En af mine ultimative ynglings forfattere er den japanske bestseller Haruki Murakami. Jeg blev derfor helt vild, og måtte med det samme skrive om disse enormt fede illustrationer, som illustratoren Johnny Acurso har lavet over tre kvindelige karakterer fra forskellige Murakami værker. Kvinderne i Murakamis bøger fremstår ofte som mærkelige, skæve, skøre karakterer, der ved at være stærke og samtidig svage væsner på én og samme tid, forvirrer den mandlige hovedperson.

Især den nederste MÅ jeg bare eje, da den forestiller én af mine favorit karakterer nemlig May Kasahara fra “Trækopfuglens Krønike” – en spøjs, finurlig, glad men enormt dødsinteresseret teenager, som hovedpersonen møder i en forladt have, da han leder efter sin forsvundne kat. Utroligt, hvordan man kan genkende en person, som man aldrig har set. Køb illustrationerne HER.

ps. Nu, hvor vi er ved Murakami, så vil jeg på det varmeste anbefale filmatiseringen af “Norwegian Wood”. Den overfører på smukkeste vis stemningen fra bogen over til film. Scener fra filmen har vitterligt brændt sig fast på nethinden, så flotte var billederne.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *