Prenzlaur Berg bliver også kaldt “Pregnancy Hills” af berlinerne, og det forstår man godt, når man ser de cafélattende drikkende speltmødre komme trillende med deres klapvogne med deres velklædte poder. Men side om side kommer en punker gående, og der er også helt almindelige mennesker – som du og jeg, der bare gerne vil have en kop kaffe i solen på en café.

Der er nu en ting ved U-Bahn station Eberswalder Str. hvor U2 kører.

Kastanienalleé byder på mange fine caféer og ditto butikker. I øvrigt er hindbærdrømmen i headeren fra den lille lyserøde café ovenfor.


Selvom Prenzlaur Berg er et af de finere og pænere områder i Berlin, så er det stadig Berlin, og det betyder masser af grafitti og street art.

Sofie og jeg slog også et smut omkring den ligeså hyggelige Oderberger Str. Her vi skulle ind og have en kop kaf’ hos Kauf dich Glücklich. Vi blev dog lokket i fordærv og endte også med en vaffel eller to. Kauf dich Glücklich har iøvrigt endnu en café kombineret med butik længere nede af Kastianienallée (lige på grænsen til Mitte). Caférne er indrettet med genbrugsmøbler, vaflerne er gode og billige og man får altid en god og personlig betjening. Bedst som man synes, det hele bliver for pænt og tuttenuttet opdager man skudhullerne i facaden på bygningen – et levn fra anden verdenskrig, og de store vandskader i loftet. Berlin er ikke naboens søde pige.

For enden af Oderberger Str. ligger det berømte Maurmarkt også. Hver søndag løber det store loppemarked af stablen, og selvom der efterhånden er flest faste kræmmere og sælgere der, så kan man gøre sig nogle hæderlige kup. Skinner solen, føler man sig hensat til en festival, for der et leben af mennesker med rastafarihår og dreadlocks, hipstere og andet godtfolk, der drikker øl på den store tilstødende græsplæne, eller som synger sammen med den stakkel, der har begivet sig ud på den store karaokeescene eller som tager sig en svingtur i de store gynger. Der er iøvrigt nogle tyrkermama’er, som sælger vanvtige lækre börek. Så man går aldrig sulten derfra.

Hvis man begiver sig ud i gaderne omkring Kollwitz plz. (hvor der hver lørdag finder et madmarked sted) vil man kunne finde den ene café efter den anden – de ligger simpelthen som perler på en snor, deriblandt Anna Blume, som har jeg fortalt om før. Bogtræet kan I også finde her. Derudover er der også LPG Bio Supermarkt, som er et af de større økosupermarkeder,  som Berlin har at byde på. Sådan et må der også gerne komme til Aarhus, tak!

I Berlin er der meget street art, der går igen. Jeg elsker at gå på opdagelse efter Little Luzy, som altid forsøger at slå sin kat ihjel på de mest bestialske måder.

Se også:

Kryds Danziger Str. og tag på visit i gaderne i det nordlige Prenzlaur Berg såsom gaderne omkring Schliemann str. Her ligger den fede bar og café Intersoup, som ofte har livegigs i den tilrøgede kælder. Wohnzimmer (en anden bar) ligger også dette område.

Hufelands str. er er hovedgaden i Bötsowkiez, hvor Sofie og jeg havde vores første lejlighed. Det er nærmest en lille selvstændig bydel i bydelen. Her er der et væld af børne”tings”butikker, en lille asiatisk kiosk (hvor jeg altid købte mine magasiner som Sleek, Zoo og Indie) og en lækker is-butik. Volkspark Friedricshain støder op til det område.

Weinerei – Jeg har skrevet det før, og jeg gør det igen: I love that place. 2€ for et vinglas, og så må du drikke alt, det du vil. Når du går, betaler du, hvad du synes, det var værd.

Tag en gå-tur i den gamle jødiske kirkegård ved Schönhauser Allée (bemærk der er åbningstider!) Eller gå forbi Zionkirche, som er pænere end pæn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “Prenzlaur Berg”

  1. Årh, akut længsel! Fine fine billeder. Og hvor har du dog ret i din beskrivelse af BERLIN som alt andet end naboens pæne datter.

  2. Hvor skriver du altså dejligt! Og nu vil jeg altså også snart til Berlin, hvor jeg ikke har været siden efter Murens fald. Jeg vil også køre, hvor U2 kører! ;-).. og spise hindbærdrømme og kigge på sjove mennesker og street art i gadebilledet. Med dine udførlige guides bliver det jo nemt at vide, hvor jeg skal tage hen 🙂

  3. Ida: Jeg sidder også og længes. Ak. Og tak 🙂

    Katrine: Tusind tak 🙂 Sådan en kommentar gør mig altså glad. Og så tror jeg (ved jeg) at Berlin har ændret sig en hel del siden sidst du var der. Så kom afsted – det kan altså gøres OK billigt. 🙂

  4. Åååh du får mig til at savne Berlin! Min første rejse uden voksne med min veninde som ledsager var bussen til BERLIN. Vi var der 4 dage i påskeperioden og det var fantastisk! Det er en skøn by, og som du skriver, super kontrastfuld og det gør den så spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *