Min søster og jeg har den tradition, at når vi nærmer os fastelavn, så skal der bages fastelavnsboller. Jeg ved faktisk ikke, hvornår fastelavn falder i år, men altså vi er jo i februar, så det er vel snart?!

Opskriften er en ægte og autentisk og fra min søsters samling af opskrifter fra hjemmekundskab i folkeskolen.

Der skal bruges mel, sukker, smør, gær, æg, mælk og salt. Derudover noget kagecreme (man kan lave fra bunden eller bruge maizenas kagecreme – det sidste gjorde vi).

Hæld de tørre ingredienser i en skål. Pisk ægget i en kop. Lun mælken og rør gæren ud heri. Smeltet smørret let. Alle disse dele skal nu samles i skålen, og æltes igennem. (Her var det dog ret svært at tage billeder eftersom mine hænder var grattet ind – så forestil jer det)

Sæt dejen til hævning i 20 minutter. Imens kan cremen laves.

Del dejen i to og rul den ud. Skær den ud i firkanter og læg en spiseske creme i hver firkant. Vi tilføjede også hakket chokolade til nogle af bollerne.  Fold og samle firkanterne til små boller – sørg fra at lukke godt til, sådan at cremen ikke render ud, når bollerne bages.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Pynt dem med farvet glasur. Velbekomme 🙂

Her kommer opskriften. Vi fik 22 boller ud af opskriften.

500 g. hvedemel

120 g. smør

2 ss. sukker

1 tsk. salt

1 æg

1 pakke gær

2 1/2 dl. mælk.

1) Hæld mel, sukker og salt i en skål. (hold lidt af melet tilbage til æltningen)

2) Pisk ægget med en gaffel i en kop.

3) Lun mælken og rør gæren ud heri.

4) Smuldr smørret i melet. Hæld ægget og mælken med gæren i. Ælt godt. Stil derefter til hævning i 20 minutter. I mens laves cremen.

5) Når dejen har hævet, så ælt den igen, og del den i to. Rul ud og skær den i firkanter. Tilsæt en spiseske creme i hver. Pak dem sammen og læg dem md foldningerne nedad. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter, hvorefter de skal bages i ca. 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader. Lad dem køle af og pynt dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments on “BOLLEBAGNING”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *