I onsdags blev Jonas Ph.D. i matematik.  Det var en rigtig god dag.

Det hele foregik her. I Aarhus Universitets smukke og karakteristiske gule bygninger.

Et Ph.D.-forsvar varer cirka to timer. Først holdt Jonas et oplæg på 45 minutter, og derefter var der spørgerunde fra komitéen. Det er en på én og samme tid en formel men alligevel afslappet atmosfære, og seancen er mere af rituel karakter end en egentlig eksamen. Spørgsmålene er ikke kun af kritisk karakter men ligeså meget handler det om nysgerrighed og videnudveksling.
Her er Jonas netop kommet ud efter spørgerunden

Det var en smuk efterårsdag. Efter forsvaret gik vi alle ned af Ny Munkegade og ned igennem byen. Det var en dejlig gåtur, hvor vi ikke kunne lade vær med at beundre de fine brændte farver på bladene.

Vi tog ned på “Den Rustikke”, der ligger på Mejlgade. Her blev vi placeret ved et langbord, og jeg følte nærmest, at vi var en italiensk mafioso storfamilie – på en god måde forstås.

Vi var i alt ti personer, og snakken gik højt, imens der blev spist god, mættende mad og drukket kolde øl og lækker frisk blodappelsinssodavand.

Herefter gik turen tilbage til Institut for Matematik, hvor der var reception. Min bror, hans kone og mine to nevøer kiggede forbi. Lige pt. er det mobiler og tablets, der er et hit.

Dagen sluttede af med kage og kaffe hjemme hos os. Der blev snakket, leet og diskuteret imellem kagebidderne. Jeg havde bagt citron-cupcakes og en apple crumble pie.

Det var en lang og god dag – kun fyldt med glæde, stolthed, samhørighed, familie, latter, snak og god mad. Jeg er en ret stolt kæreste. Tænk at Jonas kan være SÅ klog, sød og pæn – det er jo hele tre ting på samme tid, haha.

Ps. Hvis I vil vide lidt om Jonas’ afhandling, så kan I læse mere her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments on “A GOOD DAY”

 1. Det er bare SÅ sejt! Du må virkelig ønske ham mange gange tillykke (men kan jo være, jeg også får mulighed for det selv i næste uge) 🙂 Og lyder til at ha’ været en rigtig god dag – sådan en man ikke lige glemmer!

 2. Det er altså også ret sejt. Tanken om phd forsvar har altid skræmt mig.. Måske er det mest tanken om, at man så er helt vildt færdiguddannet. Og voksen.

 3. Stort tillykke med ham. Jeg blev selv kandidat i matematik og statistik i sommers, så jeg har kæmpe respekt for dem der går videre med det og tager en Ph.D. Det lyder til at have været en rigtig god dag i har haft. Hans phD er en smule udenfor mit interesseområde, men tager da alligevel et kig på det 😀

 4. Shit man, en eksamen på 2 timer og hvor man selv skal holde oplæg på 45 min. Gisp jeg bliver nervøs bare ved tanken 😀
  Men super sejt gået af din kæreste! 🙂

 5. Tina: Han er MEGA sej – og tak! Jeg håber sådan du kommer på tirsdag – det bliver hyggeligt! 🙂

  Dyveke: ja, præcis – så er men ligesom helt og aldeles færdig. og netop voksen som du siger. Men måske det ikke er så slemt at være voksen? 🙂

  Miriam: Tak 🙂 og ja Aarhus Universitets bygningerne er flotte, flotte, flotte!

  RAY: Sejt, at du også har en kandidat i matematik – jeg var selv sproglig student og er humanist ind til benet, så jeg er ret imponeret af alle folk, der læser matematik.
  Og kig endelig på hans afhandling – jeg aner ntet om, hvad det går ud på, haha 😀

  Baysen: tak skal du have 🙂 og ja, han er ret sej!

  Kira: Tusind tak skal du have 🙂

  Emma: Tak, tak skal du have 🙂

  Maja: Ja, han er en sej én, ja han er så. og han tog det hele i rimelig roligt. Det var imponerende at se ham stå der, helt rolig og fattet og bare snakke løs om matematik. (jeg fattede tilgengæld ikke ord af hvad han sagde, haha)

  Jadore. tak for det 🙂

 6. Det er bare så godt gået af Jonas! Han har altid bare været mega dygtig til alting 🙂 Tillykke med ham 🙂

  Det ser i øvrigt ud til at have været en virkelig hyggelig dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *