Kolo

Den sidste høst

Det er for alvor blevet efterår. Vi har så småt tømt ud i kolonihaven, gjort huset vinterklar, slået græsset en sidste gang og så har vi høstet det sidste læs. Med hjem kom verdens største squash, masser af gulerødder i regnbuefarver, hvidløg, krydderurter, en masse grønne tomater, bolsjebeder, en håndfuld hestebønner og æbler. Succes! Og vi aner virkelig ikke, hvad vi har haft gang i. Tænk på udbyttet, hvis vi virkelig gør en alvorlig indsats.

dscf9745

Krydderurterne er blevet tørrede og hænger nu fint i en af vores bjælker.

dscf9755

Gulerodshøsten – vå er særdeles åbne overfor opskrifter, der gør brug af gulerødder og squash.

Æblerne er blevet lavet til most og lagt i fryseren, tomaterne er blevet syltede og nu mangler vi blot at gøre det samme med bolsjebederne. Camilla Plum – go home!

dscf9743

Blomsterne er fra en veninde, der kom på besøg forleden dag. Jeg drømmer også om at kunne fylde vaserne med solsikker og georginer. Det må blive til næste år.

 

Kolo-kærlighed

Jeg har på det seneste brugt næsten al min fritid i vores lille kolonihave. Jonas bygger på livet løs – det seneste han har bygget er en hjørnebænk med indbygget opbevaring. Jeg har sået og plantet – og luget en lille smule. Jeg har lånt stakkevis af bøger på biblioteket om have og planter, og jeg tager dem med ud i koloen og sidder på vores overdækkede terrasse og lærer nyt om  kompost, stiklinger og jorddække.

DSCF8860
Selvom det har regnet helt vildt indtil videre, så har jeg hygget mig på vores overdækkede terrasse med bøger og snacks. Forleden tog jeg en lur i den friske luft under min dyne i min lænestol. Jeg tror aldrig, jeg har sovet så godt. Wabi-Sabi er i øvrigt en af de stilarter, jeg er inspireret af til indretningen af huset. Det handler om det uperfektes æstetik, og det passer meget godt til vores lille sted. 

DSCF8914

Jonas har bygget en sofabænk af genbrugstræ fra Skanderborg Festival, som Jonas’ far tilfældigvis havde fået. Den er færdig nu, og nu mangler den blot madrasser og puder i hobetal. Så har vi vores stue klar.

DSCF8857

Jeg har lavet hyldeblomstsaft og rabarbersaft og det føles helt vildt fint at plukke fra egen have og byde på hjemmelavet saft.

DSCF8889

Koloen er det perfekte sted for gæster – og vi inviterer gerne. Noget af det allerbedste er dog, når verdens bedste mediepiger inviterer sig selv over en hel weekend. Det viser sig at vores gasovn kan lave eminente pizzaer i øvrigt.

DSCF8902

Vi fik sået lidt (for) sent i år, men vi har kunnet hive det første læs radiser op i jorden. I øjeblikket er det OK, at vi ikke går efter at være selvforsynende for så ville vi leve af radiser, hvidløg, salat, hyldeblomstsaft og alt med rabarber. Jeg venter spændt på alt det andet, som vi har sået – tomater, bønner, beder og gulerødder blandt andet.

Koloen er et sted, hvor jeg ærligt talt er overvældet af lykkefølelse. Her slapper jeg helt af. Jonas og jeg kommer til at tilbringe det meste af vores sommerferie (som starter på fredag!) her. Og det gør ikke noget, at vi skal tage bad med en haveslange udenfor i ny og næ når brønden er fyldt, at vi ikke kan trække op i toilettet hver gang, eller at der er byggerod over det hele. Her.er.så.hyggeligt!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...