I Hue (udtales “hway”) havde vi kun én overnatning. Hue er den gamle kongeby, og man kan ikke krydse en gade uden at se en gammel kongegrav eller pagoda. I midten af byen ligger den gamle citadel, hvor kejseren, hans konkubiner og følge levede, som er hovedattraktionen i byen, men for os var den største “seværdighed” da vi lejede nogle cykler og cyklede rundt på må og få lidt udenfor byen under den bagende sol. Her kom vi forbi de smukkeste haver, og vi fik en portion varm og stærk krydret  Bon Bu Hue – suppe med risnudler, bønnespirer, oksekød og krydderurter.

Det var i øvrigt her, hvor vi spiste på en restuarent og da vi bad om endnu to øl, fik vi regningen. Det tog vi som et tegn og gik. Herefter  fandt vi et diskotek, hvor der blev spillet meget højt og dårlig diskomusik, imens de unge vietnamesere sad med hver deres drink og kiggede ud i luften uden at tale sammen, idet musikken var for høj og overdøvende.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments on “HUE”

  1. Jeg var selv i Vietnam sidste sommer, hvor vi også tog turen fra nord til syd over 3-4 uger. Så det bringer virkelig gode minder frem at læse dine blog i disse dage 🙂

  2. Camilla: jeg håber du havde en mindst ligeså god tur som os, så 🙂 Det er godt nok et smukt land, hva? Og jeg er glad for at bringe minderne frem igen 🙂

    Linda: Tak skal du have. Det er nu godt at være hjemme igen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *