Marokko var hed middagssol, solbrændte næser, missen med øjnene, blandede dufte og lugte, koriander, kamelbøvser, æsellort, jasmin, appelsin og bilos. Morgenmad på tagterassen, og kiggen ud på de okkerfarvede bygninger med flade tage.

Marokko var morgenbøn kl. 04 om morgenen, det var mænd der stimler sammen for at bede til Allah i en lille moské, det var lyden af trommer og hypnotiserende fløjtespil. Det var lyden af kvinder, der ville sælge en henna, og det var lyden af mænd, der bestemt mente, at man skulle kigge ind i deres butik.

Marokko var en menneskefyldt plads, ihærdige sælgere, slibrige mænd, burkaklædte kvinder, slangetæmmere, aber, akrobater og unge, chikke marokanske kvinder med den nyeste smartphone. Marokko var stoiske palmer, smukke haver, geometrisk mosaik og svungen skrift. Store paladser og prægtige, kølige bygninger.

Marokko var lange, dybe og personlige samtaler i en overfyldt bus, der tog hæsblæsende hårnålesving igennem bjergene. Køresyge, og vandtørst. Marokko var omskiftelige natur – fra frodige grønne palmeoaser, til sneklædte bjergtoppe og frisk vind, til stenørken og goldhed, til sandørken og stjerneklare nætter.

Marokko var kamelsafari på et kæmpe, roligt dyr i en gyngede pasgang, ømme rumper, beduintelte og sandstorm. Sand mellem tænderne og tissen bag teltene. Og flirtende beduiner. Marokko var søde men bestemte kvinder i hammam, der tog fat og skrubbede de døde hudceller af, så man blev så blød, som man aldrig har været før. Tiltrængt og skøn massage og henna, velvære og afslapning, mintthe og verdens mest usexede engangs-g-streng.

Marokko var overfyldte kufferter på vej hjem, indkøb af keramik, puffer og skønne duftende sager. Det var grin, latter og interne jokes.

Nu er jeg hjemme igen – det er noget af en mavepumper at komme hjem til noget nær snestorm. Hvor blev foråret lige af? Nu havde jeg lige vænnet mig til at gå i sandaler. Så jeg luner mig lidt på de mange billeder, vi fik taget på vores tur, og som jeg vist må se at få sorteret lidt. Jeg håber, I har haft det godt, imens jeg har været væk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments on “Marokko”

  1. Åh, hvor har jeg da savnet dig, når du disker op med så lækker en reportage fra ferien. Det lader til, at Marokko ikke har ændret sig. Det er noget af en mundfuld, men der er så meget lækkerhed, pastelfarvet kærlighed og duftende minder. Love it! 🙂

    • At få at vide af dig, at man skriver godt, det er virkelig en stor ros! TAK! Og hold ud, snart er det dig og Berlin!

  2. Så smukke og stemningsfyldte billeder som altid. Jeg gider sjældent læse lange blogindlæg, men jeg har altid lyst til at læse dine Michelle. Du skriver så fantastisk. Jeg kan nærmest mærke Marokko her i Vanløse. 🙂 Mmm, jeg vil også ud og opleve snart…

  3. Uh, det er jo fuldstændig som jeg husker det! Det ser og lyder til at have været en skøn tur – sidder slet ikke misundelig tilbage og tænker mig slet ikke væk til varmere himmelstrøg 🙂

  4. Åhh har lige læst alle dine Marokko indlæg igennem, og det vækkede dejlige minder. Var selv i Marokko i november og det var fantastisk. Drømmer mig lidt tilbage 🙂

    Mvh. Michelle-Marie

    • Ja, Marokko er virkelig fantastisk. Dejligt at mine billeder kunne få dig til at drømme dig derhen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *