Pinkgrape-is, hatte og kjoler, Lou pendler mellem Aarhus og Berlin iført lutter fint tøj og et pænt, pænt smil. Kig forbi hendes gyldne ghetto, hvor dørene slåes op, og hvor hun deler ud af sine finurligheder.

Hvad er du for én?

Jeg er en finurlig lille én, der elsker farverigt tøj, hatte, vintage, cupcakes, musik, Berlin og de små detaljer der gør hverdagen smuk. Du/I kan finde mig i den ”gyldne ghetto” hvor jeg har blogget i over to år. Navnet er Lou og jeg bor i smilets by sammen med min dejlige kæreste.

Fortæl om dine tattoos:

Jeg har tre stk (and more to come). De to første jeg fik lavet er ret simple motiver og forestiller en stjerne (på håndleddet) og et hjerte (på underarmen) . Ville ikke starte ud med det helt store og er blevet utrolig glad for de enkle streger. Derefter fik jeg lavet en papirsflyver på skulderen, som er mere symbolsk for mig i og med at jeg har været ”på vingerne” (tænk Pan Am) en del år og synes jeg ville være på sin plads med en lille flyver. Jeg har en del flere tattoos på tegnebrættet og glæder mig til de næste streger.

Hvad er det første du gør, når solen begynder at skinne?

– Når solen begynder at titte frem og alting går fra gråt til farverigt får jeg altid en ustyrlig lyst til at forny garderoben med fine pasteller og flotte pangfarver. Kjolerne bliver valgt frem for bukserne og jeg stormer gerne ned i butikkerne efter ranunkler og tulipaner til lejligheden.

Hvad tager du på, når vejret bliver lunere?

Så bliver de fine sommerjakker og de farverige sommerkjoler fundet frem. Tåneglene bliver lakeret og det store smil kommer på og solbrillerne lagt klar i tasken.

Hvad er dine ynglings bøger og litteratur?

– Uhh der er mange. Men mine yndlings forfattere er Charles Bukowski, Erlend Loe, John Irving, Haruki Murakami, Hallgrímur Helgason og Siri Hustvedt.

Hvad skal du lave til sommer?

Min sommer i år bliver på alle måder anderledes og nok en stor omvæltning. Der skal jeg nemlig møde den lille pige jeg bærer rundt på inde i maven. Det bliver vildt at skulle til at kalde sig for mor, hvilket lyder utroligt voksent. Men jeg glæder mig rigtig meget. Selve sommerferien bliver skubbet lidt og håber at kunne introducere den lille trold for yndlingsbyen Berlin til efteråret. Ellers står den på masser af lækre koncerter inden termin, grillfester og caféhygge.

Hvilken musik skal du danse til i sommer?

Jeg kommer uden tvivl til at danse til en ny rytme 🙂  Men skal i hvert fald danse til nyt og sprødt musik til Spot festivallen her i Aarhus. Og forhåbentligt også til nogle af de store navne på Northside…

Fortæl om Aarhus om sommeren – hvilke tips har du? Hvor skal man spise is? Hvor skal man sippe drinks, hvor skal man slappe af, og hvor skal man danse?

Aarhus er skøn om sommeren når solen skinner og mulighederne er mange. Isen skal indtages på Suppestegogis som nok er det bedste is jeg nogensinde har smagt. Foråret starter altid når jeg har fået min første pink grape sorbet og chili chokolade is.

Den ”nye” del af åen er der hvor man mødes med vennerne for at sidde i solen om eftermiddagen og nyde en kold øl (fra kiosken). Det klæder virkelig byen at de valgte at blotlægge åen fra Magasin og ned til hovedbiblioteket. Er vejret godt syder området af mennesker og godt humør.

Lynfabrikken i Vestergade trækker i mig så snart solen skinner og graderne sniger sig op på de 15 grader (eller endnu bedre – derover). De har byens hyggeligste tagterrasse og en yderst velsmagende is-kaffe i caféen.

Ellers ynder jeg at tage ud i skoven ved Moesgaard, hænge ud ved nogle af de mange badebroer eller kigge forbi dronningens sommerresidens. Den permanente (strand) ved Risskov er perfekt til grillaften med vennerne.

Loppemarkedet på Ingerslevsboulevard finder sted 1. og 3. søndag i hver måned i sommerhalvåret og er perfekt til en gåtur på en solrig søndag. Man finder altid en eller anden fin og uundværlig dims.

Hvad er dit sommer ”survivalgear”?

Solcreme og solbriller er altid med i håndtasken så snart vi når maj måned. Udover det har jeg en svaghed for hatte. Går godt nok med hatte hele året, men skyggen bliver bredere når solen viser sig fra sin gavmilde side.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment on “GUESTBLOGGER: THE GOLDEN GHETTO”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *