Læbestifter i alverdens farver, 90’erne og 50’erne i skøn kitschet forening. Marie blogger på Nemesis, Babe, hvor hun med uhøjtidlig passion for mode viser sin fede stil frem. Nå ja, og så drømmer hun om at flyve i luftballon.

Fortæl lidt om dig selv? Hvem er du, og hvad er du for én?

Jeg er en 19 (snart 20) årig pige, der bor (og har altid boet) i en flække der hedder Nøvling lige uden for Aalborg. Jeg er færdig med gymnasiet lige om lidt og som er rigtig glad for tøj og æstetik. Jeg tror altid jeg har haft interesse for tøj. Da jeg var lille tegnede jeg tøj på mannequiner på kopipapir, men jeg har fundet ud af, at det med at designe kan jeg ikke finde ud af. Jeg har mere kastet mig over styling og det, at forsøge at lave en garderobe der har alt. Altså, bogstavelig talt ALT – en af hver ting man kan få. Hvis man ser bort fra tøjet vil jeg sige jeg er en nogenlunde udadvendt pige med en utrolig dårlig humor. Humor betyder virkelig meget for mig, både når det kommer til mennesker og til mode. Man skal, ifølge mig, være i stand til at kunne tage pis på sig selv. Hvis man ikke kan det, har jeg det lidt svært med at fungere sammen med andre eftersom jeg er ret glad for at tage pis på alting. Det er også derfor jeg nogle gange klæder mig tosset, så kan folk gå og se på mig og tænke ”hun ser da fjollet ud” og få et lille grin over det. Jeg synes det er meget sjovere at klæde sig ud end at klæde sig på. Apropos (dårlig) humor er jeg vild med dårligt tv – Paradise, Divaer i Junglen, Fristet, Unge Mødre, Singleliv – er det i fjernsynet, sidder jeg sandsynligvis og kigger på. Derudover er der nok ikke mange der ved det, men jeg går til rytmisk gymnastik fordi jeg synes det er mega sjovt – og så kan jeg gå i pind og lave splitspring fordi jeg højst sandsynligt har hypermobile hofter. Derudover er jeg medlem af facebookgruppen ”jeg spiser når jeg keder mig”

Hvorfor NEMESIS, BABE?

Simpelthen fordi det var titlen på en sang jeg hørte virkelig meget, da jeg lavede bloggen. Jeg undlod også at kalde den noget med mode/fashion/style fordi bloggen dengang var halvt musik/kultur og halvt mode og fordi jeg ikke synes man bare lige kan postulere i éns blogs navn at man kan noget med mode eller stil. Derudover synes jeg navnet ser ret fedt ud, grafisk – og det kan man jo ikke klage over!

Hvordan vil du beskrive din (tøj)stil?

Jeg tror jeg før har kaldt den 80’er-90’er-fremtids-stil. Dog bliver der til tider proppet lidt 50’erstil, gammel dame eller nutidige trends ind i den. Jeg tror ikke helt man kan sætte den i boks, for den er så skizofren at det er svært at fange ét ord, der beskriver det hele.

Hvem har god stil?

Lidt kliché, men: Ivania fra Love Aesthetics. Jeg ville aldrig selv kunne gå klædt som hende, men det er så tydeligt at hendes stil er et portræt af hende selv. Hun er så gennemført! Derudover vil jeg sige Carrie fra Sex and the City i de tidlige år, du ved, start 90’erne hvor hun nogle gange var klædt lidt grimt – dengang havde Patricia Field virkelig fat i den lange ende! Hvis jeg kunne,  ville jeg ligne Carrie fra 90’erne hver dag!

Hvad er favorit itemsene i klædeskabet? Og hvad kommer frem, nu hvor det bliver lunere i vejret?

Min Mads Nørgaard Jazzy Python-jakke fra SS08 (der er meget ilde tilredt og som det tager et stykke tid for at tage på, eftersom foret er så smadret at det er svært at finde det rigtige hul at stikke armene ud af) har været min baby i årevis. Den er nærmest blevet en del af mig, hvilket nok har resulteret i at den mere ligner en las med rødt fór, end en jakke. Derudover er mine højtaljede jeans fra Wonhundred også noget jeg ikke kan leve uden. Når alt går galt, er det min løsning!
Når det bliver lunere hopper jeg i Mads Nørgaard jakken igen og håber på den kan holde endnu en sommer. Derudover vanker der masser af bare ben og bar mave – altså korte shorts og croptops/bralets. Uhm!

Du bor jo i Aalborg. Vil du komme med nogle fif til byen? Bedste sted at drikke kaffe? At spise? At shoppe (vintage)? Andre tips? Gerne med gadenavne/adresser.

Aalborg er jo ikke så stor og der er, efter min mening, ikke vildt mange gode steder. Heldigvis er der dog få, rigtige gode! Hvis man skal have kaffe, er det enten Studenterhuset på Gammeltorv, hvor der er sådan en dejlig stemning og spil, man kan låne, ellers er det Café Klædeskabet, der er indrettet som mormors gamle spisestue – her er der for resten også tøjbutik med både nyt tøj og vintage. Mht. vintage-shopping SKAL man også forbi Det Gyldne Dådyr i Nørregade. De er så søde derinde og har utroligt meget godt vintage! Derudover er genbrugsbutikken ”Igen” på Vesterbro heller ikke dårlig – her er der også virkelig fine gamle møbler! Hvis jeg skal give et godt tip til Aalborg her til sommer er det ”Chill i Parken”. Det er et arrangement, hvor man enten kan tage egen drikkelse med eller købe alkohol i en lille bar og så bare chille i en park i Aalborg til lækker elektronisk lounge-musik. This is the place to be! Hele Aalborgs hippe ungdom og alle mulige andre, der kan li’ at nyde en øl i godt selskab kan findes her. Arrangementet skifter location hver gang det holdes, så det er lige med at hold øje. Derudover er Galerie Wolfsen i Tiendeladen (godt gemt væk, men hvis man kommer fra Vingaardsgade er det umuligt ikke at se deres store banner) en af mine favoritsteder at vente på bussen. Det er jo gratis at på gå galleri og så kan man føle sig lidt finkulturel imens!

Hvordan hilser du foråret velkomment?

Først og fremmest med at plukke blomsterne, der kommer frem (også selvom de højst sandsynligt dør indenfor en dag, fordi jeg er en idiot til at holde liv i blomster). Derudover er det noget med at hænge ud efter skolen i Kildeparken, Slotsparken eller på havnen i Aalborg, når vejret er flot. Mht. tøj kommer jeg nok til at tage glæderne på forskud og hoppe i lidt for koldt tøj, fordi jeg er så glad for at solen kommer igen. Jeg er allerede begyndt at kigge efter t-shirts, shorts og korte kjoler på nettet.

Hvad skal du lave til sommer?

Først skal jeg tage min studentereksamen (juhu, endelig fri!), så skal jeg have et arbejde, så jeg kan knokle røven ud af bukserne hele sommeren for at tjene penge til når jeg muligvis flytter til Paris i efteråret – en husleje på 1000euro om måneden betaler desværre ikke sig selv. Så skal jeg nok også finde mig et job og en lejlighed i Paris og lære fransk, for den sags skyld, gud jeg skal skynde mig! Men ellers vil jeg nok bare hygge mig med mine venner i Aalborg, før vi alle sammen nok forlader byen til fordel for større byer med flere muligheder engang i efteråret. Og så skal jeg nok arbejde på at bygge videre på garderoben. Der er så mange ting jeg mangler!

Hvad skal være dit soundtrack til sommer?

Det ved jeg faktisk ikke! Til trods for at jeg har musik på A-niveau, hører jeg ikke særlig meget musik for tiden – mine høretelefoner gik nemlig i stykker for længe siden L Men jeg forestiller mig måske noget Edith Piaf, for at komme i humør til Paris og derudover en masse lounge-musik.

Hvilke bøger skal du læse?

Åh, hvis bare jeg læste bøger! Jeg gad så godt være sådan en, der læser, men det er jeg bare ikke. Jeg kigger i stedet. Ej, én bog, jeg SKAL have læst færdig snart er Writing for the Fashion Business. Jeg har læst web-afsnittet som det første og er begyndt fra en ende af nu. Den bør jeg virkelig få læst færdig. Ellers vil jeg også gerne have en masse nye kunstbøger og billedbøger til at få inspiration fra. Det er lidt åndssvagt jeg ikke læser for jeg har utrolig mange bøger stående på mit værelse.. Det er vel nok bare for at se lidt klog ud, tror jeg.

Hvor vil du gerne rejse hen til sommer?

Jeg planlægger at rejse til Paris i efteråret, så jeg ved ikke om jeg kommer ud at rejse til sommer. Men hvis jeg gjorde, ville jeg gerne en New York og udforske vintage-butikkerne der eller til Sydeuropa for at ligge og splatte ud på stranden med kolde cocktails i hånden og gode veninder ved min side.

Har du en bestemt kunster, designer, illustrator du vil anbefale?

Det er meget blandet! Ligesom min tøjstil er lidt skizofren er jeg også selv ret skiftende i hvor jeg henter min inspiration og jeg tror aldrig jeg har holdt mig til én enkelt kunstner, jeg har kunnet lide hele tiden. Men pt. Er jeg ret glad for Roksanda Ilincics design (tøj) fordi det er så rent og farverigt på samme tid. Og så kan man altid hente en god sjat stil-inspiration fra bloggerinden ”Ms. Vintage Virgin” og Vogue Japans ”editor at large”/ kreative rådgiver Anna Dello Russo. Hun har så meget humor i sin stil at man ikke kan andet end at elske den.

Hvad drømmer du om?

Jeg tror det har noget med et job i modebranchen og styling at gøre. Og noget med anderkendelse for det jeg laver og det jeg kommer til at lave i fremtiden, hvad end det så bliver. Så drømmer jeg nok også, som mange andre, om den store kærlighed, et lykkeligt liv og gode venner og omgivelser til at støtte op om mig. Hvis alt det går i vasken, gad jeg godt studere oldtidskundskab, ægyptologi, græsk filologi eller arkæologi fordi jeg synes det er sindssygt sejt. Derudover har jeg en (måske lidt usædvanlig) drøm om aldrig at blive en midaldrende kvinde. Jeg nyder ungdommen og glæder mig til at blive gammel, for så vil jeg være en fin dame, der går rundt og ligner Cruella De Vil, dog i en mere venlig udgave. Men mellemtingen mellem ungdom og alderdom er lidt skræmmende, puha, midaldrende, midtvejskriser og overgangsalder. Men det er måske en lidt urealistisk drøm? Hvis den ikke kan opfyldes har jeg jo også drømmen om et klædeskab der bugner af alverdens ting og sager og fantastisk tøj. Sådan et klædeskab folk vil bestille guidede ture igennem fordi det er så stort og interessant!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *