Har været på Råbar to gange på en uge.  Den ene gang med en veninde og anden gang var jeg afsted med min bror. Jeg synes, det er et rigtig hyggeligt sted, og lokalerne er store, lyse, rummelige og åbne men samtidig er der hyggeligt på grund af lammeskindende i stolene og den gode stemning, som jeg synes personalet vrikelig fortjener ros for. Det eneste, jeg har prøvet indtil videre, er deres smoothies og så deres “jordbærdrøm”-kage, som var overraskende lækker. Overraskende, fordi jeg egentlig er lidt skeptisk overfor hele raw-food tendensen – for hvordan bager man en kage, når man ikke må opvarme madvarerne til over 42 grader?!

Derudover har jeg det generelt svært med “mad-idealisme/fanatisme” som blandt andet “kernesund familie” bøgerne har stået bag her i Danmark. For jo, det er selvfølgeligt sundt, det de skriver om, og raw-food er naturligvis også sundt idet man jo får enormt mange grøntsager, frugt og nødder, mens man samtidig undgår animalsk fedt og de farlige, farlige kulhydrater fra brød, pasta, ris og så videre. Det er nogle komplicerede debatter, der rejser sig i kølvandet på de nye madtendenser, og problemet i debatterne er, at de ofte forsøger at give absolutte svar.  Udsagn som “Hvis man spiser Raw Food, kan man blive alvorligt syg” eller “hvis man spiser kød, kan man få hjertekar problemer” – er på sin vis sande, men tager ikke højde for mange andre vigtige parametre, og fremhæver ofte de mest ekstreme tilfælde. Jeg spiser kød, men dyrker samtidig en del sport, nogle lever kun af raw-food, men supplerer op med kosttilskud, og sådan er hver situation og case unik og forskellig. Jeg tror, man kan være sund og rask, hvis man lever af raw-food, men jeg tror også man kan være sund og rask, hvis man drikker mælk og spiser bøffer. Jeg tror tilgengæld ikke, man er særlig sund, hvis man stresser over at leve efter forskellige kostbud eller hvis man er fuldstændig ligeglad med, hvad man spiser.

Men det, jeg kan konkludere fra mine besøg på Råbar, er, at det bestemt er en cafe, jeg skal besøge igen – fordi den er hyggelig, fordi personalet er rart, og fordi jeg nysgerrig og vil smage mere (og så kan jeg spise opvarmet mad og kød derhjemme 🙂 )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *