Den femte dag tog vi på kamelsafari i Sahara. Det tog kun 9 timer eller sådan noget med dødsflirtende chauffør, op og så ned igen fra Atlasbjergene, men da vi så kom til Sahara, så var det køresygen værd.

Jeg har haft en tidligere mindre “incident” med kameler, så jeg var pænt skeptisk inden jeg hoppede op på min kamel. Men det viste sig, at det er det roligste (og mest pruttende) dyr i verden. (Hvis I vil læse om min tidligere kamel-affære kan I gøre det her).

Vi red ud i ørken mens solen gik ned. Der var helt mørkt, da vi kom til vores beduinlejr, hvor vi blev mødt af nogle halvflirtende beduiner. Det var en luksuslejr udover det sædvanlige med et telt til at slappe af i, et telt til at spise i, og vi piger som rejste sammen fik vores eget telt at sove i. Der var sågar et toilettelt.

Vi stod ude midt i ørken og kiggede op på himlen, og jeg kan ikke beskrive det uden at gøre brug af klichéer, men jeg har aldrig set en smukkere og klarere stjernenat. Der var SÅ mange stjerner, og de var SÅ tæt på. Man blev fuldstændig svimmel af at kigge op på dem.

Vi sad til om aftenen og hørte musik og snakkede inden vi gik i seng. Imens vi havde siddet og slappet af, var der blæst op til sandstorm, og det var umuligt at gå hen til vores eget telt uden at få sand i øjnene, sand i munden, sand mellem tænderne, sand i ørene og sand i håret. Vi kunne slet ikke finde hen til toiletteltet (ha, elsker altså, at der var et toilet til det), så vi tissede bag vores eget telt, og jeg har nok aldrig grinet så meget, imens der fløj sand overalt omkring os, og der var kulsort. Da vi skulle i seng, troede jeg der var en slange under min hovedpude (rimelig paranoia), men det var blot teltdugen, der puffede til den, men jeg var lidt svær at overbevise. Vi lå ellers trygt og godt, men der er virkelig isnende koldt i ørken om natten.

Om morgenen vågnede vi op til den smukkeste solopgang, hvor alt var helt roligt. Sandbankerne havde ændret pladser og skiftet former, og solen bagede ned. Der var så stille.

Vi red på vores kameler i en times tid inden vi atter hoppede på en bus, med den samme dødslystne chauffør. Det var så smuk en tur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments on “Marokko dag 5 og 6”

    • Der var SÅ smukt, du fatter det ikke! Og man får lyst til at se 10.000 film – er du klar over, hvor mange film der er optaget i Marokko? Gladioter b.la. og Prince of Persia ikke at forglemme, haha!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *