I Nha Trang, som ligger i det sydlige Vietnam,  nød vi livet i solen og på havet. Den ene dag blev brugt på at dase i solen og svømme i det varme vand. (Jeg har også et billede af en brændt røv, som jeg dog skåner jer for).

På mange måder er Nha Trang en kontrastfyldt by – langs strandpromenaden er det svært at se forskel mellem Costa del Sol og Nha Trang, men de mange dyttende scootere, menneskerne og templerne afslører, at vi alligevel vist befinder os i sydøstasien og ikke sydeuropa.

Noget af det bedste på hele vores Vietnam-tur var, da vi var ude at snorkle. Vi kom ombord på en lille fiskekutteragtig båd, som tøffede ud på havet, og så blev vi udstyret med snorkel og svømmefødder. Vi hoppede i havet blev mødt af koraller og fisk alverdens farver. Neongule, lilla, glimmer og blå – alle farver var repræsenteret. Jeg har aldrig snorklet før, så det var en oplevelse bare at kunne stikke hovedet ned under vand og trække vejret, bare liggende flydende i vandskorpen, imens man var omgivet af fisk. Det, at svømme hånd i hånd med Jonas, imens vi pegede på den ene forunderlige fisk efter den anden, er et af de bedste minder fra Vietnam. Vi så også en marmoret søagurk. Den er cirka ligeså grim, som den lyder til.

Den sidste dag i Nha Trang lejede vi en scooter, og så tullede vi ellers rundt i byen. Vi fik set den 16 meter høje, hvide Buddha, der stolt og knejesende skuer ud over Nha Trang fra sin udkigspost på bjerget. Vi fik set den rolige og stoiske, liggende Buddha, og mindesmærkerne fra de seks munke, der brændte sig selv ihjel under Vietnamkrigen. Vi vik set Cham tårnene, og et brudepar, der skulle have taget bryllupsbilleder, og vi fik set de mange farverige både, der ligger til i floden i byen.

Vores dag sluttede med at køre ud af byen, væk fra alle menneskerne, og ud til en øde strand. De eneste, der var der udover os, var nogle vilde hunde, og en flok orangeklædte buddhistmunke, der svømmede og legede i vandet iført deres lange orange klæder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments on “NHA TRANG”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *