2. kvartal + en ekstra måned af året er gået siden min første status på mit tøjforbrug for 2014.

Ikke hele forbruget er repræsenteret på ovenstående billede. Noget af tøjet var til vask.

Helt overordnet vil jeg sige: At jeg er skuffet over mig selv – jeg har købt for meget. Alt, alt for meget. Jeg synes, at det giver sig selv, når man ser bunken af tøj på billedet og listen nedenfor. Det er jo i totalt strid med min declutter-proces. Når det så er sagt, så vil jeg sige, at der er nogle items, som jeg er blevet rigtig glad for, og som har været nogle særdeles gode køb. De er nemlig blevet brugt flittigt og har udfyldt nogle mangler i min garderobe. Dette drejer sig især om de to par bukser, toppene med bare ærmer, t-shirtsene og badedragten. Men uden mere omsvøb, her kommer min forbrugsliste.

Jeg har i 2. kvartal af 2014 (April, Maj, Juni, Juli) købt:

Købt i April:

 • Et par sorte culottes fra ASOS (Velovervejet)
 • Blå oversize skjorte fra ASOS (halv-overvejet)
 • Et par sorte/hvidternede bukser fra H&M (Velovervejet)
 • Hvid blondekjole fra H&M conscious collection (Velovervejet)

Købt i Maj:

 • 2 t-shirts fra COS (dem jeg skriver om her) (Velovervejet)
 • Blå sweatshirt med stjernetegn fra & Other Stories (Impulskøb)
 • Blå kjole fra H&M (halv-impuls)

Købt i Juni:

 • T-shirt med doughnut tryk fra New Yorker (mega impulskøb)
 • Blå/hvidstribet kjole fra Zara  i økologisk bomuld (velovervejet, men viste sig at være fejlkøb pga. dårlig pasform)
 • Pink nederdel fra Zara (Velovervejet)
 • Sort/hvid ternet top fra Zara (velovervejet)
 • Cardigan med lyserøde palmer fra Maison-Scotch (udsalg, impuls).
 • Blå/hvidstribet top fra Bruuns Bazaar (udsalg, impuls)
 • Sorte shorts fra Won Hundred (udsalg, impuls)
 • Badedragt fra North (Velovervejet)

Hvad skyldes så dette urimelige og unødvendige overforbrug? Det var især juni, hvor jeg købte alt for meget. Dette skyldtes til dels, at jeg “manglede” tøj såsom toppe uden ærmer og t-shirts til kontoret til de varme dage, og så at jeg besøgte Magasin under udsalget, hvor jeg gjorde mig tre udsalgskøb. Her kunne jeg få råd til dyrere tøj, som jeg normalt ikke køber. Men det var alt sammen impulskøb, og tøj jeg som sådan ikke manglede. Dog har jeg i de varme sommerdage været glad for shortsene og toppen, og jeg er overbevist om, at cardiganen nok skal blive brugt til efteråret. Impulskøb er for mig ikke nødvendigvis lig med dårlige køb – eksempelvis er den blå sweatshirt et af mine bedste køb nogensinde, hvorimod kjolen fra Zara er et fejlkøb pga. dårlig pasform. Jeg tror også, at jeg er gået så meget amok, fordi jeg har svært ved forår/sommertøj – især at finde tøj, der også er egnet til arbejde.

Yderligere så var jeg slem til at glemme at notere mine køb straks efter indkøb, hvilket medførte, at jeg ikke så hvor lang listen efterhånden blev. Jeg kan genkende et mønster fra mig selv: Jeg shopper “i klumper”. Når jeg først er igang, så er det nemmere for mig at blive ved med at købe.

Nå, jeg må æde skammen og flovheden i mig, og så tage ved lære og handle derefter.

Jeg vil ikke købe tøj i augustmåned, og jeg skal også holde tre måneder yderligere shoppefri (jeg tænker oktober + november + december). Jeg skal holde mig fra butikkerne, men faktisk så er den største fristelse blogkiggerier og netshopping, så her skal jeg virkelig holde hank i mig selv. Og når jeg køber noget, så skal jeg notere det med det samme.

Nogle faktorer vil gøre det ganske nemt for mig at overholde mit nulforbrug. For det første fordi jeg (ovenstående liste til trods) faktisk ikke har lyst til at shoppe tøj. Derudover så er min efterår/vintergarderobe ganske fint udstyret. Jeg mangler som sådan ikke noget. Det kan dog blive en udfordring, at jeg altid synes at efterår/vintertøj er så pænt, så pænt. Det er ambivalent, er det ikke?

Nå, ikke mere navlepilleri mere fra min side. Lad mig høre fra jer. Tænker I over jeres forbrug? Har I nogensinde shoppet for meget, og hvad gør I så efterfølgende? Oplever I også ambivalens? At I på den ene side kan få nok af forbrug og tøj i lange baner, mens på den anden side finde noget tøj ih, så åh, så pænt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments on “Tøjstatus 2. kvartal”

 1. Av ja det var en del! — Men kan altså virkelig godt forstå hvis du mangler noget pænt når du skal på arbejde og sådan — Jeg shopper næsten ikke — men ville nærmest heller ikke ha en eneste outfit som jeg kunne ha på hvis jeg gik hen og fik et rigtigt job.
  Så lad vær at slå dig selv i hovedet og forær kjolen med dårlig pasform til en veninde på SU – hun vil sikkert blive glad for den 🙂 Pøj pøj de næste par måneder! Krydser fingre for dig 🙂

  • Tak for dine søde og ærlige kommentar Emilia 🙂
   Ja, det er netop en del. Men ja, min undskyld har jo været, at jeg har manglet tøj til arbejde, når der er vamrt. (Halløj, fredet bygning fra 70’erne uden air-con…!) Meeeen, jeg synes nu jeg købte lige rigeligt – hvis man kigger på mængden. Tilgengæld har jeg virkelig brugt det hele rigtig meget, og kan også se det i brug til efteråret. Trods alt. 🙂

   Men så er det heldigt, at jeg ikke mangler noget som sådan til efteråret, så det skulle ikke blive et problem.
   (og kjolen er allerede givet væk) 🙂

 2. Jeg er rigtig god til at købe tøj og tænke “Det får jeg helt sikkert brugt!” – så kommer det hjem og hænger tre måneder uden at jeg får det brugt. Derudover er jeg rigtig god til bare at bruge det samme hele tiden, fordi det bare er nemt og jeg har det tilpas i det, i stedet for at gøre lidt ud af mig selv i hverdagen. Så har lidt overvejet, efter at have købt og fået ekstra tøj her på Sjælland, at jeg skal hjem og have ryddet op i klædeskabet og smidt tøj ud 🙂

  • Åh, det er træls med sådan nogle fejlkøb. Det er jo både spild af dine penge, spild af plads i hjemmet og skidt for miljøet.
   Men kender godt til det der med at gå i det samme hele tiden, men så ved man da hvad man synes, er gode køb. Så kan man jo tage ved lære af det.

   Og så kan jeg kun anbefale en tøjsortering og -oprydning 🙂

 3. Det er altid de sværeste situationer, synes jeg: når man akut står og mangler noget til en bestemt situation og så panik-køber.

  Jeg er begyndt at (forsøge at) notere ned, hvad det er jeg i virkeligheden mangler, og hvad det er der gør, at jeg ikke bruger visse ting i mit skab. Det hjælper lidt, for så har jeg en lidt mere kvalificeret idé om, hvad der fungerer, også selvom det er et impulskøb. Sweatre der ikke går ned til hoften føler jeg mig f.eks. notorisk dårligt tilpas i.

  Ambivalensen kan jeg godt genkende. Jeg kæmper vist lidt en idé om, at jeg kan “købe færdigt” og så komme til et punkt, hvor jeg aldrig igen bliver fristet – og det gør det så meget desto mere lokkende bare liiige at få købt de sidste ting på min liste. Købe for at slippe for at købe senere. Totalt irrationelt.

  • Tak for din kommentar, Hazel.
   Jamen, jeg er helt enig med din metode – jeg forsøger grundlæggende at undgå at købe ind til bestemte situationer (ala – “nu skal jeg på Roskilde Festival, så der vil jeg have X, Y og Z…” eller “jeg skal til en fest, så nu køber jeg noget”), men her i forbindelse med arbejdet, har jeg virkelig manglet tøj, der var kontoregnet, men som jeg også kunne holde ud at have på i et virkelig varmt kontor. Så det var svært at undgå panikkøb. (indsæt svedende smiley her).

   Og så har jeg også en mental shoppeliste, hvor jeg noterer, hvad jeg “mangler” (og mangler er i “”, for mangler vi reelt tøj?) Jeg synes også, at jeg er ved at lære, hvad jeg ikke bryder mig om at gå i – f.eks. er jeg ikke glad for stramme trøjer.

   Og så er jeg på en eller anden måde glad for at andre kender til den der ambivalente følelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *