglings bøger pt. er shopaholic-serien, de er simpelthen så sjove og let læselig. Men ellers er min all time favourit ’The Outsiders’ (Har endda et citat fra bogen tatoveret! Haha)

Christian: Er egentlig ikke den store læsehest, men lige pt. læser jeg Charles Bukowski.. Elsker en go mandebog med drama, kærlighed og erotik! Før i tiden var det meget krimier jeg læste, men tiden og lysten forsvandt ligesom!

Hvilke film er, ifølge jer, must-sees?

Inception, The Secret Garden (vi elsker altså virkelig smukke haver), I Love You Man, Anchorman, August Rush, A good year, The next three days, Børnehjemmet, Drive, men puha vi ser mange film og elsker det.. Hehe..

Hvilken musik skal I danse til i sommer?

Turboweekend, WhoMadeWho, Medina, Coldplay, Kasper Bjørke, Reptile Youth – wuw, vi glæder os til at danse sommernatten lang!

Og hvad skal I lave til sommer?

Vi har ikke rigtig nogen planer i nu, men vi ved at vi skal på ferie med Christians familie, bare ikke lige hvor det bliver endnu. Og så overvejer vi stadig at tage på Roskilde, North Side eller Skanderborg Festival.. Bum bum, det er så svært at vælge.. Nåh ja, og så skal måske vi på roadtrip i DK med et vennepar 🙂 Og ellers bare nyde sommeren, det gode vejr (forhåbentlig), hinanden og København!

Hvad skal I drikke til sommer?

Øl, hvidvin, cola og iskold saft fra Antons, hahaha…

 Hvilken bar er Københavns bedste?

Vi er jo begge ved at være oppe i årene, så en god privatfest foretrækker vi begge to, men når vi går ud bliver det som regel på ”Moose”, en hyggelig og billig slumbar i indre københavn.. Karrusellen på nørrebro er vores second choice!

 

Hvad er jeres favoritsted i København?

Vi holder begge meget af Assistens Kirkegården eller landbohøjskolens have, de er begge så smukke om sommeren. Ellers er Nørrebro vores baghave og vi elsker at der er den der lidt ”berliner” agtige stemning man finder der…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...